Linnea Henrikssons feministiska brandtal om orättvisan i att det inte bara är män som blir sjuka och dör i förtid

Blotta tanken på att HIV inte längre bara drabbar män, utan att kvinnor nu kanske utgör hela 50% av de HIV-smittade, gjorde den kloka radikalfeministiska artisten Linnea Henriksson så ursinnig över den jävla diskriminering som kvinnor utsätts för, att hon började gråta i direktsändning i programmet Musikhjälpen härom dagen.

Linnea Henriksson

I programmet Musikhjälpen grät Linnea Henriksson av ilska över den enorma ojämställdheten i värden, som tar sig uttryck i att även kvinnor – och inte bara män – dör i sjukdomar som HIV.

Ända sedan HIV och aids dök upp för ett par årtionden sedan, så har det varit klart flest män bland de drabbade. I början beskrevs det som en sjukdom för homosexuella män – som fick skylla sig själva för att de drabbats. Nya siffror från WHO tyder dock nu på att så många som hälften av på av de HIV-smittade i världen nu är kvinnor (och kanske är till och med en majoritet av de HIV-smittade i Afrika kvinnor). Det är ju – som ni förstår – helt oacceptabelt och oerhört upprörande för feminister som t.ex. Linnea Henriksson och Jämställdhetsfeministern.

Att HIV numer tycks drabbar män och kvinnor i lika hög utsträckning får så klart genast Linnea Henriksson att tänka på den ”jävla diskriminering” som kvinnor ju utsätts för – och som gör Linnea Henriksson ”fruktansvärt arg”. I sin ilska berättar Linnea Henriksson också om hur kolossalt synd det är om vita svenska kvinnor som Linnea Henriksson, eftersom Sverige är ett så skevt och kvinnoförtryckande land. Och då förstår ju vem som helst att tårarna börjar rulla ner för hennes kinder.

Linnea Henriksson konstaterar sedan att kvinnor i Sverige inte har samma rättigheter som män. Och nej, hon gav inget exempel på någon rättighet som hon som kvinna inte har, men som män har. För som alla vet så har män i Sverige så ofantligt många rättigheter som kvinnor saknar, så att det är helt omöjligt att räkna upp alla dessa rättigheter – eller ens någon av dem.

Så länge det finns en enda kvinna som diskrimineras, säger Linnea Henriksson, så måste den feministiska kampen fortsätta. Och det är ju helt sant (och nej – de behövs ingen kamp för att män inte ska diskrimineras, eftersom feministisk forskning tydligt visat att ingen man någonsin har blivit diskriminerad).

Och sedan kommer höjdpunkten inte Linnea Henrikssons tal:

Människor dör på grund av att det inte är jämställt. Och det behöver inte hända. Fy fan va arg jag blir!

Ja det är det här det kokar ned till. Det händer alltså att kvinnor – det vill säga riktiga människor – dör i förtid, i sjukdomar, krig, våld, arbetsplatsolyckor och så vidare. Visst visar all statistik och fakta att det är många fler män än kvinnor som dör i förtid av dessa och andra orsaker. Men det faktum att det ens förekommer att även kvinnor dör är ju fullkomligt oacceptabelt. Det är inte jämställt! Och blotta tanken på det gör feminister som Jämställdhetsfeministern och Linnea Henriksson så oerhört, kolossalt arga att vi börjar gråta!

Förhoppningsvis kan vi feminister arbeta ännu hårdare för att se till så att HIV/aids återgår till att bli en sjukdom som nästan bara drabbar män. Så att det blir jämställt! Och vilken härlig julklapp till Linnea Henriksson det skulle vara! Biståndsminister Isabella Lövin (MP) tycks redan vara inne på denna linje och konstaterarar klokt att den viktigaste delen av kampen mot HIV är feminism och normkritisk genusvetenskap. Pepp pepp! Som en annan klok feminist sa:

feminismärlösningenpåallt

Rapport: svenska kvinnor är mer välmående än svenska män
Vi har också nåtts av den härliga nyheten att kvinnor är mer välmående än män i Sverige. Det är det internationella opinionsinstitutet Gallup som har gjort undersökningen. Så här skriver de:

Notably, Swedish women are more likely than men to be thriving in both community well-being (51% vs. 39%, respectively) and social well-being (33% vs. 24%).

Det kan vi svenska feminister vara stolta över. Men självklart inte nöjda. Skillnaden mellan kvinnors och mäns välmående i Sverige är ju inte tillräckligt stor. Det visar – som Linnea Henriksson säger – att Sverige är skevt och att Sveriges kvinnor är förtryckta. Fy fan vad arga vi feminister är över att det finns kvinnor som inte är välmående i Sverige! Jag börjar gråta! Så länge det finns en enda kvinna i Sverige som inte är optimalt välmående så kommer vi feminister att fortsätta vår kamp för att stötta och lyfta fram kvinnor och trycka tillbaka pojkar och män! Så att det blir jämställt.

Inför Nobelpris i genusvetenskap nu!
Genusvetenskap är det enda forskningsområde där Sverige är världsledande. Svensk feministisk forskning har också visat att genusvetenskap är den överlägset viktigaste forskningen – och därför överordnad all annan forskning. Alla svenska universitetsutbildningar ska sedan ett årtionde tillbaka styras av genus och feminism. Den nytillträdda och kanske avgående forskningsministern Helene Hellmark Knutsson (S) är en stolt men inte nöjd feminist. Hon kräver nu att krafttag tas för att få in ännu mer genus och feminism i svensk forskning.

Låt oss genast införa ett Nobelpris i genusvetenskap och feministisk normkritik! Sverige skulle vinna många av dessa pris och återta vår förlorade ställning som beundrad kunskapsnation! Dessutom är ju nästan alla genusforskare kvinnor. Det borgar för att nästan alla (om inte alla) Nobelpristagare i genus kommer att vara kvinnor, vilket kommer göra det till det överlägset mest jämställda Nobelpriset.

HeleneHellmarkKnutsson

Forskningsminister Helene Hellmark Knutsson (S) vet vad svensk forskning behöver: ännu mer feminism och genus!

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

20 thoughts on “Linnea Henrikssons feministiska brandtal om orättvisan i att det inte bara är män som blir sjuka och dör i förtid

 1. bergersjo December 14, 2014 at 8:54 pm Reply

  Egentligen räcker det väl med nobelpris i genusvetenskap? De andra sorterna av nobelpris känns lite väl unkna, med maskulinistiska och vita normer från en svunnen tid. Inte sant? Pepp pepp!

 2. NoBody December 14, 2014 at 9:01 pm Reply

  Mm, det är inte bra att män har en förväntad medellivslängd på 94% av kvinnors. Skulle det vara riktigt jämställt skulle det såklart vara 0%.

  • Hannes September 26, 2015 at 11:21 am Reply

   Vad trevligt att du tycker så! Jag har förstått att vissa anser det fel av svenska regeringen att inte ta ifrån män deras privilegium. Helt ok, man får tycka vad man vill.

   Men om vi gör så här:
   Vi utrotar män. Underbart, för er del. Jag kommer dö i sådana fall, men det hör inte till. Frågan är bara vem som ska bidra med spermier för att säkra mänsklighetens överlevnad och kanske bidra med ännu en finfin feminist. Det vore ju synd för er del om era tankar inte massproducerade sig. Någon som kan svara på detta?

 3. Björn December 14, 2014 at 10:26 pm Reply

  Angående kvinnors välmående. Det är väl självklart att det låga antalet (lägre än 100%) välmående kvinnor beror på att männen vältrar sig i sina procentsatser och vägrar att maka på sig, sätta sig på läktaren och hålla käft och släppa fram de duktiga kvinnorna. All feministisk forskning (hela bibliotek) visar ju att välmående är ett nollsummespel: om en man mår bra så finns det en kvinna någonstans som mår dåligt! Pepp-systerskap och styrkekramar kanske kan få de själviska männen att maka på sig så vi äntligen får 100% välmående kvinnor! Det är ju trots allt 2015 snart!

 4. David8 December 15, 2014 at 9:03 am Reply

  Feminism är sanningen och ljuset. Feminism är skapat i Gud Runs avbild. Låt feminismens budskap skölja över oss och smäda dem som oss otrogna äro. Logiken är djävulens sändebud på jorden och män är dess upprätthållare. Tillkomme Gud Runs rike och låt oss förkunna dem i heliga P3:s kanaler.

 5. Stefemme December 15, 2014 at 9:07 am Reply

  Den feministiska aidsgenusforskningen har ju kommit fram till att män, främst då alla män (på ett strukturellt plan) envägs sprider hiv/aids till kvinnor likt “kött-pipetter” som ett patriarkalt led för att förtrycka.
  Sedan att det bara går att erhålla hiv/aids igenom att bli våldtagen gör det ju ganska safe för män att slippa bli smittad eftersom alla män bara våldtar kvinnor.

  Undrar om det är för djärvt att i detta skede lägga in en motion om att tvångskönskorrigera alla bärare av hiv/aids till manskön eftersom det i sann pepp-pepp-anda skulle vara ett stort steg i att göra spridningen mera jämställd.. eller om det kanske måste vänta tills vi har en mer jämställd regering med 100% kvinnliga partiledare?

 6. Jane G. December 15, 2014 at 11:04 am Reply

  AIDS är en patriarkal sjukdom! Dessutom skapad av den belgiska kolonialismens kåkstäder och slaveri, men det kan vi ta en annan gång.

 7. Kön som social konstruktion | WTF? December 15, 2014 at 1:18 pm Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Linnea Henrikssons feministiska brandtal om orättvisan i att det inte bara är män som blir sjuka …” […]

 8. Soundtrack December 16, 2014 at 12:24 am Reply

  Lite OT:: men såg precis en debatt mellan Paolo Roberto och Ruben Östlund som erkände att dom ingick i en våldtäktskur med en annan FATTA man. Och Paolo påpekade att det var mindre än 1% av män som våldtog och begick våldsbrott. Men FATTA mannen förklarade att han hade fel bara. Så alla som satt i studion var våldtäktsmän. TV4 har förstått att ifrågasett nåt som är mindre än 0,5% av vad någon gör så gäller det 50%. Pepp Pepp.

  • Jämställdhetsfeministern December 17, 2014 at 11:03 pm Reply

   Men FATTA att de 99,9% av männen som inte våldtar är undantaget som bekräftar regel våldtäktsnormen bland män.

 9. Soundtrack December 16, 2014 at 12:27 am Reply

  (Om jag var otydlig så var Paolo den smarta rösten så det inte blir missförstånd) Sen NER med patriarkatet) Pepp pepp.

 10. Jane G. December 16, 2014 at 12:35 pm Reply

  DN och Ekot toppade i morse med avslöjandet att polisen i huvudstaden (eller rättare sagt i dess södra förorter) har haft ett inofficiellt register över ett par tusen kvinnor som (mer eller mindre ofta) anmält att de blivit slagna eller bedragna på olika sätt och ibland med en del mindre smickrande noteringar som “mytoman” och “mycket speciell”. Till på köpet är tydligen många – de flesta? – av kvinnorna s k nysvenskar. Man baxnar inför dessa patriarkala oförskämdheter, det är väl a priori lagfäst och sant att kvinnor aldrig ljuger eller överdriver? *tuggar mattan*

 11. Stefemme December 17, 2014 at 9:53 am Reply

  Den senaste Genusforskningen visar att om Linnea Henriksson ljuger i skogen och ingen annan hör så är det skogen som har fel.

  • Mangan December 17, 2014 at 10:45 am Reply

   “Endast fakta kan missta sig – inte Führern” som Heinrich Mann påpekade efter att ha hört Hitler skryta i radio hösten 1939 om den tyska arméns framgångar (den här aforismen innehåller en snyggt dubbelriktad ironi, den kan syfta både på när fakta är motsträviga och när nämnda fakta har fabricerats av Ledaren).

 12. Pelle2 December 18, 2014 at 8:02 pm Reply

  Biståndsminister Isabella Lövin (MP) har naturligtvis rätt. Feminism och normkritisk genusvetenskap är naturligtvis lösningen på alla medicinska problem. Om vi hade insett det så hade lösningen på cancergåtan,vaccin mot Ebolavirus och Hiv redan varit ett faktum.

  Det är naturligtvis den patriarkala , faktabaserade och manligt kodade medicinska forskningens fel att cancer,Hiv och Ebola fortfarande är ett medicinskt problem. Och naturligtvis drabbar dessa sjukdomar de vita,feministiska,kvinnliga Södermalmsborna allra värst.
  Om en man dör i dessa sjukdomar så gör han det naturligtvis för att smita undan sitt ansvar mot dessa kvinnor.Han glider helt enkelt ner i graven på sin patriarkala räkmacka.

  Vill också peppa den duktiga feministen Linnea som naturligtvis lever sitt liv i yttersta armod och fattigdom.Att vara popstjärna och radiopratare är ju ingen dans på rosor i jämförelse med manliga räkmackejobb som sopåkare,gruvarbetare och avloppsrensare.För att inte tala om den fria och kravlösa livsstilen bland manliga uteliggare.

 13. […] December I december kloka radikalfeministiska artisten Linnea Henriksson ett tårdrypande och ursinnigt brandtal om orättvisan i att det inte längre bara…. […]

 14. […] December I december kloka radikalfeministiska artisten Linnea Henriksson ett tårdrypande och ursinnigt brandtal om orättvisan i att det inte längre bara…. […]

 15. Caroline Görtz January 10, 2015 at 11:14 am Reply

  Suck, störig rubrik som bara försöker förvränga det. Något jag kan vänta mig från en sån här sida dock. Linnea Henriksson grät inte för att det “nu också är kvinnor som dör i HIV”, utan hon började gråta när hon pratade om att bli våldtagen och dessutom smittad med HIV i samband med det. Hon levde sig alltså in i den situationen och blev upprörd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: