Därför är det okej att 59 miljoner pojkar inte får gå i skolan

Du stöder väl den feministiska hjälporganisationen Plan Sveriges kamp för att varje flicka i världen ska få gå i skolan? Det gör Jämställdhetsfeministern. Uppnår Plan Sverige det målet, så är det bara 59 miljoner pojkar som inte får gå i skolan! Pepp pepp!

Plan Sverige - för att det bara är 59 miljoner pojkar som förvägras skolgång.

Varje flicka ska utbildas. För att de är flickor. Då kommer det bara vara 59 miljoner pojkar som inte får gå i skolan. Så att det blir jämställt. Jämställdhetsfeministern stöder arbetet för att det ska bli så. Gör det du med!

”Malala talar för de 66 miljoner flickor som inte får gå i skolan” var en rubrik i många tidningar härom veckan, i samband med att Nobels fredspris delades ut. Alla är överens om att det är bra att hjälpa de 66 miljoner flickor som inte får gå i skolan. Men tyvärr finns det de (kvinnohatande vita kränkta män allihop) som tycker att vi även borde tala om och hjälpa de 59 miljoner pojkar som inte får gå i skolan. Det kämpar så klart vi feminister hårt mot. För jämställdhetens och kärlekens skull.

Vill du hjälpa fattiga barn till skolgång så ska du som feminist därför stödja den feministiska hjälporganisationen Plan Sverige, vars duktiga företrädare fick en hel utrymme i media i samband med Nobelprisutdelningen. Då och då kan du också se en reklamfilm från Plan Sverige på tv.

Precis som många andra hjälporganisationer i världen, så samlar Plan Sverige alltså in pengar för att hjälpa fattiga barn att få gå i skolan. Men medan andra (patriarkala och breivikiga) hjälporganisationer stöder barn oavsett vad de har för hudfärg, religion eller kön, så har Plan Sverige satt på sig genusglasögonen och hjälper bara flickor. Så att det blir jämställt.

Av alla barn i världen som inte går i skolan, så är (enligt UNESCO) nämligen en förkrossande majoritet på hela 53% (eller 66 miljoner, enligt de senaste mediauppgifterna) flickor – medan bara 47% (obetydliga 59 miljoner) är pojkar. Dessa siffror visar ju tydligt varför vi bara ska hjälpa flickor som förvägras skolgång. Feministisk matematik visar ju att 59 miljoner pojkar är så försumbart få att det inte ens går att vara säker på att de ens finns. Deras existens ligger inom den statistiska felmarginalen.

Som om inte detta var ett skäl nog att bara hjälpa barn som förvägras skolgång ifall de är flickor, så har Plan Sverige även andra kloka argument på sin hemsida:

”Flickor i utvecklingsländer tillhör de mest utsatta grupperna i världen. Just för att de är flickor prioriteras inte deras skolgång.”   

Ja så är det förstås. Flickor i utvecklingsländer är utsatta, medan pojkar i utvecklingsländer glider fram på en räkmacka i Patriarkatets trygga famn. Flickorna som inte får gå i skolan förvägras skolgången just för att de flickor. Varför pojkarna förvägras att gå i skolan står inte på Plan Sveriges hemsida. Men det är ju å andra sidan helt ointressant information. Utifrån feministisk forskning kan vi göra antagandet att fattiga pojkar som inte får gå i skolan får skylla sig själva, eftersom de har en antipluggkultur. Det är ju som alla vet förklaringen till att det går så dåligt för de svenska pojkarna i skolan.

Men Plan Sverige har ännu fler kloka argument till varför det är fel att satsa på hjälpt till alla barn, oavsett vad de har för kön/hudfärg/religion!

Plan Sverige citerar på sin hemsida feministisk forskning som visar att utbildning för flickor ”stärker hela samhällets ekonomi”. Att utbilda pojkar är dock självfallet helt värdelöst, för vi vet ju alla vilka själviska, korkade svin pojkar och män är. Jag menar, sätt på dig genusglasögonen och fråga dig ifall utbildade män någonsin har bidragit till välstånd genom att uppfinna mediciner, maskiner och produkter, genom att forska, bygga städer eller starta företag? Nej, självklart inte. Och det vet ju förstås de kloka, feministiska kvinnorna som startade och driver Plan Sverige. Så varför hjälpa en en pojke till utbildning, när en – som Plan Sverige – kan hjälpa en flicka?

Men pojkarna då? Det frågar sig säkert en och annan okunnig kvinnohatare som läser dessa rader. Får de ingenting av Plan Sverige? Jovisst får de det! På sin hemsida berättar Plan Sverige stolt att medan flickorna får hjälp till skolgång och utbildning, så får pojkarna hjälp med normkritiskt tänkande och lära sig att ifrågasätta könsstrukturer – och att sluta vara så macho och förstöra för flickorna. En grundkurs i beprövad svensk feminism alltså! För det är ju precis det som pojkar i utvecklingsländerna behöver – inte utbildning!

Men pojkarna då? Jodå, för att nå ökad jämställdhet arbetar vi på lokal nivå även med pojkar och män för att förändra sociala normer och ifrågasätta könsstereotyper.

Det är så härligt att organisationer som Plan Sverige kämpar för att exportera den svenska, feministiska genusundervisning som gett fantastiska resultat i den svenska skolan, där gapet mellan flickornas och pojkarnas betyg är större än i något annat land i världen och där pojkarnas resultat bara fortsätter sjunka till nya bottennivåer varje år. Klart att det som varit en feministisk succé i Sverige kan bli en feministisk succé i u-länderna också! För jämställdhetens och kärlekens skull!

Pojke och flicka på väg till skolan i u-land

En flicka och en pojke på väg till skolan. Här har det alltså tyvärr blivit fel. Det är bara flickan som ska gå i skolan. Pojken borde istället gå Plan Sveriges normkritiska genuskurs för att lära sig sluta vara så macho. Så att det blir jämställt. Plan Sverige berättar också att feministisk forksning visar att utbildning för pojkar inte är så bra för samhällsekonomin.

Så gör som Jämställdhetsfeministern gjorde redan 2013: stöd Plan Sverige! Tillsammans ska vi se till att varenda flicka i världen får gå i skolan. Så att det bara blir 59 miljoner pojkar kvar som inte får gå i skolan. Så att det blir jämställt!

Tagged: , , ,

18 thoughts on “Därför är det okej att 59 miljoner pojkar inte får gå i skolan

 1. […] Jämställdhetsfeministern: ”Därför är det okej att 59 miljoner pojkar inte får gå i skolan” […]

 2. Jussi H. Lundell December 18, 2014 at 3:03 pm Reply

  Du är helt enkelt bäst, Jämställdhetsfeministern.

 3. Olof December 18, 2014 at 3:11 pm Reply

  Här är iaf en bra manlig förebild, han kanske har gått PLANs stereotyp-skola:
  https://feministisktperspektiv.se/2014/12/16/den-manliga-skammens-feminism/

 4. Rick December 18, 2014 at 5:29 pm Reply

  Visst är det en fruktansvärd orättvisa att 66 miljoner flickor inte får gå i skola. En ännu större orättvisa är dock att kanske ungefär en miljard pojkar fortfarande får gå i skola. Detta otyg måste stoppas för att vi ska kunna uppnå vårt jämställda samhälle. Med nuvarande utvecklingstakt kommer det att dröja hundratals år innan vi når dit.

  • Jämställdhetsfeministern December 18, 2014 at 10:15 pm Reply

   Ja precis! Vi MÅSTE ha mer feminism. Mycket mycket mycket mer feminism! Nu!

  • Mangan December 19, 2014 at 8:02 am Reply

   Varför finns det över huvud taget några manliga lärare kvar i vårt upplysta land?

   Googla Patriarkatet!! Gör om, gör rätt!

 5. Noger December 18, 2014 at 5:44 pm Reply

  Det finns ca 1 miljard barn i skolålder i hela världen.
  Dvs, det är nästan 10ggr fler pojkar som får gå i skolan jämfört med flickor som inte får det (431 mot 66 miljoner)!

  Medan flickor förvägras skolgång så tycks pojkarna i tredje världen gå en ljus framtid till mötes med flera valmöjligheter:
  – De kan rekryteras till Koranskolor, något som flickor förvägras.
  – Handplockas till en karriär som barnsoldat, med friluftsliv och kamratskap.
  – Göra karriär som gästarbetare utomlands, och inte tvingas stanna hos föräldrarna som passiv objektifierad mottagare av hemskickade bidrag.
  – Få hjälp av flickhatargruppen Boko Haram att slutgiltigt undslippa ansvar och umbäranden genom dekapitering. Detta är nog den värsta formen av dubbelbestraffning mot flickor, som ju skonas av Boko för att sedan tvingas leva kvar utan sina bröder.
  – m m endast fantasin sätter gränsen!

  Med mer feminism i världen borde det inte vara omöjligt att få ner andelen pojkar som går i skola till 66 miljoner, så att det blir rättvist!

  • Jämställdhetsfeministern December 18, 2014 at 10:17 pm Reply

   Du har helt rätt! Och när jag tänker på alla dessa orättivsa privilegier som pojkar och män i u-länder har så blir jag så ARG att jag börjar gråta! Så jävla orättvist! Precis som Linnea Henriksson säger.

 6. Pelle2 December 18, 2014 at 7:47 pm Reply

  Plan Sverige är ett feministiskt föredöme.Dom har satt på sig de rosa,extrastarka genusglasögonen och därmed insett att ingen pojke är värd att få gå i skolan förutom för att lära sig om patriarkatet och könsmaktsordningen.
  Det är ju dock skrämmande att 47% av pojkarna fortfarande får gå i skolan.Har vi inte kommit längre år 2014 ?
  Med andra ord finns det gott om utrymme för feministiska förbättringar.Den käre ledaren Gud run kanske kan tipsa om en väg framåt till det feministiska paradiset där ingen pojke kommer i närheten av skolan.
  Hell Gud run och krossa patriarkatet !

 7. nisse December 18, 2014 at 8:20 pm Reply

  Pojkarna borde lära sig av kloka svenska feminister och och stå tillbaka för att släppa fram en duktig flicka.

 8. Vithetens tomtar | WTF? December 19, 2014 at 2:42 pm Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Därför är det okej att 59 miljoner pojkar inte får gå i skolan” […]

 9. […] avsluta med att ännu en gång göra reklam för den feministiska hjälporganisationen Plan Sverige och deras härliga kampanj föra att hjälpa 53% (de med rätt kön) av alla barn i världen som inte får gå i […]

 10. […] hyllade den feministiska hjälporganisationen Plan Sverige, som kämpar för att hjälpa varenda flicka i världen som förvägras skolgång, så att det bara […]

 11. […] hyllade den feministiska hjälporganisationen Plan Sverige, som kämpar för att hjälpa varenda flicka i världen som förvägras skolgång, så att det bara […]

 12. […] millió fiú marad, aki nem járhat iskolába. Így lesz egyenlőség” – olvasható a Jämställdhetsfeministerns svéd […]

 13. […] at de är pojkar är verkligen en av de allra finaste sorternas feminister. Här, här, här och här är några av Jämställdhetsfeministerns tidigare hyllningar av Plan Sveriges fina […]

 14. Anonym December 11, 2018 at 9:51 pm Reply

  Jag tycker att det här är så jävla fel. Ni kan inte bara utgå ifrån att alla killar är macho och förtjänar då ingen utbildning. Feminister ska kämpa för jämställdhet, visst? Vad är så jävla jämställt om ni säger att killar är värre än tjejer på alla sätt och att de inte ens förtjänar utbildning. Skaffa er en riktig världuppfattning sexister.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: