En feministisk jul!

Jämställdhetsfeministern hoppas att ni alla har en fröjdefull, normkritisk, mansfri och feministisk jul!

Kalle Anka – en patriarkal kvinnoförtryckare
Ja den svenska julen har varit härligt feministisk. Men det började ju med en chock. Dagens Nyheter, Sveriges Television och de flesta andra radikalfeministiska tidningar och tv-kanaler rapporterade på julafton om ett nytt feministiskt avslöjande: Kalle Anka är en del av det patriarkala förtrycket mot Sveriges kvinnor!

Tv-programmet Kalle Ankas julafton brukar ses av sisådär 3,5 miljoner tittare. Men det är ingen uppbygglig tradition – inte om man är vän av jämlikhet mellan könen.

I årets kanske mest sedda program medverkar 293 manliga karaktärer, men bara 22 kvinnliga, konstaterar företaget Gendertimer i Malmö som har mätt alla traditionella klipp julaftonens Kalle Anka-program.

Kalle Anka - en del av det patriarkala förtrycket mot kvinnor visar företaget Gendertimer

Dagens Nyheter, Sveriges Television och de flesta andra svenska medieföretag rapporterade härom dagen om att Kalle Anka deltar i det patriarkala förtrycket mot Sveriges kvinnor.

Det borde en väl ha anat att Kalle Anka var ett patriarkalt förtryckarsvin: han är ju både av hankön – och dessutom vit. Så skäms alla ni som tittat på Kalle Anka på julafton! Ni är inte vänner av jämlikhet mellan könen! Och varför visar SVT överhuvudtaget sådant patriarkalt skräp? Varför inte följa Sveriges Radios exempel och sända jämställd och uppbygglig julunderhållning som ett humorspecial med Emma Knyckare om pojkar och män som begått självmord?

Det är företaget Gendertimer, med Fredrik Eklöf i spetsen, som gjort den feministiska genusundersökningen av Kalle Ankas jul. Vi ska vara glada och tacksamma att det finns människor i Sverige som lägger ner all sin tid på att räkna kön på tecknade ankor och tomtenissar. Utan dessa människor skulle Sverige stanna. Och en stor eloge till Dagens Nyheter, Sveriges Television och alla andra modiga feministiska medier som vågar lyfta fram sådana nyheter – trots det härskande Patriarkatets motstånd.

Hela Södermalm rasar mot TV4
Kort efter att Gendertimer släppt den chockerande nyheten om Kalle Ankas kvinnoförtryck, så gick människor hen ur huse på Södermalm, kokande av raseri mot TV4. TV-kanalen hade nämligen valt att kvällen innan julafton visa ett program som leddes inte bara leddes av Ingvar Oldsberg (en man) utan även hade fler manliga gäster än kvinnliga. Gubbvälde och kvinnoförtyck alltså! Helt oacceptabelt. Och helt otroligt att något sådant får förekomma i Sverige 2014. Inte undra på att Aftonbladets löpsedlar på julaftonsmorgonen hade krigsrburiken “Raseriet mot TV4”.

Södermalms raseri mot TV4 julen 2014

Sveriges Radio avslöjar kvinnoförtrycket i våra julsånger
Medan andra medier ibland sviker den feministiska kampen genom oförsvarliga övertramp som att visa Kalle Anka och Ingvar Oldsberg i rutan, så kan en alltid lita på att Sveriges Radio sänder program av, med och för feministiska kvinnor. Inför årets julfirande använde Sveriges Radio public service-avgiften inte bara till att sparka uppåt mot alla pojkar och män som lider av djupa depressioner – utan även till att göra en feministisk och normkritisk analys av svenska julsånger. Resultatet visar ett skrämmande kvinnoförtryck, rapporterar SR P4 Gävleborg:

I dagens eftermiddagsprogram tog vi hjälp av genus- och litteraturvetaren Sarah Ljungquist på Högskolan i Gävle som fick analysera tre traditionella jullåtar.

Sarah Ljungquist poängterade att nästan alla jullåtar tar avstamp i det traditionella julfirandet och det heteronorma. Det är alltjämt heterosexuella relationer som gestaltas. Även nya låtar plockar upp den traditionella synen på genus och ingen låt markerar att tomten faktiskt kan vara en kvinna i dag.

Ja ush! Förbjud de traditionella julsångerna nu! Vi feminister har ju sedan flera år tillbaka tagit fram uppbyggliga, feministiska alternativ. Här nedan kan ni alla t.ex. se och njuta av Göteborgs feministiska kör när de sjunger feministiska julsånger som t.ex. Staffan var ett gubbslem. Frejdigt, normkritiskt och jämställt. Precis som det ska vara.

Kulturnyheterna på SVT bjuder på menstema denna jul
Vi feminister älskar mens. Att visa bilder på mensblod är – som alla vet – oerhört viktigt för jämställdheten. Ju mer mensblod desto mer jämställt. SVT Kulturnyheterna har därför menstema denna jul och bjuder på en kavalkad med mer eller mindre intima bilder med mensblod i. Uppbyggligt och härligt. Jämställdhetsfeministern erfar dessutom att vi medvetna Södermalmsbor äntligen fått gehör för vår önskan att nästa års jultema på SVT ska bli närbilder på kvinnors avföring. Vi kan knappt bärga oss tills dess!

SVT Kulturnyheterna menstema

I år bjöd feministiska SVT Kulturnyheterna Sveriges befolkning på ett härligt menstema till julen. Nästa år blir jultemat kvinnors avföring, erfar Jämställdhetsfeministern. Uppbygglig och jämställd public service-TV.

Fredrik Eklöf och Gendertimer vägrar släppa fram kvinnor
Fredrik Eklöf och Gendertimer (företaget som specialiserat sig på att räkna kön på tecknade ankor och tomtenissar) ska givetvis ha ett stort feministisk tack och pepp för att ha kommit med avslöjandet om att Ankeborgs kommunfullmäktige fortfarande inte infört kvotering av ankhonor. Men kort efter att Sveriges samlade media berättat om detta skandalösa missförhållande, så kom det fram att Fredrik Eklöf och Gendertimer själva är ännu sämre på feministisk jämställdhet än de tecknade ankor de övervakar och kritiserar. Gendertimer har nämligen 0% kvinnor! Totalt gubbvälde råder alltså inom alltså Gendertimer. Fredrik Eklöf vägrar konsekvent släppa fram kvinnor i sitt företag. Är han rädd för jämställdhet? Hatar han kvinnor? Slår han vakt om sina manliga privilegier? Njuter han av att förtrycka kvinnor?

Fredrik Eklöf själv lämnade en typiskt gubbig och patetisk bortförklaring till varför kvinnor varken tillåts delta eller tala på Gendertimers interna möten:

Gendertimer Gubbvälde 1

Vidriga gubbslem som tror att de själva helt kan strunta i att släppa fram kvinnor, bara för att de har suttit och räknat tecknade ankor. Som om manlig dominans bara vore ett problem i tecknade fantasivärldar, men helt okej i Fredrik Eklöfs företag. Tur att inte alla män är lika hemska som Fredrik Eklöf, utan att i alla fall vissa män tar sitt feministiska ansvar.

Årets feministiska julklapp: Genusglasögon!
I Jämställdhetsfeministerns webbshopp kan ni köpa den allra senaste modellen av genusglasögon: Sveland 3000. På bilden nedan har Gudrun Schyman satt på sig ett par. Passa på att köpa dina egna genusglasögon i mellandagsrean: 140% rabatt!

Gudrun i rosa genusglasön

Gör som Gudrun Schyman – använd Jämställdhetsfeministerns genusglasögon!

Med den senaste modellen av genusglasögon kan du se de Osynliga Strukturerna var de än gömmer sig – och även upp till 14 helt nya grader av Könsmaktsordningen och hela 39 700 349 266 olika kvinnofällor. Du kommer även kunna komma till helt nya insikter om hur sviniga och onda män är. Lyssna bara på vad de som regelbundet använder genusglasögon säger:

mfj våld mot kvinnor höjer mäns status

Sådana här kloka saker kan även du komma fram till, om du regelbundet använder genusglasögon!

God Jul till alla – utom män så klart – önskar Jämställdhetsfeministern!

Advertisements

Tagged: , , , , , , , ,

10 thoughts on “En feministisk jul!

 1. Anders/AV December 26, 2014 at 2:31 pm Reply

  Att männen på Gendertime tror att de kan skapa jämställdhet helt utan kvinnor tyder på att de inte har läst vänsterpartiets feministiska manifest. Man ska alltid vara vaksam mot män som samlas i grupp. De kan börja diskutera något de läst och skapa egna idéer. Det bör alltid vara MINST 50% kvinnor närvarande om det ska bli bra. Om män samlas och diskuterar jämställdhet ska de endast prata om hur de själva kan göra avbön, avsäga sig privilegier och göra livet bättre för kvinnor. I sann feministisk anda får ju männen sitt värde genom sin nytta för och till kvinnor. Något egenvärde har aldrig män. Och nej, det finns ingen bra manlighet. Män ska först och främst sluta att vara män. Finns det hela bibliotek med feministisk forskning som visar. Amen!

 2. lilycrowart December 26, 2014 at 4:11 pm Reply

  Tack för ytterligare ett klarsynt inlägg i kvinnokampens tjänst! God jul finaste Jämställdhetsfeministern! Pepp pepp

 3. […] hoppas att Jämstälddhetsfeministern har haft en bra jul, men jag tänker inte stödja deras form av Jul för det, jag ràkar leva i en sekulär katolsk kultur, men Gott Nytt àr önskar jag […]

 4. Thomas December 30, 2014 at 11:59 pm Reply

  Gör Mona Masri till barn-tv-chef, så kan svenska barn också få se hur Musse Pigg lär ut vapenteknik och bekämpar israel:

 5. […] jul rapporterade Dagens Nyheter , Sveriges Television och de flesta andra medier i Sverige att Kalle Anka är en del av det patriarkala förtrycket mot Sveriges kvinnor, eftersom det inte finns tillräckligt många tecknade honankor i Kalle Ankas jul som visas på […]

 6. […] jul rapporterade Dagens Nyheter , Sveriges Television och de flesta andra medier i Sverige att Kalle Anka är en del av det patriarkala förtrycket mot Sveriges kvinnor, eftersom det inte finns tillräckligt många tecknade honankor i Kalle Ankas jul som visas på […]

 7. […] Endast din fantasi sätter gränser. Välj till exempel ut en tecknad serie och räkna kön på de tecknade ankor, tomtenissar, hundar, varulvar, troll och möss som befolkar den. Eller tänk på något som är […]

 8. Qinnorqanskriva April 14, 2016 at 12:58 pm Reply

  Tack för många goda skratt! Med tanke på hur medierna ser ut så är det kanske inte så konstigt att alla inte förstår satir, även när den slår en i ansiktet. Folk blir upprörda och hatar feminister ännu mer. Det skulle vara nackdelen med en sådan här sida. Annars så ser jag mest fördelar. Samhällskritik och humor är viktiga komponenter, tillsammans med ett någorlunda hälsosamt, öppet debattklimat, i en fri och öppen demokrati (nåja; pk-demokratur, men hur som helst). Själv älskar jag att koppla av med Kalle Anka, och jag har passerat mina tjugo år, om man säger som så. Det är avkopplande för hjärnan, och dessutom är Kalle Anka så…mänsklig. (Trots att han är en sån där antropomorfisk tecknad anka). Han tappar humöret, klantar till sig och gör bort sig och sticker ut från mängden. En frisk fläkt i Fjantelagen. Humorn i denna blogg är stundtals provokativ till och med för mig, men mestadels bjuder den på kiknande skratt. Mer av sådant! / En vit, ganska straight (ja, jag ser det som ett spektrum 😉) men funktionsnedsatt, underbetald och bla bla bla kvinna (ja, från födseln också!) Som stolt kallade sig feminist, ibland var jag kanske till och med lite radikal, men som nu tycker att det har spårat ur lite i Sverige

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: