Feministisk årskrönika 2014

Och så har år 2014 nått sitt slut. Trots bakslag och attacker från Patriarkatet har 2014 varit ett framgångsrikt år för feminismen i Sverige. Det var också det år då Gudrun Schyman och flera andra kända feminister retweetade Jämställdhetsfeministern. En stor ära. Nu har Jämställdhetsfeministern gjort en sammanfattning av ett par av årets viktigaste händelser, månad för månad, ur ett feministiskt perspektiv. Läs och minns!

Januari
I årets början var Sverige fortfarande en nation i chock, efter att Zlatan i en intervju med Expressen under julhelgen sagt att herrfotboll håller högre klass än damfotboll. Hela Sveriges journalistkår och alla kloka Twitterfeminister avbröt julfirandet för att visa sin chock och sin avsky mot Zlatans tilltag. Jämställdhetsfeministern – och kort efter även Svenska Dagbladets sportkrönikör Anja Gatu, slog fast att Zlatan är en näthatare. Andra gick längre:

Zlatanattack 3

Den kloke radikalfeministen Robert Laul, sportjournalist på Aftonbladet, påpekar att den som likt Zlatan har åsikten att herrfotboll håller högre klass än damfotboll – hen plågar ett kön till underkastelse.

Zlatanattack 6

I januari drabbades även feminismen i Sverige av två allvarliga bakslag. Först spottade den vite, medelålders Östermalmsmannen Jonas Sjöstedt ännu en gång jämställdheten i ansiktet, genom att vägra maka på sig och släppa fram en duktig kvinna till partiledarposten i Vänsterpartiet.

Jonas Sjöstedt affisch3a Jonas Sjöstedt affisch1a

Och sedan tilläts radikalfeministen Belinda Olsson sända en programserie kallad Fittstim, i vilken Belinda förrådde sina medsystrar i kampen mot Patriarkatet, De Osynliga Strukturerna och Sveriges pojkar och män, genom att inte förbehållslöst hylla Gud run Schymans och den Heliga Maria Svelands skrifter. I några ögonblick gick Belinda så långt att hon uttalade saker som nästan skulle kunna tolkas som mild kritik mot svensk feminism! Inte undra på att alla vi troende feminister blev ursinniga!

I slutet av januari lyckades dock Sofia Mirjamsdotter, eller Mymlan som hon också kallas, tack vare sitt överlägsna intellekt och sin unika feministiska kunskap hitta svaret på den uråldriga frågan om hur grov brottslighet ska utrotas. Svaret som Mymlan klurat ut är lika enkelt som genialt: vi ska lära alla män att de är potentiella våldtäktsmän! Pepp pepp!

Februari
I februari visade den kloka, kunniga och antirasistiska feministen Alexandar Pascalidou varför hon är en av Sveriges överlägset bästa public service-programledare, när hon med klockren argumentation sågade den inbjudna gästen Alice Teodorescus åsikter. Klarsynt som alltid påpekade Alexandra Pascalidou för lyssnarna att Alice Teodorescu hade fel utseende, fel ursprung och fel hudfärg för att hennes åsikter skulle kunna tas på allvar. Sedan slog Alexandra Pascalidou fast att Alexandra Pascalidous åsikter inte är annat än ”fullkomligt neutral objektivitet”.

Alexandra Pascalidou aka Fullkomlig Objektivitet

Alexandra Pascalidou avfärdar människor utifrån deras utseende, hudfärg och härkomost.

Mars
I mars påminde Nyheter24:s Irena Pozar om att en en jämställd och bra man ägnar sin tid åt tre saker – nämligen att 1) lyfta kvinnor, 2) backa och 3) hålla käft. Och på kvinnodagen den 8 mars gick den heroiska riksdagsledamoten Veronica Palm (S) och andra lika förtryckta kvinnor ut på Sveriges gator och torg för att demonstrera för för en bättre värld, där inga kvinnor ska behöva leva under samma omänskliga och fruktansvärda förtryck som Veronica Palm (S) drabbats av. Veronica Palm tvingas klara sig på en lön på ca 100 000 kronor i månaden, eftersom Socialdemokraterna tvingar henne att jobba gratis både efter 15:53 varje dag och även under årets två sista månader.

I mars avslöjade också journalisten Cissi Wallin den avskyvärda diskrimineringen som hon drabbas av: hon har – hur otroligt den än låter – inte tilldelats ett eget tv-program. Trots att hon uttryckligen krävt att få ett sådant. Ja så omänskligt svårt är det att leva som kvinna i Sverige idag – hon kan till och med nekas ett eget program på tv! Ett fruktansvärt kvinnoöde.

bittrawallin12

Cissi Wallin har till skillnad från Sveriges alla män inte tilldelats ett eget tv-program, vilket visar hur enormt förtryckta och diskriminerade Sveriges kvinnor fortfarande är. En kan bli bitter för mindre.

April
I april kampanjade både Ung Vänster och Frida Boisen (chefredaktör för GT) för kvinnors självklara rätta att misshandla män. Sångerskan Robyn talade ut i media och avslöjade att hon är ännu ett offer för Patriarkatets omänskliga diskriminering mot vita svenska kvinnor. Robyn berättade om hennes lidande, diskrimineringen mot henne och hur hon tvingas överleva på ynkliga 1,2 miljoner i månaden. Tillsammans med en grupp andra lika diskriminerade, vita, rika svenska kvinnor som sjunger (bl.a. Nina Persson) skrev Robyn en debattartikel där de berättade om hur diskriminerade de är och hur svårt de har det. Och hur orättvist det är att de får leva under detta förtryck, medan män ju istället minsann glider fram på en räkmacka.

frida boisen

Frida Boisen, GT, kämpade sida vid sida med Ung Vänster för kvinnors självklara rätt att misshandla män.

Aftonbladets Fredrik Virtanen sällade sig till den växande gruppen feminister som offentligt slår fast att det var ett misstag när Sverige år 1924 införde allmän rösträtt för män. Endast kvinnor borde få rösta, så att det blir jämställt. Dagens Nyheter slog fast att franska kvinnor inte är speciellt feministiska och därmed inte vet sitt eget bästa.

Lina Thomsgård (en av landets främsta experter på feministisk rättvisa och kollektiv skuldbeläggning) delade ut klara direktiv till Sveriges män. Lina Thomsgård slog bland annat fast att män genast ska sluta slåss och förtrycka kvinnor och istället bete sig anständigt. Och nej – det är inte alls samma sak som när rasister säger till muslimer att sluta slåss och förtrycka kvinnor och istället bete sig anständigt. För vi feminister har känt efter och kommit fram till att Lina Thomsgård är god.

Lina Thomsgård Johan Forsberg Män ligger bakom allt dåligt i världen

Lina Thomsgård älskar dem, som likt Thomsgård själv, pekar ut en viss grupp människor som skyldiga till allt dåligt i världen. Pepp pepp!

Under april gjorde Sveriges Television och andra medier gratis reklam för den radikalfeministiska organisationen Crossing Boarders kampanj för att få Sveriges befolkning att #FATTA att de 99,99% av männen som inte våldtar är undantaget som bekräftar den skadliga mansnormen.

FATTA Jämställdhetsfeministern

I maj var det val till EU-parlamentet och Jämställdhetsfeministern berättade om varför jag röstar på Feministiskt initiativ. Bland annat för att det är det enda parti som lovar att tvinga Europas alla män till omskolningsläger. Feministiskt initiativ fick också 5,3% av rösterna i valet och ett mandat i EU-parlamentet. Tack vare det så har Sverige för första gången en EU-parlamentariker som tagit sin dotter ur skolan och gift bort henne vid 16 års ålder. Det är stort.

Gudrun Schyman och Soraya Postmodernist

Tack vare att väljarna på Södermalm slöt upp bakom Feministiskt initiativ så har Sverige för första gången en EU-parlamentariker som tagit sin dotter ur skolan och gift bort henne vid 16 års ålder. Det är stort.

SVT var som vanligt fantastiska under valrörelsen och valvakan. Bland annat bjöds Alexandra Pascalidou in och fröjdade tittarna genom att för 19 372 gången berätta för svenska folket att Grekland är demokratins vagga.

Under maj sällade sig även Sveriges Television till de religiösa fundamentalister som anser att oönskad sexuell läggning kan botas. SVT gjorde reklam för en handbok för att kvinnor ska kunna bota sin heterosexualitet och istället bli lesbiska. Boken är skriven av Mian Lodalen och Matilda Tudor från Södertörns feministiska högskola.

Oönskad sexuell läggning kan botas SVT

Matilda Tudor från Södertörns feministiska högskola berättar i SVT om hur oönskad sexuell läggning kan botas.

Juni – augusti
I juni hyllade Jämställdhetsfeministern sin idol och förebild Lady Dahmer. Och feminister kände efter och kom fram till att fler kvinnor dödas av män varje år än av cancer och bilolyckor och spred denna feministiska kunskap på internet. Genom att använda manliga härsartekniker som Google, fakta och WHO-statistik försökte jämställdister göra gällande att detta påstående från oss feminister bara är rent bisarra och inte ens i närheten av sanningen. Som om vi feminister skulle låta oss påverkas av fakta…

Åsa Romson, språkrör för Miljöpartiet, slog i sitt tal i Almedalen fast att män inte är människor. Män är däremot skyldiga till allt som är ont och dåligt i världen.

Åsa Romson - män är inte människor

Vice statsminister Åsa Romson (MP).

September
I september gick Jämställdhetsfeministern förbi Lady Dahmer som Sveriges mest lästa feministblogg, tack vare inlägget Rösta på feministiskt initiativ – för kärlekens skull som på en enda dag fick över 77 000 besökare. Dessutom drabbades Sverige av en katastrof: för första gången på flera år fick pojkarna i en svensk skola bättre betyg än flickorna. Ansvariga myndigheter grep självklart genast in på bred front för att åtgärda problemet.

Hata män

Det var också val och Åsa Romson blev vice statsminister. Pepp! Men trots att Dagens Nyheter, Sveriges Television, Sveriges Radio, Aftonbladet, Metro och andra tidningar peppat och kampanjat för FI under hela valrörelsen lyckades Gudruns parti inte ta sig in i riksdagen. En stor besvikelse. Och ett tydligt bevis för att kvinnor diskrimineras i det patriarkala Sverige.

Gudrun retweetar Jämställdhetsfeministern

Självaste Gud run Schyman retweetar Jämställdhetsfeministerns kärleksbudskap under september 2014.

Den kända feministiska skådespelerskan Emma Watson höll i september ett rörande, feministiskt brandtal inför FN om hur kolossalt synd det är om henne och alla andra kvinnor i världen, eftersom hon och alla andra kvinnor är förtryckta offer. Som obestridligt bevis för sin tes anförde Emma Watson att hon vid något tillfälle blev kallad för ”bossig” när hon var liten. Enligt Emma Watsons feministiska forskning har ingen pojke någonsin blivit kallad för ”bossig” och den enda rimliga slutsatsen som kan dras av att Emma Watson blev kallad för ”bossig” är ju som alla förstår att hon och alla andra kvinnor i världen lever under ett omänskligt förtryck. Emma Watson kräver nu därför att alla världens män genast ställer upp och följer Emma Watsons feministiska direktiv.

Emma Watson opressed rich white woman

Emma Watson blev kallad bossig en gång. Att få tala inför FN om hur kolossalt förtryckt och diskriminerad hon är på grund av detta var verkligen det minsta hon kunde begära som kompensation. Ett tragiskt kvinnoöde.

Oktober och november
Under oktober och november puttrade den feministiska kampen på, bland annat med härliga och peppiga feministiska program på SVT och SR. Jämställdhetsfeministern hade dock paus.

December
I december bjöd den kloka radikalfeministiska artisten Linnea Henriksson på ett tårdrypande och ursinnigt brandtal om orättvisan i att det inte längre bara är män som blir sjuka i AIDS och dör i förtid.

Jämställdhetsfeministern hyllade den feministiska hjälporganisationen Plan Sverige, som kämpar för att hjälpa varenda flicka i världen som förvägras skolgång, så att det bara blir 59 miljoner pojkar kvar som inte får gå i skolan. Sveriges Radio och Emma Knyckare gjorde ett humorspecial som sparkade uppåt mot de pojkar och män som lider av djupa depressioner och begår självmord. Vi feminister gapflabbade! Och efter succén med att håna män som begått självmord planerar SR P3 och Emma Knyckare till våren ett humorprogram om män som dött i cancer, berättar Jämställdhetsfeministerns källor.

Rapparna Adam Tensta, Erik Rapp, Zacke och Parham berättade att de har FATTAT att det är fel att förtrycka och våldta kvinnor. För att fira det spelade de in en låt om vilka svinaktiga, korkade, våldsamma och priviligierade förtryckare Sveriges män är – och hur fel och dumt det är.

Plan Sverige - för att det bara är 59 miljoner pojkar som förvägras skolgång.

Plan Sverige – för dig som brinner för att varje flicka ska få gå i skolan – och vill vara säker på att du inte hjälper någon av de 59 miljoner pojkar som förvägras skolgång.

Vid jul rapporterade Dagens Nyheter , Sveriges Television och de flesta andra medier i Sverige att Kalle Anka är en del av det patriarkala förtrycket mot Sveriges kvinnor, eftersom det inte finns tillräckligt många tecknade honankor i Kalle Ankas jul som visas på julafton. Det visade sig dock att företaget Gendertimer, som suttit och räknat kön på de tecknade ankorna och tomtenissarna, har ännu sämre jämställdhet än de tecknade ankor som de attackerade. Gendertimer har 0% kvinnor i sina led.

Gendertime Gubbvälde 1

Vi får tacka Fredrik Eklöf för att han lägger ner sin tid på att räkna kön på tecknade tomtenissar och ankor. Det är ett oerhört viktigt arbete. Tyvärr är dock Fredrik Eklöfs Gendertimer inget uppbyggligt företag – inte om du gillar jämställdhet mellan könen.

Gott Nytt Feministiskt År!
Och kom ihåg att följa Jämställdhetsfeministern på Facebook och på Twitter.
Annars hatar du nog kvinnor och jämställdhet!

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

24 thoughts on “Feministisk årskrönika 2014

 1. bergersjo December 31, 2014 at 8:19 am Reply

  Ja, pepp pepp!
  En var faktiskt rädd där ett tag under oktober och november att en vit svensk medelålders heterosexuell cis-man hade mördat Jämställdhetsfeministern, eller värre, tvingat hen att städa eller diska eller nåt sånt. En är mycket glad och lättad att du är tillbaka!

 2. jhlundell December 31, 2014 at 8:55 am Reply

  Pepp, Feministern! Underbar krönika! Ett feministiskt Gott Nytt År!

 3. Pelle2 December 31, 2014 at 9:45 am Reply

  Jag ser fram emot ett fantastiskt och feministiskt 2015 där vi tar ytterligare ett steg mot ett Sverige där alla statusfyllda poster besätts av kvinnor och alla utslagna i samhället är män !
  Ser också fram emot ett samhälle där alla män erkänner att de är svin,potentiella våldtäktsmän och förtryckare helt i linje med vad vi radikalfeminister tycker om dom.

  Gott nytt år Feministern !

 4. Jan December 31, 2014 at 10:55 am Reply

  Jag säger då det! Det enorma lidande under patriarkatets ok som skådespelerskan Emma Watson utsatts för är sådant man tänker på inför nyårsslaget. Eller den fruktansvärda lönediskriminering som suffragetten Veronica Palm lider under. Går hon verkligen runt på ynkans 70 000 kronor i månaden? Sådant manar till insikt. Kanske ska vi starta en insamling här till Veronica så att hon slipper äta blodpudding vareviga dag? Gott nytt feministår på dig JF! (Om nu inte nyåret också är en patriarkal uppfinning?)…

 5. WTF? December 31, 2014 at 11:17 am Reply

  […] ”Feministisk årskrönika 2014” […]

 6. Tweetar från 2014 del 5 | WTF? December 31, 2014 at 11:21 am Reply

  […] ”Feministisk årskrönika 2014” […]

 7. michael December 31, 2014 at 12:08 pm Reply

  Man blir alldeles matt av det patriarkala förtryck som råder i Sverige som faktiskt är lika stort som i ett Taliban styrt Afghanistan.
  Och att äckliga cismän inte förstår att vi kallar dom äckliga cismän pga kärlek(vilket feminism är)är en skandal som visar att feminism behövs ännu mer 2015.

 8. jajaja December 31, 2014 at 9:51 pm Reply

  Fantastisk krönika! Heja feminismen! Pepp med fett!

 9. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) December 31, 2014 at 11:19 pm Reply

  Gott Nytt År på dig ditt feministiska våp.
  En anonym kvinnohatare

 10. Anders Senior December 31, 2014 at 11:51 pm Reply

  Åååååå, vilken sjukt bra krönika!
  Fettelifett och peppelipepp och gott nytt år!
  Skickar styrkekramar också på dig! (Höll på att glömma skicka styrkekramar!)

 11. Gudinnan January 1, 2015 at 2:48 am Reply

  Könsstympning och burqa på vita män – jag är så upprörd att detta förslag ännu inte har högsta prioritet inom FI. Hur skall vi annars kunna integrera vita män i samhället? Är det bara jag som inser vilket resurs islam är för feminismens sanna förverkligande?

 12. rankov January 1, 2015 at 8:59 am Reply

  tack för ett underbart feministiskt år, sen så ser vi fram emot #omskolningsläger2015

 13. bittergubben January 1, 2015 at 4:02 pm Reply

  Dessutom drabbades Sverige av en katastrof: för första gången på flera år fick pojkarna i en svensk skola bättre betyg än flickorna. Ansvariga myndigheter grep självklart genast in på bred front för att åtgärda problemet.

  Notera att vid samtliga de tre Boråsskolorna i fråga – Viskafors, Erikslund, och Boda – hade flickorna högre genomsnittligt meritvärde än pojkarna; problemet är att det var en lägre andel av flickorna som nådde kunskapskraven i alla ämnen. Naturligtvis är detta också mycket allvarligt: för att en skola skall vara jämställd måste självklart flickorna ha bättre resultat än pojkarna oavsett vilket mått som används.

  • bittergubben January 1, 2015 at 4:05 pm Reply

   (Första stycket är blockquote, men det syns inte? Felstavat?)

  • Jämställdhetsfeministern January 15, 2015 at 2:08 am Reply

   Åh där ser man! Skönt att höra…
   Men det är ju som du säger ändå oerhört allvarligt! Flickornas överlägsenhet ska vara odiskutabel i alla Sveriges skolor. Så att det blir jämställt.

 14. martin January 1, 2015 at 4:59 pm Reply

  Feministiskt nytt år. Måtte 2015 bli året då alla cis-män kvävs i sitt eget gubbslem. För kärleken skull.

 15. lilycrowart January 2, 2015 at 8:58 pm Reply

  Underbart, finaste Jämställdhetsfeministern!! Jag blir så sjukt peppad av att läsa dina kloka texter i kampen för kärlek och jämställdhet! peppelipepp

 16. Tjorven January 4, 2015 at 12:13 pm Reply

  Huga, huga! Vi skall inte glömma att DN:s storartade jubelomröstning om de 150 viktigaste kulturhändelserna i Sverige under tidningens historia (dvs så långt tillbaka som någon kan bry sig) vanns av den starka tjejen Pippi Långstrump, och att många andra genusmedvetna verk (eller verk och händelser som har approprierats av kloka feminister) ingick i urvalet. Bland andra Turteaterns heroiska pjäs om SCUM-manifestet, Elin Wägners feministiska fredsutopi Väckarklocka, Anna Odells film om ett spelat självmordsförsök och manlig mobbning, Fucking Åmål och Liza Marklunds Sprängaren. Konstigt nog saknades Fittstim (endast ett verk per år kunde vara med), men det kanske får ses som en uppsträckning riktad till Belinda Olsson och Linda Skugge för deras senare förräderi mot feminismen.

  Det största nederlaget under året? Som du noterade, att FI inte kom in i riksdagen. Grabbarnas onda utträngningstaktik och fula spel tar aldrig slut. Tydligen ville svenskarna hellre ha Jimmie Åkessons vidriga parti, annars hade de väl FATTAT!

 17. Svenne January 6, 2015 at 5:41 pm Reply

  God Feministisk Fortsättning, Feministern!
  Pepp pepp!

 18. […] feministiske mannen erkänner att han är ett svin och en sämre sorts organism (vice statsminister Åsa Romson har ju officiellt slagit fast att män inte är människor – särskilt inte om de har fel […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: