DN: kvotera bort Olof Palme, Napoleon, Hitler, Reagan, Gandhi och Einstein ur historieböckerna!

Den radikalfeministiska dagstidningen Dagens Nyheter (oberoende MP) har räknat hur många män och kvinnor som finns med i historieböckerna i grundskolan. Resultatet slog på torsdagen ned som en bomb i Genus-Sverige: historieböckerna är fulla av mäktiga män som förändrat historien! En jätteskandal!

DN historierevision foto

Krigsrubriker, som det sig bör, i DN efter tidningens chockerande avslöjande att historieböckerna är fulla av män som påverkat historien. Kloka, radikalfeministiska DN (oberoende MP) kräver nu att männen genast kvoteras bort och ersätts med kvinnor. Så att historien revideras – och det blir jämställt. (Foto från Fröken Missnöjd)

Reaktionerna från Genus-Sverige lät inte vänta på sig: ”chockerande”, ”jag blir lite stum”, ”upprörande ur ett demokratiperspektiv”, ”horribelt” var några av uttalandena från ett chockat Genus-Sverige som nu mobiliserar alla våra gemensamma krafter för att få till en historierevision. Män som Napoleon, Hitler, Reagan, Einstein, Stalin, Olof Palme, Lenin, Marx, Karl XII, Newton, Abraham Lincoln, Mozart, Julius Caesar måste genast raderas ut ur historieböckerna – och kvinnor kvoteras in i deras ställe. Så att det blir jämställt. Det är ett absolut krav från oss feminister.

För som en flicka som DN intervjuar så klokt säger “alla män som gjort det minsta lilla får komma med”.
Ja så är det ju. I princip alla män som någonsin existerat finns ju namngivna i historieböckerna. Bara för att de är män. Det har ju DN helt och hållet rätt i. Ingen tvekan om det.

Samtidigt vet ju vi feminister mer än väl att män alltid har haft all makt och bestämt allt i samhället medan kvinnor varit maktlösa och förtryckta. Så det vi nu ska göra är att kvotera bort mäktiga män som format historien och ersätta dem med helt vanliga maktlösa kvinnor. Så att det blir jämställt. Det är Jämställdhetsfeministern, Dagens Nyheter och resten av Sveriges feministiska elit helt överens om.
Här är några av de ändringar som kommer införas i svenska historieböcker:

DNs historierevision Olof Palme

Olof Palme ska kvoteras bort ur svenska historieböcker och ersättas med information om Kajsa-Stina Rask, som berättar om sin favorithatt och varför cerise är hennes favoritfärg.

DNs historierevision Churchill

På Dagens Nyheters initiativ ska Winston Churchill raderas ur svenska historieböcker och ersättas med tant Molly, som berättar tokroliga anekdoter från sin tid som tonåring i Slough. Så att det blir jämställt.

DNs historierevision Einstein

För att svenska historieböcker ska bli jämställda kommer all information om Albert Einstein att raderas bort ur historien och ersättas med Ulla Svensson, som berättar om sitt fiffiga knep för att skära upp tomater och squash.

DNs historierevision Gandhi

Mahatma Gandhi finns, precis som DN klokt konstaterar, med i historieböckerna bara för att han har snopp. Gandhi ska därför snarast kvoteras bort ur alla svenska historieböcker och ersättas med Ulla Kvast som berättar Bechdel-testgodkända historier om vad hennes vänninor hade för sig under semestern 1947.

DNs historierevision Hitler

Adolf Hitler är en annan man som figurerar flitigt i historieböckerna, helt i onödan. När feministerna på Dagens Nyheter får bestämma raderas han bort och istället kvoterar vi in Johanna Svensson. Hon är jätteduktig på kemi och skriver dessutom poesi på sin fritid.

DNs historierevision Lincoln

Abraham Lincoln är med i historieböckerna för att han hade snopp. Han ska kvoteras bort och ersättas med information om hur fru Ann-Marie af Adelsknopp drabbades värst när hennes make sprängdes i bitar på ett slagfält i Preussen.

DNs historierevision Napoleon

Napoleon finns med i hisorieböckerna för att Patriarkatet vill diskriminera skolflickor. Napoleon kommer därför att raderas bort och ersättas med Ulla Näsby, som är en fena på matematik, spelar inhomhusfotboll på fritiden och gillar att laga gulaschsoppa.

DNs historierevision Raoul Wallenberg

Som Dagens Nyheter avslöjar så finns Raoul Wallenberg med i historieböckerna bara för att han har snopp. Han ska därför kvoteras bort och ersättas med Gertrud Nilsson, som var en fryntlig prick och gärna lyssnade på radio på söndagarna.

Den här historierevisionen presenterades av Dagens Nyheter i samarbete med Jämställdhetsfeministern. Här, här, här och här kan du läsa vad människor utanför Södermalm (det vill säga kvinnohatare, näthatare, nazister och barbarer) skriver om Dagens Nyheters kloka krav på feministisk historierevision.

Tagged: , , , ,

22 thoughts on “DN: kvotera bort Olof Palme, Napoleon, Hitler, Reagan, Gandhi och Einstein ur historieböckerna!

 1. Pelle2 January 17, 2015 at 1:16 am Reply

  Ja,det är är avskyvärt att vi stackars feminister tvångsmässigt har fått lära oss om män som har påverkat historien genom tiderna.Ser fram emot att nästa generations flickor får lära sig om historiskt viktiga personer som Gunilla Persson,Maria Montazami,Lady Dahmer,Kakan Hermansson,Valerie Solanas,Maria Sveland,Lina Thomsgård,Gud run Schyman,Tomas Wetterberg,Johan Ehrenberg,Kawa Zofalgary ochRossana Dinamarca med många flera feminister och kvinnliga kändisar.Det är ju helt sjukt att vi år 2015 fortfarande nämner icke feministiska män i historieundervisningen.

  • Jämställdhetsfeministern January 17, 2015 at 10:11 am Reply

   Håller med dig helt och hållet: det är verkligen skrämmande att vi år 2015 fortfarande nämner icke feministiska män i historieundervisningen! Det visar hur myckt feminismen behövs!

  • hypersexuell December 19, 2016 at 6:57 pm Reply

   Lista över stora kvinnor:
   1. Hatshepsut
   2. Elisabeth 1.
   3. Victoria 1.
   4. Elisabeth 2
   5. Hillary Clinton
   6. Valentina tereshkova
   7. Rosa parks

 2. Jens January 17, 2015 at 1:28 am Reply

  DN beställer – regeringen levererar.

  Folk bör förstå vem som har makten i landet!

 3. Benny January 17, 2015 at 6:59 am Reply

  Kul! Bra jobbat 😄

 4. Ledarskribenter | WTF? January 17, 2015 at 7:41 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”DN: kvotera bort Olof Palme, Napoleon, Hitler, Reagan, Gandhi och Einstein ur historieböckerna!” […]

 5. Rick January 17, 2015 at 8:16 am Reply

  Vänta ett tag! Det här kan vara en kvinnofälla! Om Hitler byts ut mot Johanna Svensson, blir det då Johanna som får ansvaret för andra världskriget? Bara för att hon är kvinna? Patriarkatet skulle väl svara ja, att den som tar Hitlers plats i historien också tar hans ansvar. Se här, med sådana lömska metoder försöker patriarkatet slippa ta sitt personliga ansvar för att de alla är som Hitler och skylla på kvinnorna i stället.

  • Jämställdhetsfeministern January 17, 2015 at 10:12 am Reply

   Vem bär ansvar för andra världskriget? Männen så klart!
   Och det var kvinnorna som drabbades värst!

 6. Two Different Shoes On January 17, 2015 at 8:19 am Reply

  Så utomordentligt fånigt!
  Det finns ju tusentals kvinnor i historien. Allt från Jeanne d’Arc till Marie Curie, Cajsa Varg, Jenny Lind, Margaret Thatcher, Katarina av Ryssland, Aung San Suu Kyi, Marilyn Monroe, Cleopatra, Franska “Marieanne”, Heliga Birgitta, Drottning Margareta, Karin Månsdotter, Marie Antoinette, Virgina Woolf,
  Därutöver dyrkas kvinnan i historien som ingen annan, men det ser väl feministerna som sexuellt gubbsnusk. Kvinnan som skötte gården, blev dock kvinnan som skötte hemmet som blev kvinnan som var kedjad vid spisen, trist utveckling, men.
  Däremot ser jag en oerhörd motsättning mellan feminism och islam, något som de kommer få ångra när det säger sig vurma för både och…
  Historia är historia.

 7. Ekvalist January 17, 2015 at 9:30 am Reply

  Jag kan inte sluta skratta åt detta inlägg. Det måste vara patriarkatet som tvingar mig.

  • Jämställdhetsfeministern January 17, 2015 at 10:14 am Reply

   Feminism är allvarliga saker!
   Det är en ful härskarteknik att skratta de duktiga feministerna på DN upp i ansiktet på det där sättet!

 8. Rick January 17, 2015 at 9:48 am Reply

  Det är helt tydligt att Ekvalist är en patriark om han ens så mycket som drar på smilbanden åt Jämställdhetsfeministerns ytterst allvarligt menade förslag. Jag själv läste inlägget med gravallvarlig min.

 9. […] kommer de kloka journalisterna på DN, SVT, SR, Metro, Aftonbladet, Expressen, Nyheter24 och andra feministiska media på alla dessa […]

 10. Joakim Steneberg January 20, 2015 at 6:09 pm Reply

  Damens nyheter (Fi) försöker väl bara anpassa sig till boken “1984”. Där skulle ju också historien skrivas om efter det politiska klimat som rådde just vid tillfället. Liksom vid verkliga historiska skeenden, som på 30-talet. Och då faller sig ju detta helt äh… naturligt. Tidningen följer skickligt sin tid…

 11. […] att Dagens Nyheter (oberoende radikalfeministisk) i ett skakande reportage avslöjat bristen på kvinnor som gått till historien för att de grundat bilmärken, så har […]

 12. […] Ljuset i tunneln Men det finns ljus i tunneln. Vi har en feministisk regering som på bred front kämpar för att krossa Patriarkatet. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har kommit fram till att de mest lämpade för att föra den feministiska kampen mot Sveriges män är tre vita, rika, medelålders, priviligerade män: Stefan Löfvén, Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin. […]

 13. […] bakar in radikalfeminism i allt – från budget till försvar till kultur. Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) lovar att historieböckerna ska revideras så att de stämmer överens med radikalfeministisk […]

 14. […] miljon araber och afghaner på bara ett par år? Svensk integration är en enorm succé. Precis som historierevisionsminister Gustav Fridolin (MP) slog fast i senaste partiledardebatten i SVT. Förorter som Husby och Rosengård är charmiga, […]

 15. […] med vice statsminister Åsa Romson och historierevisionsminister Gustav Fridolin i spetsen, har nu lagt fram en detaljerad politisk plan för hur Sveriges befolkning med […]

 16. […] och historierevisionsminister Gustav Fridolin har ju flera gånger under det senaste året krävt att Sveriges historia revideras och skrivs om, […]

 17. […] radikalfeminister som Hanna Stjärne, Sissela Kyle och Pernilla Oljelund förstår att historierevisionism och radikal politisk indoktrinering av folket alltid har utmärkt historiens finaste ögonblick […]

 18. […] – ett tydligt varningstecken att hon faktiskt på allvar tror på reaktionära koncept som fakta och verkligheten. Vid flera tillfällen har Josefin Utas offentligt till och med förespråkat att […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: