Med Lina Thomsgård bland fittkonsten på Café Femtopia

Hur kommer de kloka journalisterna på DN, SVT, SR, Metro, Aftonbladet, Expressen, Nyheter24 och andra feministiska media på alla dessa briljanta idéer som de sprutar ur sig varje dag? Varifrån hämtar våra världsledande svenska genusforskare sina uppslag? Var kommer egentligen inspirationen ifrån?

Ja självklart är det den feministiska tron och kunskapen som är det viktigaste. Men det är också viktigt att vistas i en närande och stöttande miljö. Och det finns ingen miljö som är mer peppande och närande för en feminist än Södermalm i Stockholm. På denna magiska ö är så gott som alla vita, rika feminister som jobbar med media och kultur. Männen har skägg, uringade t-shirts, mediebrillor med tjocka bågar och beige-bruna kavajer. Kvinnorna är normkritiskt svart-vit-röd-sminkade, bär småsäckiga lagom androgyna hipsterkläder och tittar fram under sina feministluggar. Som det ska vara. För här brinner alla för mångfald. Här är alla medvetna radikalfeminister med ett oerhört välutvecklat intersektionellt perspektiv. Det är här Sveriges journalister och kulturelit bor och verkar.

Södermalm karta

Hur ser vardagen ut för dessa briljanta, medvetna och fantastiska människor som styr svensk media och kultur och dikterar villkoren för det offentliga samtalet och den politiska dagordningen i landet? Jo en liten inblick i den härskande media- och kulturelitens vardag får vi när den feministiska vänstertidskriften ETC intervjuar Lina Thomsgård, en av Sveriges allra förnämaste feministgurus och skickligaste utövare av kollektivt skuldbeläggande utifrån kön och hudfärg. Så här skriver ETC:

Vi sitter på det nyöppnade caféet Femtopia i Hornstull i Stockholm. Mammas gata för ung, vit kulturelit och hipsters. Förutom Lina Thomsgård och jag består caféets gäster av en ung man med flanellskjorta som knapprar på sin Macbook och vid bordet intill två kvinnor som högljutt diskuterar det politiska läget (”för jävligt!”). Vi smälter in. I lokalen pågår en konstutställning och på väggarna hänger olika former av underliv. Så är det i Hornstull nuförtiden. För fem år sedan låg här en traditionell andrahandsbutik som sålde metspön, frimärken och udda bestick. Nu är det fittkonst.

Vi feminister tycker uppriktigt synd om alla er som inte bor och verkar i en renlärigt feministisk miljö som Södermalm och som kanske inte ens varit på Café Femtopia. Kanske till och med inte ens dagligen har förmånen att som Lina Thomsgård dricka latte omgiven av fittkonst. Inte undra på att ni är mindre vetande och till skillnad från Lina Thomsgård inte alls förstår ert eget bästa…

Lina Thomsgård reflekterar över att nästan alla intervjuer hon gjort den senaste tiden ägt rum i kvarteren häromkring eftersom journalisterna som föreslagit mötesplats antingen bor eller jobbar här. Jag frågar var hon själv bor. Också i Hornstull.

Ja självklart. Pepp pepp. Allt i sin ordning. Sedan kommer intervjuaren och Lina Thomsgård in på det fina och – som Lina Thomsgård uttrycker det – utopiska i att ta ifrån människor rätten att själva styra sina liv och istället genom tvång och förbud styra människors liv in i minsta detalj.

Hur ska segregationen lösas då, med tvång?
Jag skulle gladeligen stödja en lag som tvingade mig att bosätta mig i exempelvis Barkarby för jämna ut klyftorna, det skulle vara fantastiskt. Om någon säger: ”nu förbjuder vi kött och smågodis”, då säger jag: ”Kör! Perfekt!”. Min disciplin är så dålig så det vore jättebra för mina tänder. Det skulle bli lite tråkigare fredagskvällar, men sedan, när det väl införts …

Skulle det inte kännas annorlunda när tvången och förbuden väl kom tror du?
Det kan jag inte svara på, det är hypotetiskt, men jag tror att jag är väldigt utopiskt lagd för jag går igång på idén att tvingas flytta. Jag kan intellektuellt förstå principen om det fria valet, men jag kan inte känna det.

Ja tack vare sin enorma intellektuella kapacitet kan Lina Thomsgård alltså förstå principen om det fria valet och människors önskan att styra sina liv själva – men det är självklart inget hon känner något för eller sympatiserar med. Nej svenskarnas liv ska detaljstyras av Lina Thomsgård och andra medlemmar av den upplysta feministiska politbyråeliten på Södermalm. För precis som Lina Thomsgård säger så finns det inget som andas utopi och samhällsförbättring i lika hög grad som förbud, tvång och avskaffandet av medborgarnas frihet och rättigheter. Inte på långa vägar.

Är du kommunist?
Nej! 

Nej självklart är Lina Thomsgård inte kommunist. Kommunister sade sig ju arbeta för arbetarmän – och inte sparka (uppåt) mot dem, som en djupt troende feminist som Lina Thomsgård gör.

Lina Thomsgård sitter bland fittkonsten på Café Femtopia och drömmer om ett utopiskt Sverige där alla människors liv detaljstyrs av feministiska tvång och förbud. Individuell frihet är onödigt och ska avskaffas. Foto ETC.

Lina Thomsgård sitter bland fittkonsten på Café Femtopia och drömmer om ett utopiskt Sverige där alla människors liv detaljstyrs av feministiska tvång och förbud. Individuell frihet är onödigt och ska avskaffas. Foto ETC.

Lina Thomsgård Johan Forsberg Män ligger bakom allt dåligt i världen

Precis som Jämställdhetsfeministern och nynazister så ÄLSKAR Lina Thomsgård dem som pekar ut en viss grupp människor som skyldiga till “allt dåligt i världen”.

Mer glädjeämnen för oss feminister på Södermalm!
Vi feminister förstår att människors ska dömas ut efter kön och hudfärg – och inte utifrån vad de har för argument.

Äntligen har feminismen skuffat undan männen

Den feministiske hen-mannen Karl-Anders Lindahl förstår, precis som alla andra feminister, att människor av ett visst kön ska skuffas undan. Och visst är det härligt att åsikter i Sverige 2015 avfärdas enbart på grund val av vad individen som uttrycker åsikterna har för könsorgan! Så vi slipper den gamla mossiga och ofeministiska principen om att åsikternas innehåll och bärkfraften i argumentationen ska ha någon betydelse. Tyvärr är ju Karl-Anders Lindahl också ett bevis för att det fortfarande finns en del män kvar att skuffa undan. Tur dock att ingen längre bryr sig om vad sådana som hen säger…

Feministisk forskning
Men det är inte bara briljant journalistik och detaljstyrningsplaner för Sveriges alla medborgares liv som utarbertas bland genierna på Södermalm. Nej här verkar även våra främsta genusforskare. Genusvetenskapen är den enda vetenskapen där Sverige är världsledande och efter regeringsbeslut är genusvetenskapen också överordnad all annan vetenskap inom svenska universitet och lärosäten. Hundratals miljoner av skattebetalarnas pengar delas varje år ut till genusforskare i Sverige. Och tur är väl det, för hur skulle vi överleva utan den feministiska forskningens livsviktiga rön. Som till exempel:

feminister forskar om queera byggnader

Läs mer här.

Och doktorsavhandlingen Rum, rytm och resande från Linköpings universitet där det slås fast att järnvägsstationer inte är annat än Patriarkatets knutpunkter och reproducerar Könsmaktsordningen.

Avhandlingen undersöker järnvägstationer som fysiska platser och sociala rum ur könsperspektiv. Kimstad pendeltågsstation, Norrköpings järnvägsstation och Stockholms Centralstation ingår i studien. Resultaten visar att järnvägsstationerna reproducerar könsmaktsordningen och att detta påverkar både män som kvinnor som vistas där.

I teorikapitlet utvecklade jag hur Ahmed (2011) menar att samhället är normerat efter en vit fientlig blick som rasifierar, exotiserar och ser kroppar som inte uppfattas som vita som ‘främlingar’ eller ‘nyligen anlända’, även om de varit närvarande i rummet under hela sitt liv. I den ovan återgivna händelsen blir det tydligt att även jag använder mig av denna kollektiva blick, som jag lägger på kvinnan. Genom att beskriva henne som ‘svart’ och låta mig hänföras av hennes schal kan jag sägas såväl exotisera som rasifiera henne och betrakta henne likt en färgsprakande exotisk växt i förhållande till övriga närvarande på Norrköpings järnvägsstation.

Här kan du läsa mer om denna makalösa doktorsavhandling som tydligt visar vilken nivå svensk forskning håller idag – och som dessutom tydligt bevisar att vi alla kan känna oss trygga i att vi får valuta för de skattehöjningar S-V-Mp-Fi-styret i Sverige och Stockholm beslutat om.

Alice Teodorescu-skandalen
Säkerligen har ingen undgått att alla på Södermalm – det vill säga Sveriges hela journalist- och kulturelit – under de senaste dagarna kokat av vrede över att Alice Teodorescu har utsetts till politisk redaktör på Göteborgs-Posten. Alice Teodorescu är för visso både ung och kvinna, men hon är inte en troende radikalfeminist, hon har inte svurit trohetsed till Gud run Schyman och hon står till råga på allt till höger om Birgitta Ohlsson och tycker att individer själva ska få styra sina liv. Med andra ord fullständigt oacceptabla åsikter för en svensk journalist. Så inte undra på att Sveriges journalister i samlad tropp nu kampanjar hårt för att få Göteborgs-Posten att ändra sitt beslut. Här kan ni för övrigt läsa om hur den duktiga och antirasitiska elitfeministen Alexandra Pascalidou redan för ett år sedan avfärdade Alice Teodorescu på grundval av hennes hudfärg, utseende, kläder och härkomst

Tagged: , , , , , ,

18 thoughts on “Med Lina Thomsgård bland fittkonsten på Café Femtopia

 1. Butter January 18, 2015 at 9:26 am Reply

  Nej nu måste jag anmäla genmäle! I vår byggfutt i grustaget har vi väggarna täckta med fittkonst! Och det är inget nymodigt trams utan klassiska posters från FIB-Aktuellt och Lektyr från 80-talet, alltså klassisk och antik fittkonst! Vill bara krossa alla myter att vi som jobbar i grustag inte har känsla för kultur och konst, inget kan vara mera fel än sådana fördomar!

  • Pelle2 January 18, 2015 at 9:51 am Reply

   Ja,i Fib-aktuellt och Lektyr fanns det många starka,feministiska kvinnor som utmanade patriarkatet genom att visa fittan och brösten på bild.Känns dåligt att dagens feminister försöker sno åt sig berömmet från dessa pionjärer för stark och fri kvinnlig sexualitet.

   • Kristian January 19, 2015 at 12:56 pm Reply

    Det är inte konst om heterosnubbar tycker om titta på det!

 2. Pelle2 January 18, 2015 at 9:40 am Reply

  Självklart har ju den kloka feministen Lina Thomsgård rätt i att det inte kan överlåtas till den vanliga människan att göra olika val.Detta gäller då naturligtvis i ännu högre grad för vita,heterosexuella,icke feministiska svenska män.
  Kamrat Gud run,Pastor Sveland och den övriga feministeliten på Södermalm är naturligtvis de som skall bestämma vilka val vi skall göra.
  Såg den där Karl-Anders Lindahl syssla med sin mansplaining när han skrev att feminismen
  har sett till att ingen lyssnar på männen.Den artikeln skulle naturligtvis ha skrivits av en feministisk kvinna och inte ett vitt,svenskt gubbslem.Det enda Lindahl skall skriva är att han skriver på sitt uppsägningspapper och lämnar plats för en duktig kvinna.

  Läste om den fina,feministiska forskningen om Järnvägsstationer som reproducerar könsmaktsordningen.Det är sådan kvalificerad,feministisk forskning som ger mig hopp om Sveriges framtid.Tycker dock att de kunde ha tagit undersökningen lite längre. De borde ha tänkt på att även tågen reproducerar könsmaktsordningen eftersom de ibland penetrerar de oskyldiga bergstunnlarna.

  Även jag är skakad över att en liberal tidning anställer en liberal kvinna som chef för ledarredaktionen.Självklart borde de ha anställt den duktiga,feministiska ,vänsterradikala och oliberala Thomsgård som chef.Det är ju lika självklart som att Ivar Arpi kommer erbjudas jobbet som chefredaktör på Norrskensflamman.

  • Jämställdhetsfeministern January 19, 2015 at 5:09 pm Reply

   Pepp pepp! 🙂
   Ja att en radikal vänsterfeminist som Lina Thomsgård inte fick jobbet som ledarredaktionschef på GP visar hur förtyckta svenska kvinnor är. Tydligt bevis på Patriarkatet och glastaket. Och de osynliga strukturerna. Skandal!

   Ivar Arpi ska skuffas undan. Ingen lyssnar på snubbar längre. Så det blir jämställt.

 3. desperaton January 18, 2015 at 10:48 am Reply

  Jag förstår inte riktigt hur man skall kunna ta ställning i frågan? Jag menar, så länge vi inte vet om Alice Teodorescu bor på Södermalm eller inte, så är det ju omöjligt att värdera det hon skriver.

  Tydligen är ju inte alla journalister värda att ta på allvar, eftersom en del inte bor på Södermalm. Hur man skall komma tillrätta med detta problem, alltså att få alla skribenter som jobbar på landortstidningar att bosätta sig på Södermalm, är något vår feministiska regering måste ta tag i omedelbart! Det duger ju inte att ha ett samhälle där samtliga represantenter för tredje statsmakten inte har folkets fulla förtroende, och det kan de bara få om de bor på Södermalm och kan peppa varandra att bli ännu mer feministiska.

 4. Rick January 19, 2015 at 7:21 am Reply

  Den där kartan du publicerade inledningsvis påminner om de där ständigt återkommande situationskartorna från andra världskriget i allsköns historietidskrifter.

  Se här: Inledningsvis blev sovjetarmén nästan omringad av fascisterna i Stalingard (karta 1 ovan) men höll stånd tills man genom en skickligt taktiskt motdrag i stället lyckades inringa de fascistiska styrkorna.

  Jämställdhetsfeministern, du håller väl oss uppdaterade om hur situationen i Stockholm utvecklas, så att vi vet om och när de tappra på Södermalm lyckas bryta sig ut och krossa fascisterna.

  • Pelle Xyzåäö January 27, 2015 at 1:07 am Reply

   Nu är du där igen ditt gubbslem
   Hålla stånd är väl allt ni tänker på!

   Och så lite motdrag, jojo. Njuter ni nu?

 5. Jan January 19, 2015 at 8:46 am Reply

  Hoppas att feministern har uppmärksammat att åtta av nio priser på P3:s Guldgala vanns av kvinnor. Således nästan jämställt. Det nionde priset vanns av en rasifierad man. Allt till den utmärkta bloggen Politisms stora glädje där den alltid lika objektiva skribenten Veronica Eneskjöld konstaterar ” Misogyna män gnisslade argt tänder på Twitter och röster ifrågasatte argt vart världen är på väg, nu när det finns enskilda tv-sändningar där de vita hetero-männen inte är majoritet”. Så klokt, så klokt.

  http://www.politism.se/veronica-eneskjold/kvinnorna-glittrade-starkast-under-p3-guld/#post-20939

  • Jämställdhetsfeministern January 19, 2015 at 5:10 pm Reply

   Ja vi mediefeminister har firat denna härliga jämställdhetstriumf i flera dagar nu! Pepp pepp pepp!

 6. Valerie's Daughter January 19, 2015 at 9:05 am Reply

  Säger som den rasifierade rapparen Ayo rhymade en gång på 90-talet: “Bort med alla bönder, lås in dom i ladan!” Sen är det bara att få litet påtänt och köra.

 7. […] om doktorsavhandlingen: Tysta tankar, Jämställdhetsfeministern, von Mises-institutet, Fröken Missnöjd, Toklandet och särskilt Susanna […]

 8. […] Kuhnke (MP) anlitade de marxistiska, rasistiska och radikalfeministiska rasbiologiexperterna från Lina Thomsgårds Rättviseförmedlingen för att en gång för alla röka ut de allra sista ickemarxisterna, icke […]

 9. […] Thomsgård sitter bland fittkonsten på Café Femtopia och drömmer om ett utopiskt Sverige där feministiska tvång och förbud råder och individuell […]

 10. […] Och inte vilken radikalfeministisk nymarxistisk vit medelålders kvinna som helst, utan självaste Lina Thomsgård – en av Sveriges mest framstående rasister och totalitära ideologer. Thomsgård är ju mest känd som Rasräknarförmedlingens grundare. Nu ska hon som programledare […]

 11. […] inte in vilken radikalfeministisk nymarxistisk vit medelålders kvinna som helst, utan självaste Lina Thomsgård – en av Sveriges mest framstående rasister och totalitära ideologer. Lina Thomsgård är ju mest känd som Rasräknarförmedlingens grundare. Som programledare för […]

 12. Bo March 8, 2016 at 3:51 pm Reply

  PK Sverige har blivit sjukt. Med nya begrepp som rasifiering, vit norm, genus och annan sociologi skit har man hittat på nya metoder att trycka ner folk med. Det är inte alla som har tid med denna sociologi skit. Sociologi=konsten att trycka ner folk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: