P3 Guld-galan slutar lyckligt och Expressen bevisar kvinnohatet i Sverige

Härom dagen genomfördes P3 Guld-galan, då den radikalfeministiska radiokanalen SR P3 delar ut priser till årets peppigaste artister. I år gick åtta av nio priser till kvinnliga artister – nästan 100% jämställt alltså! Inte undra på att Sveriges journalistelit har tokfirat i över 24 timmar i streck! Annat var det under den gubbiga, slemmiga och unkna Melodifestivalen 2013. Och Expressens Elias Giertz bevisar – tack vare sitt skarpa intellekt och en briljant journalistisk insats – det avgrundsdjupa kvinnohatet i Sverige!

P3 Guld-galan 2015

Härlig feministisk underhållning på P3 Guld-galan.

Ja det blev alltså nästan helt jämställt på P3 Guld-galan i år. Åtta av nio pris gick till kvinnor. Inte undra på att Sveriges journalistelit – från DN till Politism.se – fick glädjefnatt och firat runt i över ett dygn på Södermalms hippaste krogar. Ett pris gick visserligen tyvärr till en gubbe – men det var i alla fall inte en gubbe med vit hudfärg, så det kunde ju ha varit värre. Annat var det under melodifestivalen 2013. Då gick det bättre för de manliga artisterna än de kvinnliga. Gubbvälde och skandal alltså.

Så här skrev Expressens feministiske musikrecensent Anders Nunstedt om den gubbiga, tråkiga, tragedi som Melodifestivalen 2013 blev till, efter att svenska folket röstat fel (på gubbar):

Gubbgänget skojade till sig en tippad triumf, och på köpet fick vi en samling bleka softrock-snubbar i final. Det kunde ha varit roligare. Men tråkigast var att schlagertjejerna hamnade utanför. Igen.”

Typiskt Patriarkatet att tvinga tv-tittarna att rösta på de äckliga, bleka softrockgubbarna istället för de härliga schlagertjejerna. Oj vad tråkigt. Smärtan sitter som en tagg i hjärtat för alla oss jämställdhetstörstande feminister än idag. Nunstedt fortsätter:

Amanda Fondell floppade. Janet Leon nådde inte fram, Elin Petersson slutade sist och Caroline af Ugglas orkade bara till Andra chansen. Det var en rätt deppig schlagerkväll för brudarna. Men den kommande finalen ser ännu deppigare ut. För att inte säga gubbigare.

Ja stackars stackars de härliga, duktiga brudarna. Nu blev det en unken, orättvis gubbfinal, med gubbslemmen Yohio, Sean Banan och Robin Stjernberg istället. Gubbvälde.

Inte för att Yohio är en gubbe direkt. Eller Sean Banan. Inte för att det är nåt fel på gubbar. Vi är alldeles för ålderfixerade i Sverige. Erfarenhet och pondus väger ofta alldeles för lätt mot ungdomlig entusiasm och karisma. Men resultatlistorna den här festivalvintern talar sitt tydliga språk.

Exakt. Inte för att vi som feminister tycker att det är något fel på gubbar. Flera av mina vänner är gubbar. Och Nunstedt är ju själv ett priviligierat vitt gubbslem. Vi tolererar gubbars existens. Men de behöver ju inte bo i det här landet. Eller hur? Och de ska ju definitivt inte vara med i Melodifestivalen.  Och absolut inte gubbslemma sig till fler röster än de duktiga tjejerna! Precis som Nunstedt säger så blir det ju så obehaglit gubbigt när sånadär som Yohio, Sean Banan och Robin Stjernberg vistas på samma plats samtidigt. Det tror jag alla håller med om.

Och det bästa sättet att komma till rätta med åldersfixeringen i Sverige är förstås att låta ett slemmig gubbe som Nunstedt skriva en text där varannan mening handlar om hur hemskt det är när det går bra för gubbar i en musiktävling. Jag menar, en duktig kvinnlig journalist hade säkert kunnat trycka in ordet “gubbe” betydligt fler gånger än Nunstedt…

Kanske är det tuffare att vara tjej i år, året efter det närmast perfekta ”Euphoria”-numret. Kanske är det bara slumpen. Melodifestivalen 2013 är hursomhelst påfallande mansdominerad, och i går drabbade det inte bara några potentiella superhits. Det blottade även finalen. Som bara känns bara märkligare och märkligare. Sämre och sämre. Och såklart, betydligt gubbigare.

Melodifestivalen 2013 - Gubbvälde

Ja så här unket och gubbigt var det under Melodifestivalen 2013. Det fick den vita gubben Anderas Nunstedt, på Expressen, att skriva en upprörd och gubbig krönika om hur dåligt, tråkigt, märkligt och gubbigt det är när det går bra för gubbar som Yohio och Robin Sternstedt i en musiktävling. Gubbvälde. Hur kunde det bli så fel? Och kunde verkligen inte Nunstedt ansträngt sig för att få in ordet “gubbe” lite oftare i sin text?

Sååå skönt att dec gubbiga och unkna tiderna är över nu och att utvecklingen går i jämställd riktning! I år blev det alltså nästan helt perfekt. Låt oss peppa och hålla tummarna för att det blir 100% kvinnligt bland pristagarna nästa år! Så att det blir 100% jämställt!

Men det fanns vissa svenskar som inte jublade, sprudlade och grät glädjetårar över att åtta av nio pris på P3 Guld-galan gick till kvinnor. Eller ens hyllade den peppiga radikalfeministiska folkbildningen som genomsyrar alla program i SR P3. Det handlar med andra om misogyna, vita, kränkta män. Gubbslem alltså.

Som tur var hade Elias Giertz på den radikalfeministiska dagstidningen Expressen sinnesnärvaron att mitt i allt det våldsamma hatet – och med fara för sitt eget liv – påpassligt vara framme och samla in bevis för det avgrundsdjupa kvinnohatet under P3 Guld-galan. Elias Giertz samlade och publicerade (länk) de 21 allra värsta hat-tweeten han kunde hitta (känsliga läsare varnas). Här nedan kan du läsa de flesta av dem (känsliga läsare varnas). Jämför gärna det fruktansvärda, bottenlösa hatet nedan med vårt feministiska kärleksbudskap!

Expressen bevisar kvinnohat - P3Guld

Tack Elias Giertz och Expressen för att ni med all tydlighet har bevisat att:

 • Den som inte gillar P3 Guld-galan hatar kvinnor.
 • Den som inte gillar radikal vänsterpolitik hatar kvinnor.
 • Den som tycker att en kvinna är tjock hatar kvinnor.
 • Den som är skeptisk till kvotering hatar kvinnor.
 • Den som inte gillar vänsterfeminister hatar kvinnor.
 • Den som inte gillar F! hatar kvinnor.
 • Den som föredrar musikgalor utan politik hatar kvinnor.
 • Den som tycker att det är naturligt att en kvinna vinner en priskategori med enbart kvinnor hatar kvinnor.

Ja jag vet vad ni tänker: allt detta är ju självklarheter för oss påläsa feminister. Men det är ändå väldigt viktigt att Elias Giertz och Expressen en gång för alla nu bortom allt tvivel bevisat att det är så.

eliasgiertz

Dagens feministkram går till Elias Giertz.

Tagged: , , , ,

21 thoughts on “P3 Guld-galan slutar lyckligt och Expressen bevisar kvinnohatet i Sverige

 1. Pelle2 January 20, 2015 at 4:14 am Reply

  Ja,självklart har Elias Gietrtz rätt. Det var ju nästan helt jämställt vad gäller pristagarna i P3 guld i år. Synd bara att Gubbslemmet Timbuktu snodde till sig priset från en duktig kvinna. Det måste ju ha handlat om någon sorts kvotering. Den enda förmildrande omständigheten med hans pris är att han är en rasifierad vänstermänniska.
  Nästa år skall det väl kunna bli helt jämställt så att det bara är kvinnor som vinner. Man kanske till och med kan förbjuda män att ställa upp så att det blir jämställt ?
  Det var verkligen hemska hat-tweets som Giertz visade upp. Hur kan en 2015 inte vara nöjd med att nästan alla som vann var kvinnor och att majoriteten av dom,precis som programledarna,var radikalfeminister ?
  Det enda som skaver är hur expressen kunde skicka ety gubbslem som Giertz att bevaka galan. Naturligtvis skulle dom ha skickat en radikalfeministisk kvinna.

  Vad gäller Melodifestivalen så är det väl dags att byta ut Christer Björkman som general för evenemanget ? Man kan ju inte ha en man på en sådan viktig post.Det hjälper inte att han är homosexuell för först och främst är han en man. Carola kanske kan ta över eller kanske någon av de fina radikalfeministiska programledarna från SR eller SVT ? Helst då naturligtvis en rasifierad,homosexuell kvinna.

  • Valerie's Daughter January 22, 2015 at 3:15 am Reply

   Skicka Elliphant att leda galan innan hon försvinner till en karriär i USA!

  • Jämställdhetsfeministern January 23, 2015 at 12:07 am Reply

   Carola är inte ens i närheten av att vara tillräckligt feministisk. Troligen är hon till och med mindre feminist än Belinda Olsson – och hon har ju en feministisk fatwa över sig sedan ett år tillbaka.

   • Pelle2 January 24, 2015 at 9:11 am Reply

    Ja,det var naturligtvis ett övertramp av mig att ens tänka på Carola.En religiös,och då menar jag inte religiös inom den feministiska religionen,kvinna som dessutom är heteroexuell och cis-kvinna kan naturligtvis inte komma på fråga.Tänkte på att hon är kvinna och aktiv musiker och därför kunde passa.Men naturligtvis bleknar alla hennes meriter eftersom hon inte bekänner sig till feminismen.
    Det får alltså bli en svart,transexuell feminist som tar över melodifestivalen.

    • Jämställdhetsfeministern January 24, 2015 at 11:11 am Reply

     Jag tycker Kakan Hermansson ska ta över. Allt annat är ett bevis på Könsmaktsordningen och Glastaket.

     • Pelle2 January 24, 2015 at 12:06 pm Reply

      Kakan är ju alltid ett tänkbart namn.Vad kan vara bättre än en manshatande(förlåt radikalfeministisk),lesbisk kvinna med mediaerfarenhet på denna post ?

 2. Butter January 20, 2015 at 6:52 am Reply

  Jag lyssnar på Samantha Fox hela dagarna när jag kör bulklastaren nere på grustaget! Vi har en poster på henne inne i futten också, den hänger på kylskåpsdörren så att man verkligen skall lägga märke till den.
  Jag blir faktiskt kränkt av att kallas gubbslem fast jag är ett så stort fan av en kvinnlig artist att jag till och med tapetserar kylskåpsdörren med hennes brö….erhm.., jag menar med hennes halvkroppsbild!

 3. Dåligt i Göteborg? Männens fel! | WTF? January 20, 2015 at 8:09 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”P3 Guld-galan slutar lyckligt och Expressen bevisar kvinnohatet i Sverige” […]

 4. Jock Rockman January 21, 2015 at 9:34 pm Reply

  Fast Solanas (hon är väl den helige anden i religionen?) har ju helt skåpat ut den feministiske mannen i sin Mein—äh, Bibel, eller? Skriver där: “Låt honom fjäska” osv. Så kan man verkligen lita på de här nämnda unga feministkillarna, och på deras motiv? Men en av dem t.o.m. får en kram här ovan, vad säger Jämställdhetsfeministern? Med risk för könsförräderi, kanske rent av med en manlig feministquisling?

 5. Valerie's Daughter January 22, 2015 at 3:09 am Reply

  Senast jag hörde om Elias Giertz var för så¨där fem år sedan när han var 14(!) år gammal och skrev en sluggig och frasfylld politisk debattartikel för CUF där han deklarerade att han minsann visste hur man skulle sätta fart på den svenska arbetsmarknaden. De konkreta förslagen var i stort sett plankade från Friedman och Federley, men genom att en naivt kaxig 14-åring fick lägga fram dem räknade CUF förmodlgen med att ingen skulle vilja såga ett barn som yttrade sig. När artikeln ändå med rätta blev kritiserad lipade Giertz litet och sade att han hade blivit utsatt för förtryck och härskartekniker från Jätteproppen Orvar med syrliga hänvisningar till hans ålder; därefter försvann han in i skuggorna.

  Nu har killen tydligen tagit studenten och lärt sig vika hästar man ska hålla på i svensk media. Att ställa sig upp och säga att killarna är de som hatar starka och säkra tjejer, det är ju helt rätt i dagens talangjaktskultur, och Giertz är värd gratulationer för sin framåtanda och sitt intellekt.

 6. Jan January 22, 2015 at 5:57 am Reply

  Elias Giertz verkar vara den perfekte politikern. Han hakar på alla trender i samhället med blandat resultat. Går det inte hem med nyliberalismen så testar han lite feminism. Vad som helst för uppmärksamhet. Det viktiga är att arbetsgivaren blir glad. Det gynnar karriären…

 7. Jock Rockman January 22, 2015 at 11:56 am Reply

  Hade jag varit feministtjej (ursäkta så mycket, har visst lite fel kön…) så hade jag inte litat på de där smågubbarna Giertz och Nunstedt. De verkar mer slentrianmässigt fjäska, än vara helt övertygande, trots den uppenbara hjärntvätten av dem. Men kan den verka fullt ut på män? Eller vad säger hen, jämställhetsfeministern? Kan man verkligen lita på feministmän…?

  • Valerie's Daughter January 22, 2015 at 3:26 pm Reply

   Möjligen när dessa män bokstavligen har snöpts och förfittats…men lita fullt ut på dem ens då? nej, nej!

  • Jämställdhetsfeministern January 23, 2015 at 12:04 am Reply

   Helt riktigt. Självklart kan en aldrig lita på en man. Männen är det våldtäktiga könet. Som en av mina kloka feministiska bloggkollegor säger: det finns inga bra mansroller – det enda rätta är att sluta vara man.
   Pepp pepp!

 8. Jan January 23, 2015 at 8:55 am Reply

  Har feministern noterat att den utmärkta Sanna Lundell, som helt utan journalistutbildning inte alls fått ta plats på grund av att hon är ett kändisbarn, begått en ny krönika i Aftonbladet? Där passar hon på att för femtielfte gången förklara hur fruktansvärt orättvist behandlad hon och andra kändiskvinnor är: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/sannalundell/article20204954.ab

  • Jämställdhetsfeministern January 24, 2015 at 1:44 pm Reply

   Tack! Det hade jag inte men nu har jag skrivit en välförtjänt hyllningskrönika till Sanna Lundell. Må Gud run vara med henne och stärka henne i kampen mot de omänskliga orättvisor hon drabbas av. Bara för att hon är kvinna.

 9. Jock Rockman January 23, 2015 at 10:37 am Reply

  Men så fint hon uttrycker sig, Sanna L: “PMS ses om något extremt oönskat när det kanske i själva verket är just då vi kvinnor har extra intuition och kreativitet och inte klarar av att blunda för det orättvisa patriarkala systemet .” KANSKE, i sin ödmjukhet vill hon inte bara självsäkert fastslå sin egen Sanna intuition att hela feminismens klarsynthet tronar bakom PMS!
  Den här artikeln kommer säkert att bli ett genombrott för ämnet. Sanna mina ord! Precis som hennes “Jag hatar män” blev en startsignal till det feministiskt altruistiska kärlekshatet som vi män nu belönas med överallt i media…

  • Pelle2 January 24, 2015 at 9:19 am Reply

   Egentligen har hon väl bara utvidgat menspratet som har blivit så poppis bland oss feminister 2014 till att omfatta PMS.Hon är alltså tvåa på bollen denna gången.Hon får
   väl hitta på ett annat område där vi feminister blir förtryckta av patriarkatet.Det finns ju som vi vet hur många sådana områden som helst där vi vita medeklasskvinnor som bor på Södermalm blir förtryckta.

 10. Guldbaggen blev Guldgubben | WTF? January 27, 2015 at 7:00 am Reply

  […] är alltså slagen med stolängder av P3 Guld-galan när det gäller jämställdhet trots Anna Serners envetna och hårda feministiska arbete. P3 Guld […]

 11. […] härom veckan kunde vi njuta av den nästan 100% jämställda P3 Guld-galan, där enbart feministiska kvinnor stod på scenen och där de feministiska och lesbiska brandtalen […]

 12. Jock Rockman January 28, 2015 at 9:01 am Reply

  Här skrivs världshistoria, svenska feministtoner ljuden över planeten… Jämställda Sverige har ju rätt länge legat bara på tredje plats bland popmusikexporterande länder. Men nu blir det ändring, när vårt lands duktiga tjejer äntligen släpps fram! Kan man förvänta sig att USA:s och Storbritanniens rockgubbar frivilligt makar på sig? Så att den nya tidens jämställda Sveriges feministiska lesbiska poptjejer får inta första platsen! Som de är värda? Förresten var det inte en tjej som egentligen uppfann rocken, svenska, eller? “Rock-Olga”?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: