Den omänskliga diskrimineringen mot Sanna Lundell

Sanna Lundell är en vit medelålders svensk kvinna, dotter till en rik känd man och sambo med en annan rik känd man. Hon har med andra ord till skillnad från världens män aldrig fått något gratis i livet. Då och då skriver hon kloka krönikor i Aftonbladet om hur fruktansvärt synd det är om Sanna Lundell och andra rika, vita svenska kvinnor som drabbas av samma orättvisor och förtryck som hon.

Sanna Lundell är det kolossalt synd om - foto Magnus Helander

Ingen man har någonsin haft det så svårt som Sanna Lundell. Till skillnad från Sveriges män, som glider fram på den patriarkala räkmackan, så har Sanna Lundell aldrig fått något gratis. Foto Magnus Helander

Sanna Lundell har som alla kvinnor fått kämpa minst dubbelt så hårt och varit dubbelt så duktig som alla sina manliga yrkeskollegor. Eftersom Patriarkatet också stoppat Sanna Lundell från att skaffa sig en journalistutbildning har hon dessutom fått kämpa ännu hårdare. Men trots att Sanna Lundell alltså har haft precis allt emot sig i livet och ständigt tvingats kämpa mot massiv diskriminering och alla horder av förtryckande svenska män jobbar hon idag alltså som krönikör på Aftonbladet. Fantastiskt. Värt en peppig feministapplåd.

Härom dagen fick vi chansen att läsa ännu en krönika (hennes 19 743:e krönika på samma tema) från Sanna Lundell om hur kolossalt synd det är om Sanna Lundell och alla andra svenska kvinnor som är lika diskriminerade som hon. Jag lämnar ordet till Sanna Lundell:

Att födas till kvinna innebär ju som bekant att livet kommer att kantas av obegripliga orättvisor som man dessutom genom patriarkal kulturell och religiös fostran från dag ett i jordelivet lär sig att det inte lönar sig att tjafsa om.

Ja så är det ju som bekant. Jag tror inte någon kan läsa dessa rader utan att bli rörd till tårar vid blotta tanken på alla obegrilipa orättvisor som drabbat Sanna Lundell i hennes liv. Men trots den patriarkala och religiösa fostran som hon utsatts för så kämpar hon oförtrutet och med ett nästan övermänskligt mod mot Patriarkatet och de svenska männens vidriga förtryck…

Vi lär oss att […] vara nöjda, kåta och tacksamma och inte göra massa motstånd och väsen av de här orättvisorna.

Ja till skillnad från män förväntas kvinnor alltid vara kåta – och att aldrig göra väsen av de omänskliga orättvisor som drabbar dem. “Ta det som en kvinna” får en alltid höra. Varför pratas det aldrig om feminism och normkritik i Sverige?

2014 har […] kallats mensens år. För fösta gången i svensk historia pratas det medialt öppet om mens.

Äntligen!!!! Som vi feminister har gått och längtat efter att media ska diskutera mens varje dag! Varför finns det år 2015 fortfarande inte en lag som tvingar alla svenskar att ägna minst 30 minuter om dagen åt att prata om mens? Jo Patriarkatet förstås. Ännu ett tydligt bevis på det obegripliga och fruktansvärda kvinnoförtrycket i Sverige.

Stor eloge också till de eld­själar som vägrar acceptera att den medicinska forskningen utgår från manskroppen som norm. Som vägrar att acceptera att så kallade kvinnosjukdomar har sjukt låg status hos den medicinska vetenskapen.

Ja stor eloge till de feminister som vägrar acceptera vetenskapliga fakta och logik och istället kännt efter och kommit fram till att det inte forskas på sjukdomar som drabbar kvinnor. Jämställdhetsfeministern är, precis som Sanna Lundell, oerhört arg på att det alltid fokuseras på och tjatas om prostatacancer – medan bröstcancer ju som bekant nästan helt ignoreras. Mannen som norm. Vidrigt!

Kvinnors smärta tas överhuvudtaget inte på allvar.

Nej verkligen. I Sverige ligger precis allt fokus på pojkars och mäns problem, sjukdomar och smärta. Det känner jag också.

Låt 2015 bli startskottet på att vi får bukt med i alla fall de här rent konkreta fysiska orättvisorna.

Ja det kan väl till och med ni räkmacksglidande gubbslem ställa upp på, eller? Så att vi äntligen kan få bukt med de rent konkreta fysiska orättvisorna som stackars Sanna Lundell drabbas så fasansfullt hårt av.

Visa ditt stöd för Sanna Lundell och andra kvinnor med samma djupt orättvisa och fasansfulla livsöde genom att följa Jämställdhetsfeministern på Twitter och att gilla Jämställdhetsfeministern på Facebook!

Tagged: , , , ,

26 thoughts on “Den omänskliga diskrimineringen mot Sanna Lundell

 1. Butter January 24, 2015 at 1:56 pm Reply

  På fredagarna brukar sprängarlaget här i grustaget skramla till räkmackor som vi frossar i oss till eftermiddagsfikat. Så gjorde vi också i fredags men killen som skulle åka och hämta berättade att konditorn beklagade sig över att kärringarna på hans café alltid blir sura på fredagarna eftersom vi köper alla hans räkmackor. Så killen hämtade landgångar istället. Det känns så fint att vi har gjort en sådan enorm insats för feminismen när vi offrade oss och käkade sketna landgångar istället! Det känns liksom mera jämställt!

  • Jämställdhetsfeministern January 24, 2015 at 2:01 pm Reply

   Du skulle bara veta hur svårt Sanna Lundell har det. Du skulle inte klara en dag om du drabbats av samma orättvisor som hon i livet.

   • Butter January 24, 2015 at 2:25 pm Reply

    Du anar inte hur svårt det är att inte få räkmacka till fikat… Förminska inte min uppoffring bara för att jag är man…

    • Noger January 24, 2015 at 8:39 pm Reply

     Vill du ha medalj för att du för en gångs skull gjorde nåt bra för kvinnor?
     Du borde skämmas, med tanke på hur alla kvinnor uppoffrar sig för män dagligen! Som exempelvis Sanna ovan.
     Och tänk om någon av kvinnorna inte ville ha någon räkmacka, snacka om dubbelbestraffning!

     • Butter January 25, 2015 at 10:13 am Reply

      Det är så kränkande när sådant här är tacken för att man gör en uppoffrande insats för feminismen…

 2. General Pershing January 24, 2015 at 2:26 pm Reply

  “tjatas om prostatacancer – medan bröstcancer ju som bekant nästan helt ignoreras. Mannen som norm. Vidrigt!”

  Ja eller hur – måste vara jobbigt när det enda det tjatas om i TV och radio är bröstcancer. Det finns andra former av cancer som drabbar båda könen (ja för kön finns!) som aldrig belyses. Jäkla nollor!

  Sannas problem är? Fastnar hon i lattemaskinen med sitt långa vackra hår?

  • Jämställdhetsfeministern January 24, 2015 at 2:30 pm Reply

   Jag tror vice statsminister Åsa Romson (MP) har det bästa svaret till dig: “de flesta av oss är inte män, utan människor”.
   Så det så.
   Krossa Patriarkatet! För kärlekens skull.

 3. Hans Nilsson January 24, 2015 at 3:39 pm Reply

  Det finns betydligt större bekymmer i världen att ta tag i än de som Lundellskan framhåller. Hennes tankar och bekymmer är för mig likamed noll.

  • Jämställdhetsfeministern January 24, 2015 at 4:18 pm Reply

   Större bekymmer i världen än förtrycket mot Sanna Lundell och att svensk media inte har mens-special varje dag? Du måste skämta!

 4. Jock Rockman January 24, 2015 at 5:10 pm Reply

  “Dina problem får du lära dig leva med, om du inte är man”. Ja Aftonbladet är väl bara att gratulera, som drog denna vinstlott väl värdig tidningen politiska policy som de arbetande, utsattas och fattigas röst. Pepp pepp! Och sen det där om att PMS skapar särskild klarsynthet om patriarkatet. Man kan nog utgå från att Sanna var särskilt anfäktad just vid författande av denna genit— förlåt geniala artikel, Kanske hon bör hålla sig till en kolumn i månaden hädanefter, för att bibehålla den höga kvalitén?

  • Magnus January 26, 2015 at 5:10 pm Reply

   Möjligen har Sanna Lundell blivit slagen av Micke ett par gånger, det skulle åtminstone förklara att hon resonerar på detta klara och logiska sätt – och alla vet vi ju vilken slags karl Micke är, eller hur? *inväntar hejaklackens klappande*

   Å andra sidan, om hon har fått stryk eller endast blivit avbruten av män några gånger så är det ju en källa till hennes speciella insikter om Patriarkatet. I vilket fall är den pinade och modiga Sanna värd allas vår respekt!

 5. Cello Jr January 24, 2015 at 6:47 pm Reply

  Ulfs spermier måste varit skadade av all alkohol.

 6. Jens January 24, 2015 at 9:33 pm Reply

  Hon har helt rätt. Kvinnor lär sig att det är lönlöst att tjafsa emot “orättvisorna”.

  Där har du anledningen till att vi aldrig någonsin hör några kvinnor tjata om orättvisor. Inte ens i krönikor i Aftonbladet.

 7. The mother of all snömos | WTF? January 25, 2015 at 9:03 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Den omänskliga diskrimineringen mot Sanna Lundell” […]

 8. Pelle2 January 25, 2015 at 9:45 am Reply

  Ja,det är helt otroligt vilket hemsk liv Lundell lever. Tvingas leva med en rik,känd,svensk,medelålders,heterosexuell cis-man och bo i ghettot Södermalm där alla Sveriges socialt utslagna lever i utanförskap.
  Det är ju också helt otroligt att hon trots alla socialal handikapp,som att vara vit,svensk,kvinna,och trots att hon inte har någon journalistutbildning har lyckats få jobb som journalist. Hade hon varit man utan känd pappa och utan journalistutbildning så hade hon bara behövt lyfta på luren och ringa Aftonbladet så hade hon direkt fått jobb för att patriarkatet.

 9. Dr Snuggles January 25, 2015 at 11:24 am Reply

  Aha, en välbekant kommentator ovan från en annan blogg jag följer – hej på dig Pelle! 🙂 Men bra skrivet även av denna bloggare i alla fall…Nej, folk som henne är personer som aldrig har haft något verkligt att klaga på alls. Vittnar bara om hennes fördomar, inskränkthet och dåliga manssyn…Men – som sagt – det där är ett accepterat hat. Det är bara vissa grupper som har rätt att anses som offer. Däri ligger aldrig män, de är ju alltid motsatsen.

  • Pelle2 January 25, 2015 at 12:09 pm Reply

   Hej Dr Snuggles !
   Ja,vi feminister får jobba hårt för att peppa varandra med kommentarer på diverse bloggar;-).Det är dock altid ett nöje att kommentera på Feministerns insiktsfulla blogg 😉

   • Magnus January 27, 2015 at 4:18 pm Reply

    När jag tänker på hur det skulle vara att vara kvinna i Sverige, särskilt i Stockholm, börjar jag svettas och hyperventilera av olust. Hur kan någon stå ut med denna omänskligt åtsnörda tillvaro? Och hur mycket skam måste det inte isåfall ligga i att veta att Sanna, Åsa m fl aldrig kan lämna detta bakom sig, sluta vara kvinnor och ta den makt som de ser att männen har?

 10. Dr Snuggles January 25, 2015 at 2:20 pm Reply

  Men vad har hänt med Svens blogg på sistone då, du tror väl inte han har slutat blogga? Gillade att titta in där med…

  • Pelle2 January 25, 2015 at 2:50 pm Reply

   Får verkligen hoppas att han inte har lagt av.

 11. Dr Snuggles January 26, 2015 at 3:50 am Reply

  Märk väl också att det ju (självklart) aldrig är dessa kvinnors EGNA män som är orsaken till Patriarkatet, alla orättvisor och allt ont i världen! Och heller inte deras pappor, bröder, farbröder, söner, manliga kompisar, etc, utan naturligtvis ANDRA som de menar…Att de i sin tur också är någons man, bror, make, son etc, har självklart ingen betydelse. Men detta är väl redan underförstått, antar jag. 🙂

 12. David Holman January 26, 2015 at 7:24 am Reply

  Det är fruktansvärt att medicinen endast utgår ifrån mannen. Detta är en konspiration som endast Sanna kan se då hon till skillnad från oss andra inre låter sig förblindad av faktan att kvinnor lever 4 år längre i snitt än män.

  Något som är en dold bestraffning för dem då de upplever ett förtryck från patriarkatet 4 år extra länge.

  Stackars kvinnor.

 13. Förslag på feministiska spel | WTF? March 6, 2015 at 12:25 pm Reply

  […] så kan Sanna Lundell själv utveckla ett pedagogiskt spel om allt fruktansvärt hon drabbas av i dagens […]

 14. oh ve March 7, 2015 at 5:38 pm Reply

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/sannalundell/article20422394.ab Ännu en klockren krönika skriven av det förtryckta offret Sanna Lundell.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: