Fler män än kvinnor på scen under Guldbaggegalan – Sveriges media rasar mot Gubbväldet!

Idag skulle jag egentligen ha publicerat ett inlägg om något helt annat – men det får vänta lite. Imorse väcktes jag nämligen av en fruktansvärd nyhet: det var fler män än kvinnor på scenen under gårdagens Guldbaggegala! En tragedi. Självklart är hela media-Sverige rasande! Jag har hört att stora demonstrationer och fackeltåg planeras på Södermalm idag i protest…

Ja härom veckan kunde vi njuta av den nästan 100% jämställda P3 Guld-galan, där enbart feministiska kvinnor stod på scenen och där de feministiska och lesbiska brandtalen avlöste varandra och 8 av 9 pristagare var kvinnor. Vi var lyckliga. Sveriges media fylldes så klart av hyllningar till evenemanget. Men igår kom kallduschen. Chocken. Skandalen. På Guldbaggegalan gick 12 pris till män, 8 till kvinnor och ett var delat. Gubbvälde alltså. Skandal! Vidrigt! Diskriminering! Media rasar.

En av de allra argaste är Expressens Maria Brander. Hon tycker att galan borde byta namn till Guldgubben. Och det har hon helt rätt i! Jag menar fler män än kvinnor på en gala i Sverige 2015? Hur tänkte de?! Jag trodde vi kommit längre i jämställdheten än så här…
Jag lämnar över ordet till den kloka feministen Maria Brander – hon säger precis det Jämställdhetsfeministern tänker:

Guldbaggen ett gubbvälde

Ja “Turist” är ju en feministisk film som problematiserar mansrollen. Så feminister som Maria Brander och jag kan tolerera att den som gjort den filmen kan få synas på Guldbaggegalan. Men när det blir fler män än kvinnor på scenen… Då tar välviljan stopp. Det finns ju gränser!

Guldbaggen ett gubbvälde 4

Ja verkligen så otroligt ironiskt att när en film som problematiserar män gör succé på galan – så står det män på scenen! Det ska ju vara kvinnor!

Guldbaggen ett gubbvälde 3

Ja att prata om män. Så typiskt män! De ska ju hålla brandtal om att 2015 är kvinnodominansens år och hylla den lesbiska revolutionen – som de härliga jämställda kvinnorna på P3 Guld-galan gjorde. Se och lär män!

Guldbaggen ett gubbvälde 2

Ja ska feminister som jag och Maria Brander överhuvudtaget tolerera att det någonsin händer igen att det är fler män än kvinnor på en gala i Sverige, då ska männen banne mig tvingas bjuda på trapetskonster och musikalnummer! Annars…

En annan som var rasande över att det var fler män än kvinnor på scenen var Gina Dirawi, som tweetade ut si vrede. Bland annat så här:

Guldbaggen Gina Diravi rasar mot gubbväldet

Ja om P3 Guld-galan kunde uppnå nästan 100% kvinnor på scen och jämställdhet, då ska ju Guldbaggen rimligen göra likadant. Annars är det gubbvälde och diskriminering!

Läs mer om den skandalösa gubbgalan i det här fin-fina feministiska inlägget!

Maria Brander feminist Expressen - foto Roger Schederin

Expressens Maria Brander är precis som Jämställdhetsfeministern ursinnig över att det var fler män än kvinnor på Guldbaggegalan igår. Eller Guldgubbegalan som hon träffsäkert kallar den: 12 av prisen gick till män och 8 till kvinnor (ett delat). Ljusår från den jämställda P3 Guld-galan där 8 av 9 pris gick till kvinnor och där scenen helt dominerades av radikalfeministiska vänsterkvinnor.

Advertisements

Tagged: , , , ,

3 thoughts on “Fler män än kvinnor på scen under Guldbaggegalan – Sveriges media rasar mot Gubbväldet!

 1. Magnus January 27, 2015 at 4:10 pm Reply

  Och att inte de dumma italienarna och deras jury i Venedig kunde fatta hur fel, fel, FEEEL det var att ge överste gubbstrutten Roy Andersson ett fint pris! Det var ju Anna Odell, eller kanske Andrea Edwards som skulle fått det!

  Jaså, Andrea hade inte fått SCUM-pjäsen filmad säger du? Ja, där ser ni det manliga förtrycket!!! Aldrig finns det pengar till angelägen kvinnofilm, men till Wallanderfilmer och dokumentärer av tv-gubbslem som Tom Alandh och Hans Villius finns det minsann alltid pengar!

 2. Pelle2 January 27, 2015 at 5:37 pm Reply

  Demonstrationer och fackeltåg räcker inte mot denna oerhörda kränkning mot Sveriges kvinnor i allmänhet och vita,feministiska kvinnor boende på Södermalm i synnerhet.
  Har hört att Gud run och Pastor Sveland skall hålla förbön för Guldbaggejuryn i Katarina kyrka ikväll.
  Anser också att Anna Serner,Vd för Svenska filminstitutet, måste avgå eftersom hon så gravt har misslyckats med sitt feministiska uppdrag med att utrota alla manliga filmarbetare så att det blir jämställt.
  Den duktiga Cilla Benkö, som med P3 Guldgalan visade hur äkta jämställdhet ser ut, dv.s 99% kvinnliga pristagare och massor med peppande feministiska brandtal, borde ta över VD posten.Nästa år behöver P3 guldgalan bara göra sig av med den sista manliga pristagaren så är det hundra procent jämställt :-).
  Hell Gud run och krossa patriarkatet !

 3. Jock Rockman January 27, 2015 at 9:26 pm Reply

  Jamen här måste jag bara inflika mot Maria Brander! Lilla gumman, du menar säkert så väl så väl! Men vi får förstås inte utrota patriarkatet helt och hållet, vart skall du då rikta dina välgrundade litanior!? Och kanske bli arbetslös!
  Och det här har hennes manliga kollegor inom riksmedia heller inte fattat, tänk om alla män blev som dom? Feminismen skulle kunna dö ut!!!
  Själv bidrar jag därför med att hålla grytan kokande, med lite patriarkaliskt förtryck. Nej inte alls våld och sex på den nivån. Men en rejäl utskällning skulle jag kunna bjuda på till Maria Brander om hon vill ställa upp? För att ge vatten på kvarnen och stimulans till nästa verbala uppkast från henne!?
  Fortsatt liiite patriarkat – för feminismens, X-pressens och Fi:s skull!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: