Mansfritt år 2015!

Ni kommer väl ihåg Gustav Edman? För drygt ett år sedan var han ofta med i tv och tog upp plats för att klaga på att för många män är med i tv och tar upp plats. Han kallade sitt projekt Mansfritt 2014 – och lovade att under ett år helt och hållet leva utan allt som män gjort och skapat. I år har Jämställdhetsfeministern bestämt att hen ska göra precis samma sak: ha ett Mansfritt 2015! Följ Jämställdhetsfeminsterns exempel ni med! Lev Mansfritt år 2015! För kom ihåg: är det fritt från män så är det jämställt.

Att leva mansfritt är mycket enkelt. För som vi feminister alltid säger så har ju kvinnor gjort allting som är bra i världen. Män har bara gjort dåliga och onödiga saker – och orsakat problem, som drabbar kvinnor värst. Lyssna bara på feministmannen Johan Ehrenberg, chefredaktör för tidningen ETC:

Johan Ehrenberg manlig alfafeminist citat 2

Johan Ehrenberg, feminist, slår klokt fast att allt som har förbättrat världen kommer från kvinnor. Det är med andra ord inga problem alls att leva mansfritt.

Och här nedan är några exempel på de dumma, dåliga och onödiga saker som du slipper, om du som Jämställdhetsfeministern och Gustav Edman lever mansfritt.

Telefon. På vilket sätt har den manliga uppfinningen telefon förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med telefoner till? Mansfritt år 2015 är ett år utan telefoner.

Mansfritt - telefon

Tryckkonsten. På vilket sätt har den manliga uppfinningen med tryckt text förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med böcker och tidningar till? Mansfritt år 2015 är ett år utan böcker och tidningar.

Mansfritt - tryckkonst

Dragkedja. På vilket sätt har den manliga uppfinningen dragkedja förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med dragkedjor till? Mansfritt år 2015 är ett år utan dragkedjor.

Mansfritt - dragkedja

Mikrovågsugn. På vilket sätt har den manliga uppfinningen mikrovågsugn förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med mikrovågsugnar till? Mansfritt år 2015 är ett år utan mikrovågsugnar.

Mansfritt - mikrovågsugn

Elgenerator. På vilket sätt har den manliga uppfinningen elgenerator förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med elektricitet till? Mansfritt år 2015 är ett år utan elektricitet.

Mansfritt - el

Television. På vilket sätt har den manliga uppfinningen tv förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med tv till? Mansfritt år 2015 är ett år utan tv.

Mansfritt - tv

Tvättmaskin. På vilket sätt har den manliga uppfinningen tvättmaskin förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med tvättmaskiner till? Mansfritt år 2015 är ett år utan tvättmaskiner.

Mansfritt - tvättmaskin

Kykskåp/frys. På vilket sätt har den manliga uppfinningen kykskåp och frys förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med kylskåp och frysar till? Mansfritt år 2015 är ett år utan kylskåp och frysar.

Mansfritt - kylskåp

Röntgen. På vilket sätt har den manliga uppfinningen röntgen förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med röntgenapparater till? Mansfritt år 2015 är ett år utan röntgen.

Mansfritt - röntgen

Plast. På vilket sätt har den manliga uppfinningen plast förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med plast till? Mansfritt år 2015 är ett år utan plast.

Mansfritt - plast

Vattenkran. På vilket sätt har den manliga uppfinningen vattenkranen förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med rinnande vatten till? Mansfritt år 2015 är ett år utan vattenkranar.

Mansfritt - vattenkran

Bil/buss/lastbil. På vilket sätt har den manliga uppfinningen bilar, bussar och lastbilar förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med bilar, bussar och lastbilar till? Mansfritt år 2015 är ett år utan bilar, bussar och lastbilar.

Mansfritt - buss

Glödlampa/LED-lampa/Halogenlampa På vilket sätt har de manliga uppfinningarna glödlamampor, LED-lampor och halogenlampor förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med glödlampor, LED-lampor och haloegenlampor till? Mansfritt år 2015 är ett år utan lampor.

Mansfritt - ledlampa

Asfalt. På vilket sätt har den manliga uppfinningen asfalt förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med asfalt till? Mansfritt år 2015 är ett år utan asfaltsvägar.

Mansfritt - asfalt

Glasögon/kontaktlinser. På vilket sätt har den manliga uppfinningen glasögon och kontaktlinser förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med glasögon och kontaktlinser till? Mansfritt år 2015 är ett år utan glasögon och kontaktlinser.

Mansfritt - glasögon

Tåg/tunnelbana. På vilket sätt har den manliga uppfinningen tåg förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med tåg och tunnelbanor till? Mansfritt år 2015 är ett år utan tåg och tunnelbanor.

Mansfritt - tåg

Internet. På vilket sätt har den manliga uppfinningen internet förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med internet till? Mansfritt år 2015 är ett år utan internet.

Mansfritt - internet

Flygplan. På vilket sätt har den manliga uppfinningen flygplan förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med flygplan till? Mansfritt år 2015 är ett år utan flypglan.

Mansfritt - flygplan

Dator. På vilket sätt har den manliga uppfinningen dator förbättrat världen? Svar: inte alls, så klart. Vad ska vi med datorer till? Mansfritt år 2015 är ett år utan datorer.

Mansfritt - dator

Ja det här var bara några exempel på de miljontals saker och företeelser som män har hittat på och som vi slipper om vi lever mansfritt.

Nu kanske du frågar dig hur jag kan publicera det här blogginlägget, om jag samtidigt lever mansfritt och bojkottar manliga uppfinningar som datorer och internet. Men det är inget problem, för vi feminister känner att logiskt tänkande är en manlig härskarteknik och inget som vi feminister sysslar med.
Pepp pepp!

Mansfritt 2014 - Gustav Edman sitter i tv för att berätta att det är för många män i tv

Gustav Edman. Lever du mansfritt så slipper du lyssna på sådana som hen.

Advertisements

Tagged: , ,

19 thoughts on “Mansfritt år 2015!

 1. Rino January 29, 2015 at 11:37 pm Reply

  Ett väldigt peppigt inlägg. Är patriarkatet en manlig eller kvinnlig uppfinning?

 2. Joakim Ramstedt January 30, 2015 at 2:39 am Reply

  Ett fantastiskt initiativ måste jag säga. Det är först nu man förstår vidden av Gustav Edmans stordåd. Jag uppmanar härmed alla feministsystrar att likt feministern följa hans exempel. Särskilt internet och datorer bör bojkottas liksom alla tryckta och tv-sända medier. Detta skulle verkligen sända en stark signal till det patriarkala gubbväldet. Ingen tid att förlora. Börja redan idag.

 3. Butter January 30, 2015 at 7:36 am Reply

  Fy fan alltså… Folk tror att vårt grustag är någon sorts allmän soptipp dit man kan föra och dumpa tv-apparater och kylskåp. Förstår du vilka konsekvenser det här blogginlägget kommer att få? Vi har fan i mig annat att göra än att rensa grustäkten från dumpade tunnelbanetåg och sjukhusutrustning!
  Å andra sidan, om det inte skall byggas mera eftersom allt byggande bara är fysiska bevis för patriarkala strukturer så behövs inte grus heller. Så vi kanske byter bransch och erhåller miljoner i statsstöd för att upplåta grustaget för slutdeponering av patriarkal utrustning…

 4. Rick January 30, 2015 at 9:15 am Reply

  Många av de där förmenta uppfinningarna ökar på utsläppen av koldioxid, vilket förstås var männens syfte från början. Det bara råkade sig att man (nej, kvinna) sedan kom på olika sätt att använda de där grejerna.

  Och om det inte handlar om att släppa ut koldioxid så har syftet varit att binda kvinnan till hemmet, som t.ex. den där vattenkranen, som medfört att kvinnorna inte längre får samlas vid brunnen.

  En del uppfinningar gjordes för att locka kvinnorna i storkapitalets fälla och köpa saker, som t.ex. tvättmaskiner. I annat fall skulle patriarkatet själva ha fått tvätta för hand. De blev nervösa och uppfann tvättmaskinen.

  • Anders January 30, 2015 at 10:50 am Reply

   Du är något på spåret här. Män har gjort en massa uppfinningar för att “förbättra” för kvinnor, men i verkligheten är det en patriarkal list för att hindra kvinnliga möten. Förr möttes kvinnor vid brunnen och tvättplatsen vid ån. En härlig kvinnoseparatistisk mötesplats. För att hindra den frigörelse kvinnor skulle kunna skapa i dessa möten skapade mannen tvättmaskinen, rinnande vatten, el och avlopp. Patriarkatet lurar kvinnor att det hjälper deras vardag, men i verkligheten är det ett sätt att isolera dem och befästa könsmaktsordningen. Man kan se det som en gigantisk mansplaining.

   FÖ bör man gå ett steg längre. Det räcker inte med att bara bojkotta allt som uppfunnits av män, givetvis i syfte att förstöra allt. Så som män ju gör. För att göra ett äkta mansfritt år bör man även undvika allt som är byggt, tillverkat och transporterat av män.

  • Jämställdhetsfeministern January 30, 2015 at 7:35 pm Reply

   Ja och glöm inte att växthuseffekten drabbar kvinnor värst. Det har inte minst vice statsminister Åsa Romson varit väldigt tydlig med att påpeka.

 5. Emelie January 30, 2015 at 12:56 pm Reply

  Jag hoppas att genusglasögonen inte inkluderas under “glasögon” som en hemsk och patriarkalt manlig uppfinning. Blir svårt för Gustav att se klart under året annars. 😦

 6. Less January 30, 2015 at 1:48 pm Reply

  Den könslöse fan har ju twittrat under 2014 så han menade nog inte allvar som det verkar, bara snack från den könslöse

  • Jämställdhetsfeministern January 30, 2015 at 7:37 pm Reply

   Som jag skrev i sista stycket:

   Nu kanske du frågar dig hur jag kan publicera det här blogginlägget, om jag samtidigt lever mansfritt och bojkottar manliga uppfinningar som datorer och internet. Men det är inget problem, för vi feminister känner att logiskt tänkande är en manlig härskarteknik och inget som vi feminister sysslar med.

   Pepp pepp!

 7. Pelle2 January 30, 2015 at 11:02 pm Reply

  Egentligen är det feministiska kvinnor som har uppfunnit allt du listar ovan men sedan har patriarkatet genomfört en historierevision som pekar på att det är män som har gjort uppfinningarna.
  Telefonen uppfanns t.ex av Alexandra Graham Bell.Alla vet ju att det är kvinnor som använder telefonen mest så det är klart att ingen man kan ha kommit på den.
  Stephanie Jobs var ju också den kvinna som uppfann smart phonen.
  Internet måste också ha uppfunnits av en feministisk kvinna eftersom den duktiga feministen Gustav Edman använde internet under sitt mansfria år.Det har aldrig blivit känt vem hon är eftersom hon är förtryckt av patriarkatet och de osynliga strukturerna.

 8. lilycrowart January 31, 2015 at 11:54 am Reply

  Precis som den kloka Palestinska befrielsefronten i den här dokumentärfilmen konstaterar angående romarna: https://www.youtube.com/watch?v=9foi342LXQE
  Peppelipepp

 9. Dr Snuggles February 2, 2015 at 8:54 pm Reply

  Jag tänker på Monty Pythons “Life of Brian” här…När John Cleeses karaktär skäller över allt ont romarna gjort och sen ställer frågan “What have the Romans ever done for US?!” Och de sen kommer på allt möjligt, grej efter grej…Varpå han sen på slutet listar upp allt det sagda i en följd, frågar dem vad de har gjort för dem FÖRUTOM det och sen ÅTERIGEN ställer samma fråga…Tankegångssättet där, känns ungefär lika…Enda skillnaden att det är en komedi, till för att få folk att skratta. Medan detta är verklighetens Sverige år 2015.

 10. Dr Snuggles February 2, 2015 at 8:56 pm Reply

  HELT OTROLIGT – NU först såg och klickade jag på länken i lilycrowarts kommentär här ovan!!!! 😀 Den var det första som dök upp i mina tankar också! 🙂

  • lilycrowart February 5, 2015 at 10:50 pm Reply

   Ja, det där låg nära till hands på något vis… 😀

   • Dr Snuggles February 6, 2015 at 11:48 pm Reply

    Det är en jävligt bra/kul film rent allmänt. 🙂 Innehåller ju fler lysande scener och idéer…Har den på DVD.

 11. Jock Rockman February 4, 2015 at 12:13 pm Reply

  Ja här är en “vit gubbe” till. Är det en snögubbe som avses? Ja varför inga snögummor då…?
  http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/788484-loa

 12. Jock Rockman February 4, 2015 at 3:05 pm Reply

  Ja äntligen har ju stock(holms)konservatismen fått sin partiledarfeminist, Anna-“stockholmare är smartare än lantisar”-Kinberg Batra, M.. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6041555
  Nu är det väl bara KDS och SD kvar, och med tanke på hur det ser ut där på partiledarposten så., . Skall vi tippa fältet fullt snart, feminister hela bunten av partiledare, totalt – äh – jämställt? Måste vara alla fina smarta feministbloggare som gett resultat…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: