Volvos nya feministiska logga

Volvos gamla logga var alldeles för patriarkal och kvinnodiskriminerande. Dessutom stämde den inte alls in på det nya, moderna och radikalfeministiska Sverige. Volvo har därför tagit fram en ny, feministiskt jämställd logga, som inkluderar alla människor. Så här ser den ut:

Volvo har en ny, jämställd logga. Den gamla var kvinnodiskriminerande.

Volvo har en ny, jämställd logga. Den gamla var kvinnodiskriminerande.

Efter att Dagens Nyheter (oberoende radikalfeministisk) i ett skakande reportage avslöjat bristen på kvinnor som gått till historien för att de grundat bilmärken, så har historierevisionsminister Gustav Fridolin beslutat att Volvo från och med i måndags grundades av en feministisk kvinna som hette Gun-Britt. Hon var jätteduktig.

Historierevisionsminister Gustav Fridolin. Foto Maria Östlin

Historierevisionsminister Gustav Fridolin. Foto: Maria Östlin

12 thoughts on “Volvos nya feministiska logga

 1. Jock Rockman February 4, 2015 at 3:24 pm Reply

  Hmmm, inlägg ett där är svaret. http://genusdebatten.se/gastinlagg-jarnvagsstationen-som-patriarkatets-knutpunkt/
  Kanske finns en dusör att inhösta från Volvo för tipset? Att förslagsvis användas till “Feministiska bilisters” årliga sammankomst på bilbanan Mantorp, ja vid namnbytet där?.

 2. dolf February 4, 2015 at 4:21 pm Reply

  Nya bilbanan Henstorp. Kinneknulle ring står stadigt med patriarkalt oförändrad fjong.

 3. Dr Snuggles February 4, 2015 at 5:15 pm Reply

  Jomen precis – där träffade de ju (äntligen) huvudet på spiken! 🙂 Har ju även själv som bekant förargat mig över avsaknaden utav detta oräknerliga gånger genom livet…

 4. Pelle2 February 4, 2015 at 6:18 pm Reply

  Som den kloka feministen Åsa Romson påpekade i sitt kärleksfulla Almedalstal så är det mest vita män som åker bil och därmed skitar ner miljön. Om Volvo nu har tagit fram en feministisk logotype för sina bilar så kanske äntligen kvinnorna köper och börjar köra bil i lika stor eller helst större utsträckning än männen så att det bli jämställt.

 5. […] Jämställdhetsfeministern: ”Volvos nya feministiska logga” […]

 6. Jock Rockman February 5, 2015 at 10:16 am Reply

  Den här symbolen för “man” (Volvo, järn) bör nog ändå inte skrotas helt, trots begynnande rostangrepp. Men Solanas slutgiltiga lösning har ju ej uppfyllts än, och ett “mansfritt år 2015”, nej det kan nog ta längre tid än så.
  Vår feministiska regering borde därför stadfästa att mans-symbolen skall fästas på varje mans bröst, vänster sida, väl synligt!
  Även så att män inte kan dra fördel av kvinnors rättigheter, 31 ggr nämnda i regeringens feministiska jämställdhetsförklaring i DN. Det finns ju även såna långhåriga gubbar nu för tiden, som t.ex. kan försöka tränga sig före kvinnor i kön.
  Ifall även icke-vita män och hen-män skall ses som djur och bära symbolen får ju Åsa Romson avgöra, som biologisk expert och politisk auktoritet på området.

 7. Joakim Steneberg February 5, 2015 at 11:41 am Reply

  Man får väl utgå från att det är Mp:s egen manssymbol som skall gälla. Den där pillesn… äh pilen slokar ner mot höger…

 8. Jan February 12, 2015 at 11:17 pm Reply

  När man trodde att alla manliga härskartekniker var uttömda: Har feministern uppmärksammat den exempellösa diskriminering framgångsrika medelålders kvinnor utsätts för på landets hotell när de försöker boka ett anständigt hotellrum? Lottie Knutsson berättar här öppenhjärtigt om alla de övergrepp hon och andra karriärkvinnor får stå ut med på hotell runt om i Sverige: http://www.expressen.se/allt-om-resor/lottie-knutsons-ilska–fick-samsta-rummet/

  • Jämställdhetsfeministern February 21, 2015 at 2:25 pm Reply

   Oj det var skrämmande. Ingen man i världen har haft det så svårt som Lottie Knutsson. Hjärtskärande.

 9. Jock Rockman February 13, 2015 at 8:36 am Reply

  Lottie Knutsson, som ändå är gift med Mats Knutsson? Vilken tillsammans med Anna Hedenmo i STV så förnumstigt talade om för partiledarna att de förstås måste vara feminister! Men nu har vi ju en feministisk regering som 31 ggr nämnt jämställdheten i sin jämställda DN-artikel, så allt kommer att ordnar sig med. Bara Grundlagen kvar. Så skönt att Lottie bekänner färg och X-pressen reagerar!

 10. Darcade February 14, 2015 at 5:58 pm Reply

  F’låt för denna kommentar, men är det inte så att kvinnor äger mest kläder i världen och var kommer dem ifrån? Jo oftast från Kina och hur kommer det hit? Jo genom flygplan och lastbilar? Och det är ju inte heller så mycket bättre för miljön som “Gubbslem som kör Volvo 740” Och det gäller ju nästan detsamma som för Smink. Men jag säger inte att det bara är Kvinnor som har mycket kläder, det finns ju män också som har mycket kläder, detsamma är det med smink. Iofs så är det män som faktiskt som släpper ut mer miljöfaror men det är ju inte BARA män utan kvinnor också så dem är ju inte helt fria från synd.

  BTW: Hur är det Jämställt om bara kvinnor bestämmer? MAKES NO SENSE!

 11. Klas March 9, 2015 at 3:57 pm Reply

  Men snälla lilla vännen, jag erkänner att symbolen förknippas med män, däremot berättar historien om Volvo att symbolen ska symbolisera grundämnet Järn. Alltså har Järnsymbolen inget att göra med mansroller i samband med att det används på Volvo-bilar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: