Förtrycket mot Sveriges kvinnor vet inga gränser. Semmelmaktsordningen.

Just när en tror att förtrycket mot svenska kvinnor inte kan bli värre, så händer det. Ett bageri i Skåne börjar sälja tjejsemlor. Självklart är vi feminister, inklusive Sveriges media från Svenska Dagbladet till Nyheter24, fullständigt rosenrasande över det inträffade. Och Twitter översvämmades av ursinniga feminister.

Nej, förtrycket mot Sveriges kvinnor vet verkligen inga gränser. Nu har det alltså gått så långt att ett bageri i Skåne sålde lite mindre semlor och kallade dem för “tjejsemlor”. Ja ni hör själva: ondskan och grymheten i det tilltaget får både kriget i Syrien och terrordåden i Paris och Köpenhamn att blekna.

Tjejsemlankrisen

Tjejsemlan. Ett av de mest avskyvärda exemplen på det fasansfulla förtrycket som svenska kvinnor utsätts för.

Så här säger en skakad och alldeles förkrossad kvinna till tidningen Sydsvenska Dagbladet:

– Ska vi inte få njuta utan att få dåligt samvete? Jag tycker att det är ett bra exempel på hur man utan ont uppsåt ändå förtrycker tjejer. Man talar om för oss vad vi ska vilja äta.

Ja, precis som Jämställdhetsfeministern sa: ett av de bästa och tydligaste exemplen på hur svenska kvinnor förtrycks. Så här säger ett annat, lika chockat och upprört offer:

– Det är viktigt att vi vuxna får fundera och tänka över vilka fördomar det finns i samhället och vilka effekter de får. Jag vill inte att mina barn ska se det här.

Nej sannerligen. Inga barn ska behöva se sådana fasansfulla scener. Det kan leda till oerhört allvarliga trauman som kan ödelägga hela liv.

Tjejsemlankrisen SvD

Svenska Dagbladet var en av alla tidningar och medier som riktade stor uppmärksamhet åt tjejsemmelkatastrofen.

Hur motiverade då bageriet detta fruktansvärda semmelövergrepp? Jo med att hävda att kvinnor i genomsnitt är mindre än män och därmed äter mindre! Ett skrattretande och unket påstående, baserat på gamla unkna evolutionsteorier, som ju SVT och Vetenskapens värld, redan för två år sedan en gång för alla motbevisat. Det är ju, som SVT slagit fast, männens matdiskriminering mot kvinnor som gör att kvinnor i genomsnitt är mindre än män. Det råder med andra ord ingen tvekan om att tjejsemlan är en del av Patriarkatets strukturella matdiskriminering mot kvinnor!

Vetenskapens Värld motvevisar evolutionsteorin 2

Victoria Dyring, SVT Vetenskapens Värld, skulle ha varit 13,7 cm längre ifall inte Patriarkatet tagit hennes semlor.

feminismvsevolution4

Ja medan den gamla unkna evolutionsbiologin hävdar att kvinnor äter mindre för att de är mindre, så visar feministisk forskning tydligt att kvinnor är mindre på grund av Patriarkatets matdiskriminering, genom t.ex. semmelmaktsordningen.

Tack vare flodvågen av feministiska protester i media och på Twitter, så backade bageriet och tog bort tjejsemlorna redan efter en dag. Feminismen har med andra ord ännu en gång avvärjt en nationell katastrof och räddat Sverige från en total kollaps. Aftonbladet rapporterade:

Tjejsemlankrisen Aftonbladet

Bageriets vd Ida Kristensson har förvisso bett om ursäkt för sitt fasansfulla övergrepp mot Sveriges kvinnor, men det är ju så dags nu. Skadan är ju redan skedd och denna traumatiska upplevelse är något som Sveriges kvinnor nu kommer att bära med sig resten av livet, i sina sargade själar. Hur många kvinnoliv har inte förstörts på grund av detta? Säkert tiotusentals. Och mörkertalet är enormt. Hur många förfärliga kvinnoöden ska vi behöva ta del av och rapportera om, innan semmelmaktsordningen krossas?

Gubbvälde: svenska pojkar tillåts fortfarande äta semlor
Ett annat bevis för hur lång väg vi har kvar till riktig feministisk jämställdhet i Sverige är att det fortfarande händer att pojkar tillåts äta semlor här. För ett par år sedan tog feministisk fritidspersonal ett fint jämställdhetsinitiativ genom att endast ge semlor till flickorna, medan pojkarna fick knäckebröd. Osympatiska näthatare protesterade men Dagens Nyheters (oberoende radikalfeministisk) Erik Helmerson ryckte modigt ut och försvarade semmelmobbningen av småpojkar. Men trots Erik Helmersons och andra feministers kärleksfulla kamp för att semmelmobba småpojkar, så händer det alltså än idag att svenska pojkar får äta semlor.

Erik Helmerson stöder kollektiv bestraffning av småpojkar

Erik Helmerson, DN, är mest känd för sin kamp för kollektiv bestraffning av småpojkar; till exempel genom semmelmobbning. På bilden är Erik Helmersson glad, vilket tyder på att ännu en pojke blivit mobbad. Så att det blir jämställt.

Tagged: , , , , , , ,

28 thoughts on “Förtrycket mot Sveriges kvinnor vet inga gränser. Semmelmaktsordningen.

 1. […] ps. I objektivitetens och neutralitetens tecken kan jag för den intresserade tala om att Jämställdhetsfeministern redogör för den sanna feministiska synen på saken i sitt inlägg Förtrycket mot Sveriges kvinnor vet inga gränser. Semmelmaktsordningen. […]

 2. Svenne February 21, 2015 at 6:32 pm Reply

  Upp till kamp mot fortryckarna!
  Pepp, pepp!

 3. Femelina February 21, 2015 at 8:27 pm Reply

  Förbannade förtryckare!

  Heja feminismen! Pepp med grädde!

 4. Noger February 21, 2015 at 10:58 pm Reply

  Jag blir så trött på alla män som är rädda för jämställdhet. Om de bara förstod hur vi feminister tänker så kanske de inte vore så rädda att förlora sina privilegier.

  Alltså FATTA:

  Det finns en hel del namn som syftar till att osynliggöra kvinnor. Hallå 2015, varför kan inte kvinnor få synas ibland? Vi föreslår följande ändringar.
  MANDELtårta – Mufftårta
  NAPOLEONbakelse – Josephinebakelse
  Fattiga RIDDARE – Kloka gummor
  KARdemummabulle – GummaMumma
  KANELbulle – Kansybulle
  Finska PINNAR – Hallongrottor
  Räkmacka – (Förbjuds helt eftersom de för tanken till mäns otaliga privilegier i samhället)
  Kärleksmums – Homos (för att motverka heteronormen)

  Sedan finns det ju gott om bevis för objektifiering av kvinnor. Varför måste kvinnor synliggöras jämt? Följande ändringar föreslås:
  FLÄTAD längd – Snaggkaka
  PRINSESStårta – Tårta
  Cupcake – Manboobs
  MUFFins – Små finska pinnar
  Butterkaka – Gubbslem
  Hallongrottor – Finska Pinnar (små)

  Det var väl inte så svårt?
  Vad är det ni är rädda för?

  • Jämställdhetsfeministern February 22, 2015 at 1:32 am Reply

   Krossa bakverksmaktsordningen nu! Pepp!

  • MANNEN February 23, 2015 at 1:14 pm Reply

   Skulle råda dig att uppsöka psykiatriskvård omedelbart.

 5. bashflak February 21, 2015 at 11:00 pm Reply

  Tjejsemlan är enormkritisk

 6. bashflak February 21, 2015 at 11:01 pm Reply

  Visst är det en märklig slump att längdskillnaden mellan könen motsvarar exakt längden på 1 kuk?

 7. Revolutionstörst | WTF? February 22, 2015 at 7:07 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern har skrivit om det omänskliga förtrycket kvinnor drabbas av på grund av ”Semmelmaktsordningen”! […]

 8. Rick February 22, 2015 at 8:21 am Reply

  Den där patriarken Ida på bageriet har verkligen ställt till det för Sveriges kvinnor.

 9. AV February 22, 2015 at 8:52 am Reply

  Sen ska man inte blanda in att F! för ett år sedan bjöd på små rosa tjejsemlor. Det är annorlunda när vi gör det.

 10. Pelle2 February 22, 2015 at 9:23 am Reply

  Egentligen var det väl mest synd om tjejerna på Gotland som tvingades äta en onyttig semla medan killarna åt nyttig fil och knäckebröd.På så sätt grundlade patriarkatet en onyttig livsstil hos de stackars tjejerna.

 11. Martin February 22, 2015 at 9:29 am Reply

  På pubar i England kan kvinnor traditionellt beställa half pint. Det borde kloka svenska feminister uppmärksamma och kapanja mot, så att det det blir ett stopp på det med. Kvinnor vill självklart dricka minst lika mycket öl som män. Håller man inte med om det förtrycker man kvinnor.

 12. Butter February 22, 2015 at 11:24 am Reply

  Åja, även vi män blev upprörda över tjejsemlan! Grusbils-Kalle åkte via konditoriet och hämtade semlor åt oss här i grustaget, dessvärre var semlorna av typen små miffon till taskiga imitationer av hur en samla ska se ut. Sprängarbasen blev skogstokig och förbannade den idiot som köpt sketna jävla kärringsemlor.
  Jag tycker det var modigt av sprängarbasen att agera normkritiskt och visa solidaritet med de upprörda och förtryckta feministerna på vår mansdominerade arbetsplats!

  • MANNEN February 23, 2015 at 1:17 pm Reply

   This man deserves a cookie

 13. Darcade February 22, 2015 at 8:51 pm Reply

  wat

 14. Magnus February 23, 2015 at 2:49 pm Reply

  Brittiska rocklegendarerna Pink Floyd är också gubbigt patriarkala – titeln på deras tidiga livealbum Ummagumma betydde, enligt trummisen Nick Mason, att göka. Det var han själv som hade uppfunnit ordet… Inkluderandet av det sexistiskt nedvärderande “gumma” gör ju saken fullständigt tveklös!

 15. Dr Snuggles February 24, 2015 at 12:20 am Reply

  Ja, vad ska man säga…

 16. Carl von Bäverklo -Storviltjägare February 25, 2015 at 11:28 pm Reply

  Jag skulle vilja se en semla i en ungefärlig storlek som en fotboll och den skulle då kallas för “Graviditetssemla” …men även icke gravida och män skulle självklart, i jämställdhetens namn, få äta av dessa!

  • Femelina February 26, 2015 at 9:35 pm Reply

   Fy vad gubbigt!

   Patriarkatet förnekar sig inte. Bara fotboll och förtryck av kvinnor hela tiden. För all del. Ta plats och stjäl gravida kvinnors semlor bara.

   Det är precis därför feminister sliter semlorna ur händerna på sorgsna småpojkar. För att könsmaktsordningen. Pepp!

 17. Magnus March 1, 2015 at 8:18 am Reply

  Som den briljanta Fanny Åström nyss formulerade det på twitter: “Om en inte jobbar aktivt för att underlätta mansfria liv ska en verkligen inte ha en åsikt om kvinnors relationer med män.”

  Och hör sen!

 18. Förslag på feministiska spel | WTF? March 6, 2015 at 12:25 pm Reply

  […] Det här var bara några förslag på lämpliga feministiska spel, det finns ju hur många teman som helst om man vill utveckla feministiska spel! Varför inte ett där man lär sig att de människor det är allra mest synd om i världen är de vita medelålders svenska feministerna som alltid drabbas av rent omänskligt förtryck? […]

 19. Simon August 8, 2015 at 12:51 am Reply

  Snällla, säg att ni trollar. Jag får grov cancer av detta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: