Kvinnodagen special: Så lång tid tar det tills vi blir helt jämställda i Sverige

Idag är det kvinnodagen – julafton för oss feminister! Som ni säkert sett så publicerar alla radikalfeministiska svenska medier – från SVT till Metro – med jämna mellanrum artiklar där de har räknat ut hur lång tid det tar innan vi har uppnåt feministisk jämställdhet i Sverige. Det är ett peppigt och pedagogiskt sätt att visa hur kolossalt synd det är om Sveriges kvinnor. Som en av Sveriges populäraste feministbloggar vill ju Jämställdhetsfeministern inte vara sämre. Så håll till godo kära medsystrar och hens!

Så lång tid tar det tills vi blir helt jämställda
Ja trots att vi i Sverige kommit enormt mycket längre än alla andra länder i den radikalfeministiska revolutionen, så är förtrycket mot Sveriges kvinnor fortfarande kompakt. Med nuvarande utvecklingstakt kommer det att ta åratal innan vi blir helt feministiskt jämställda. Se nedan!

Med nuvarande takt kommer det dröja minst 15 år innan 100% av Sveriges högskolestudenter är kvinnor
Andelen kvinnor på Sveriges högskolor och universitet närmar sig 70%, vilket ju är på tok för lite. Andelen män minskar tack och lov, men det går alldeles för långsamt. Som tur var har regeringen nyss lagt fram ett åtgärdsprogram för att stötta kvinnorna på högskolor och universitet ännu mer.

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 12 år innan svenska skolflickor har dubbelt så höga betyg som pojkarna i alla ämnen.
I inget annat land är gapet mellan flickors och pojkars betyg så stort som i Sverige. Och flickornas övertag växer varje år. Men det går ju alldeles för långsamt!

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 32 år innan 100% av alla mord drabbar män.
60% av alla mord drabbar män. Vi har en lång väg att gå innan det är 100% och jämställt. Nollvision för kvinnomord nu!

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 21 år innan 100% av alla hemlösa är män.
75% av de hemlösa är män. Hur länge ska vi behöva vänta tills det blir 100%? Nollvision för hemlösa kvinnor nu!

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 6 år innan 100% av alla som dör i arbetsplatsolyckor är män
91% av alla som dör i samband med arbetskraftsolyckor är män. Vi måste alltså genast göra som Feministiskt initiativ kräver och satsa mer på säkerhet och hälsa för kvinnor på arbetsplatserna. Läget är akut!

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 9 år innan 100% av alla barn i Sverige går i genusdagis där fri lek är förbjuden.
Vi måste skynda på processen att göra om alla svenska förskolor till genusdagis där feministiska genuspedagoger detaljstyr alla lekar, lyfter fram flickorna och lär pojkarna att de är sviniga förtryckare och potentiella våldtäktsmän som är skyldiga till allt ont i världen.

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 45 år innan 100% av alla som dör i krig är män.
80% av alla som dör i krig är män. Här har jämställdheten till och med gått bakåt. Fram till andra världskriget var över 90% av alla som dog i krig män. Det var tider det. Men vi feminister kämpar för att vi ska nå dessa nivåer igen…

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 7 år innan 100% av alla vårdnadstvister vinns av kvinnor.
Idag vinner kvinnor över 90% av alla vårdnadstvister. En skrämmande låg siffra som tydligt visar hur missgynnade kvinnor är. När ska vi nå upp till 100%? Om sju år kanske…

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 17 år innan 100% av alla misshandelsoffer i Sverige är män.
Hela 30% av alla misshandelsoffer i Sverige är kvinnor. Det är oacceptabelt. Kvinnor ska till skillnad från män inte drabbas av misshandel.

Ja som ni ser har vi en lång väg att gå innan vi uppnår full feministisk jämställdhet i Sverige. Vi behöver öka satsningarna på att lyfta fram, kvotera in och stötta flickor och kvinnor överallt, samt att skuffa undan, kvotera bort och pressa ner pojkar och män. Nu!
Och ändå finns det de som inte tror på Patriarkatet. :/

Ljuset i tunneln
Men det finns ljus i tunneln. Vi har en feministisk regering som på bred front kämpar för att krossa Patriarkatet. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har kommit fram till att de mest lämpade för att leda den feministiska kampen mot Sveriges män är tre vita, rika, medelålders, priviligerade män: Stefan Löfvén, Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin.

Tre vita priviligierade medelålders män

Stefan Löfven, Gustav Fridolin och Jonas Sjöstedt. Det finns inga kvinnor inom Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som är bättre på att föra den feministiska kvinnokampen än de här tre, vita, rika, priligierade medelålders männen.

Pepp pepp och krossa Patriarkatet.

PS
Jämställdhetsfeministern har sedan den 6 mars en ny Facebooksida. Gilla den – annars hatar du nog kvinnor.

Tagged: , , , , , , , , ,

14 thoughts on “Kvinnodagen special: Så lång tid tar det tills vi blir helt jämställda i Sverige

 1. Anders March 8, 2015 at 3:14 pm Reply

  För jävligt att vi inte kommit längre! Men nu finns det hopp med vår feministiska utrikespolitik. Alla beundrar Sverige och kommer att göra som vi gör, dom som inte gör det är patriarkala bakåtsträvare som haft för lite genus i skolan (eftersom alla ser att vår skola är så bra är det dock egentligen inte ett problem, dom kommer att följa oss)!

 2. Jan March 8, 2015 at 5:32 pm Reply

  Utmärkt initiativ, feministern! Lägg därtill att det fortfarande bara är 97 procent kvinnor anställda vid våra förskolor. Således hela 3 procent kvar till jämställdhetsmålet! Eller det faktum att det på SR P3 fortfarande finns en man anställd som varken är kvinna, gay eller rasifierad! Det är långt ifrån mångfalds- och jämställdhetskravet P3. Fy på er! Eller också det faktum att bara 98 procent av landets genusvetare är kvinnor. Hur ska de kunna lära ut jämställdhet när de fortfarande har gubbslem i sin kår?

  • Jämställdhetsfeministern March 8, 2015 at 5:48 pm Reply

   Ja bra exempel du kommer med där! Det finns så oerhört många områden där kvinnor måste lyftas fram.

 3. […] förtrycket och orättvisorna som kommer att vara dagens bestående intryck. Media står knappast jämställd­hets­feministern efter i detta avseende. Uppvärmningen har redan pågått under flera dagar, och idag kommer […]

 4. Jan March 8, 2015 at 6:10 pm Reply

  Ta sedan det här med högskoleprovet. Fortfarande har pojkarna bättre resultat än flickorna där. Hur kan det tillåtas? Gör om, gör rätt. Ta bort alla frågor med procent och manliga fakta och ersätt dem med genusvetenskap. Så att det blir jämställt. Först när flickorna presterar bättre än pojkarna kan provet anses jämställt.

 5. Pelle2 March 8, 2015 at 6:37 pm Reply

  Till och med den käre ledaren Gud run har misslyckats kapitalt med att stänga ute männen
  Fi har två män i sin styrelse utav totalt 15 ledamöter. Den ene är dock rasifierad så det är ju lite bättre.

 6. 8. mars 2015 del 2 | Susanna's Crowbar March 8, 2015 at 10:01 pm Reply

  […] Jämställdhetsfeministern tar ett samlat grepp om läget för jämställdheten här. […]

 7. Fredrik S March 8, 2015 at 11:10 pm Reply

  Jag blir rent bestört av det faktum att det snuskiga patriarkatet infekterat även Heliga Feministiskt Initiativs styrelse där alltså så mycket som 13% består av avskum, dvs män.
  Vi måste kämpa mot alla män som tar feministers plats.
  Så att det blir jämställt.

  http://feministisktinitiativ.se/om/styrelse/

 8. Borat March 8, 2015 at 11:32 pm Reply

  Dessa jämlikhetsdebattanter förnekar sig sällan. Deras myter upprepas i oändlighet. Vi får fortfarande höra hur kvinnor arbetar oavlönat (=hemarbetar) tjugo timmar per vecka. Så är det kanske för några av de lägst avlönade inom LO-kollektivet, där de jobb som erbjuds är deltidsarbeten, men knappast för kvinnor med utbildning. De tjejer jag känner arbetade heltid när barnen var små eftersom de inte orkade vara hemma just då. Innan de fick barn arbetade de deltid för att hinna med sina vänner och efter att barnen börjat högstadiet har de börjat arbeta deltid, återigen för att hinna med sina vänner och hobbies. Detta gäller både för de som varit singlar med barn och de som levt i relation med barn.
  Låt mig ta några exempel. Hur vanligt är det att man hittar en heltidsarbetande kvinnlig läkare på en vårdcentral, en heltidsarbetande kvinnlig advokat med egen byrå eller en heltidsarbetande kvinnlig tandläkare med egen mottagning? Hur är det då med hemarbetet? De erfarenheter jag har är att många utbildade kvinnor har svart eller vit hemhjälp och så har det varit i decennier, detsamma gäller för kvinnor som är gifta med högutbildade män. Oberoende av om kvinnorna arbetar heltid eller deltid så har de hemhjälp. Sedan kommer reflexionen att det finns ju väldigt många singelhushåll (se SCB.se, “Antal hushåll i tusental efter hushållstyp “) och hur skall dessa kunna dela på hushållsarbetet? Det är en myt att kvinnor som regel arbetar “oavlönat”. I de fall jag känner till arbetar kvinnor deltid för att de vill ha tid över för sina hobbies och sina vänner.
  Vilka tjänar då på dessa myter? Förra sommaren sände danskarna en programserie om myter i Sverige och om jag inte minns fel så ansåg de (min tolkning) att den svenska feminismen var inriktad på att hjälpa ett fåtal karriärkvinnor att ta sig fram i kärriärmyglet och att avlöna ett antal professionella tyckare som håller debatten igång, samtidigt gjorde den svenska feminismen livet svårt för andra kvinnor. Kanske det verkliga probelmet är att vi avlönar ett antal proffstyckare som egentligen bara försöker indoktrinera oss med falska budskap och jag blir verkligt rädd när jag hör statsministern upprepa deras myter. Är Löfven lika “välinformerad” som Juholt?

  • Anders Seniorina March 9, 2015 at 6:08 am Reply

   Usch Borat!
   Som du uttrycker dig får man uppfattningen att du hänger dig åt faktabaserad mansplaining!
   Tacka vet jag feministisk känslobaserad argumentation.
   Allt du skriver ovan spelar ingen roll om en feminist KÄNNER att hon är orättvist behandlad.

   Seså! Maka nu på dig och ge plats åt en kvinna!

 9. En tweet från gårdagen | WTF? March 9, 2015 at 11:38 am Reply

  […] Jämställdhetsfeministern: ”Kvinnodagen special: Så lång tid tar det tills vi blir helt jämställda i Sverige” […]

 10. Kristian March 9, 2015 at 2:09 pm Reply

  Julafton, ja. Eller kanske Juldagen, när Maria slapp vara gravid med en patriarkatsmedlöpare längre.

 11. Mattias March 11, 2015 at 7:30 am Reply

  Finns det några källor till statistiken så man kan sprida inlägget med gott samvete?

 12. […] som idag i undantagsfall ju drabbar även kvinnor, ska nu endast drabba pojkar och män! Ja listan på jämställdhetsutmaningar i Sverige är lång. Men nu får vi en radikalfeministisk myndighet som arbetar heltid med att ta sig an dessa problem. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: