Feministiskt initiativ: förbjud män att gå på restaurang

Zandra Hedlund är pressansvarig på Feministiskt initiativ. Härom veckan tweetade hon sitt stöd för den feministiska journalisten Jenny Dambergs krav på att män ska förbjudas att besöka restauranger. “Spot on” säger Zara Hedlund (FI) om Jenny Dambergs krav, som publicerades i en peppig krönika i Dagens Arena. För, som Zara Hedlund (FI) säger: “män är en säkerhetsrisk“. Dessutom kräver Zara Hedlund (FI) att samtyckeskrav införs för att män ska få titta på kvinnors bröst. Jämställdhetsfeministern instämmer!

Dagens Arena förbjud män att gå på restaurang

Feministiskt initiativ förbjud män att gå på restaurang

Spot on  är verkligen den träffande beskrivningen av Jenny Dambergs krönika. Det tror jag alla håller med om. Jag citerar:

“Är det något man som krögare, över lag, borde skydda sina gäster ifrån så är det män”

Spot on! Restauranggäster måste skyddas från män. Mansförbud på restauranger nu! Vi vet ju alla hur män beter sig på restauranger. Precis som Jenny Damberg beskriver:

“ett sällskap av kostymklädda 20–25-åringar som primalskrek medan de spelade dart och tömde drinkar”

Precis så gör de, männen. Primalskriker och tömmer drinkar.

“Jag vet inte hur ni upplever det, men för min del är det som att allt syre tar slut när någon står och vrålar fem meter ifrån mig – kroppen går in i något slags försvarsposition som gör att man inte kan tänka klart, än mindre föra ett samtal”

Ja det är verkligen obehagligt att behöva vistas så nära som fem meter från en man – dessa primalvrålande djur. Men det är inte nog med det, feministisk forskning visar tydligt att män inte bara primalvrålar när de är på restaurang, de rånar och skjuter ihjäl folk också. Typiskt män:

“Googlar man män + restaurang så handlar fem av tio toppträffar om män som rånat eller skjutit ihjäl folk”

Ja där har ni det svart på vitt. Klart män ska förbjudas från att gå på restaurang!

Feministiskt initiativs pressansvarige - foto Tom Jerry Boman

Zandra Hedlund, presstalesperson på Feministiskt initiativ, brinner för feminism och vill därför självfallet förbjuda män att gå på restaurang. Så att det blir jämställt. Foto: Tom Jerry Boman.

Män är en säkerhetsrisk
Zandra Hedlund har också skrivit egna kloka krönikor, för det radikalfeministiska nyhetsorganet Nyheter24. Bland annat har hon slagit fast att män är en säkerhetsrisk, eftersom ett par promille av männen är mördare och kriminella våldsmän.

Feministiskt initiativ män är en säkerhetsrisk

Feministiskt initiativ inser att män är en säkerhetsrisk.

Ja Jämställdhetsfeministern kan inte annat än hålla med Zandra Hedlund och Feministiskt initiativ: vi måste inse att män är en säkerhetsrisk. För att:

FATTA Jämställdhetsfeministern

Har ni fattat? Eller måste vi omskola er?

Inför samtyckeslag för att män ska få titta på kvinnors bröst nu!
Ja Zara Hedlund (FI) kräver som sagt också att kvinnor uttryckligen måste ha lämnat sitt samtycke innan män tittar på deras bröst. Annars begår mannen ett övergrepp. Om ett eller ett par bröst dyker upp i en mans synfält har han alltså begått ett övergrepp om inte kvinnan uttryckligen (muntligt eller skriftligt) lämnat sitt samtycke till att mannen ser bröstet/brösten. Och en kvinna kan självfallet när som helst ta tillbaka sitt samtycke till att mannen ser hennes bröst. Då måste mannen genast blunda eller vända sig mot ett håll där kvinnliga bröst ej är visuellt skönjbara. Jag citerar Zara Hedlund (FI):

“Oavsett sammanhang är det detta [samtycke om att titta på en kvinnas bröst] som gäller – ALLTID. Det är möjligt att samtycka till i princip vadsomhelst, men så fort jag drar tillbaka mitt samtycke begår du ett övergrepp om du ignorerar det”

Jämställdhetsfeministern kunde inte ha sagt det bättre själv. Och där har ni det klart som korvspad: alla män som någon gång har tittat på en kvinnas bröst utan att hon muntligen eller skriftligen gett sitt samtycke till det, har begått ett sexövergrepp. Det vill säga alla ickeblinda män är sexbrottslingar.

Feministiskt initiativ samtyckeskrav för män som tittar på kvinnors bröst

Följ Jämställdhetsfeministern på Twitter och på Facebook!
Annars hatar du nog kvinnor.

Och rösta på Feministiskt initiativ – för kärlekens skull!

Tagged: , , , ,

230 thoughts on “Feministiskt initiativ: förbjud män att gå på restaurang

 1. […] det kan ju absolut inte vara så att de flesta svenskar inte håller med om vad feminister, som ovan, säger. Det är ju en skrattretande tanke. Nä, genusvetarprofessorn Kristina Fjelkestam har en mycket […]

 2. Petter Johansson April 17, 2016 at 10:07 pm Reply

  Jag är ganska välutrustad mellan benen, och finner det ganska belastande när kvinnor stirrar pa min lem i tunnelbanan, eller när de till och med fotograferar min utbuktning med sin t elefon. Är detta enligt Zandra Hedlund ett sexuellt övergrepp eller tycker hon att det är helt okay eftersom jag är man och min kuk är till för kvinnor att njuta av, vilket de gör…

 3. Daniel July 6, 2016 at 7:45 am Reply

  Feministist initiativ är inte alls emot att män ska få gå på resturang. Artikeln är tagen ur ifrån sitt sammanhang av Jenny Damberg. och partiet har inte något sånt eget förslag.

  • Daniel July 16, 2016 at 5:10 pm Reply

   Glömde påpeka att orsaken varför texten är tagen ifrån sitt sammanhang är för att hon kommenterar en artikel om att barn ska förbjudas på resturang. Hon säger då att män borde förbjudas hellre än barn, för olika orsaker. Det är inte samma sak. Jag har svårt att tänka mig att hon inte vill att jag eller andra män inte ska få gå på resturang. Sedan får man tänka på att hon inte har speciellt så stort inflytande i alla fall och är bara en person i F! av många. Det är som att man skulle säga att Kristdemokraterna är för mer porr i tv-rutan när det själva verket var en person ifrån KD som föreslog det i valet 2002. Rubriken är vilseledande. Om man letar efter brister eller saker att klaga på så kommer man hitta det också…..

 4. Henrik September 2, 2016 at 12:01 pm Reply

  Texten som hon skrev har misstolkas. I alla fall om någon har missförstått., Fi jobbar visst för män också inte bara kvinnor.

  • Henrik igen September 3, 2016 at 4:15 pm Reply

   Jag beklagar om någon tror att fi är emot män,. Men det finns saker som kunde såklart vara bättre i fi och det är så med alla andra partier också men fi är det enda partiet som har feminism och jämställdhet som profilfråga/högst upp på den politiska dagordningen. Män ska ha samma rättigheter som kvinnor, exempelvis också få gå på restaurang.

   • starman2016 September 3, 2016 at 5:48 pm Reply

    Fantastiskt att Fi kämpar för mäns rätt att få gå på restaurang. Först när Fi bestämmer över precis allt i Sverige kan de ge männen rätt att gå på restaurang. Men så länge Fi inte är i Riksdagen ska ingen man få gå på restaurang.

   • Jämställdhetsfeministern September 19, 2016 at 8:09 pm Reply

    Självklart är inte FI emot män! Vi feminister tycker bara att män ska erkänna att de är orsaken till allt ont i världen, betala extra straffskatt, maka på sig och lämna över sina jobb till kvinnor (utom de män som har dåliga jobb så klart), förbjudas att vistas på restaurang och i övrigt leva sina liv, kollektivt ta ansvar för alla brott som någonsin begåtts av en annan man (från våldtäkt till folkmord) och i övrigt leva sina liv precis som vi feministiska kvinnor bestämmer att de ska leva sina liv. Så det blir jämställt!

  • Jämställdhetsfeministern September 19, 2016 at 8:12 pm Reply

   Ja självklart jobbar FI för män! FI jobbar för att män ska skickas på omskolningsläger, betala en extra straffskatt bara för att de är män, erkänna att de är förtryckarsvin, erkänna att de är orsaken till allt ont i världen, maka på sig och ge sina jobb till kvinnor, förbjudas att gå på restaurang, ta emot hat och hot utan att klaga, hålla käft och försvinna från våra universitet och högskolor.

 5. Karin September 9, 2016 at 4:02 pm Reply

  Det har blivit ett missförstånd angående Zandra menade med att män är en säkerhetsrisk. Hon sa inte att män är en säkerhetsrisk eftersom ett par promile av männen är kriminella och våldsamma av sig. Hon sa i artikeln att hon ansåg att män är en säkerhetsrisk pågrund av att i samhället är det så att normerna är att män ska vara stora, starka etc. Dvs det är är samhället som ligger bakom mäns våld etc och att det inte är naturligt.

  • starman2016 September 9, 2016 at 4:17 pm Reply

   Precis! Man bör förbjuda män att träna på gym så att de inte blir starka. Dessutom bör man ge dem något som bromsar deras tillväxthormon så att de inte blir stora.
   Etcera, “etc”, är självklart också en stor säkerhetsrisk – något som feministisk forskning bevisat.

 6. […] är skyldiga till allt ont i världen – och att alla män därför ska hatas, bekämpas och stängas ute. Särskilt heterosexuella män med vit hudfärg. Så här till […]

 7. Wolfie September 12, 2017 at 1:09 pm Reply

  FI borde kämpa för muslim kvinnors rättigheter istället för att gnälla på män

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: