Oroliga tider – så tur att försvaret storsatsar på feminism

Det har knappast undgått någon att det är mer oroligt i vår omvärld än på länge. Ryssland invaderar sina grannar och uppträder alltmer aggressivt och hotfullt gentemot resten av Europa. Den barbariska terrororganisationen IS har tagit över stora delar av Irak och Syrien och islamistiska terrorister mördar oskyldiga människor i Europa. Samtidigt har det svenska försvaret knappa resurser och ont om pengar. Men som tur var har de fått politiska direktiv att satsa på det som är allra viktigast: feminism.

gender advisor

Foto: Försvarsmakten

Ja det svenska försvaret har för visso inte några helikoptrar för att kunna bekämpa ryska ubåtar som puttrar runt i skärgården och inte heller varken vapen eller personal för att kunna stå emot ett angrepp. Men Sverige har något som andra länder inte har – en feministisk och genuscertifierad armé! Bland annat har varje militär enhet utrustats med minst en feministisk genusrådgivare (gender advisor). Så här skriver Försvarsmakten själv, stolt:

“Gender Focal Point är en kurs som under två dagar har hållits av Nordic Centre for Gender in Military Operations på uppdrag av Högkvarteret. Kursens deltagare får verktyg för att bevaka och utveckla genderarbetet på sina hemmaförband – ett viktigt och prioriterat arbete inom Försvarsmakten”.

Som sagt. Tur att svenska försvaret använder sina knappa resurser klokt och prioriterar det allra viktigaste. Ryssarna skakar av skräck. Så här skriver t.ex. den ryska tv-kanalen RT:

“The move has puzzled many on social media, with some asking whether it’s a joke”.

Tyvärr för ryssarna så är det inte ett skämt. Svenska försvarsmakten lägger sina resurser på feministiska genusrådgivare. Om Putin skulle få för sig att kapa åt sig en bit av Sverige, så kommer han och de ryska soldaterna snart att talas till rätta av vår genusarmé, som kommer att förklara för dem att krig är manligt, det vill säga dumt. Och då kommer allt bli bra (det vill säga kvinnligt).

På försvarshögskolans hemsida kan man också läsa…

“Att Försvarsmakten är en av de myndigheter som jobbar mest med genusperspektiv är inte allmänt känt. Det är viktigt att Försvarshögskolan fullföljer detta eftersom Försvarsmakten lägger ner mycket resurser och tid”.

Jajamän. Av alla feministiska svenska myndigheter så är Försvarsmakten en av dem som lägger mest resurser, tid och vikt vid genus. Det känns verkligen tryggt. Förmodligen får våra svenska soldater även lära sig lite feministiskt självförsvar också, ifall våra hbtq-certifierade genussamtal mot all förmodan inte skulle få en invaderande armé eller IS-terroristerna att inse att det är fel att använda våld.

Här är andra konkreta exempel på vad högprioriteringen av feministiskt genusarbete inom försvaret resulterat i:

“Antagningsreglerna till utbildningen har anpassats därefter. Försvarsmakten har bland annat infört positiv särbehandling för kvinnor”.

“Om vi har en man och en kvinna som båda har godkänt på testerna, så ska vi välja kvinnan, även om mannen har bättre resultat. Så gjorde vi även under värnpliktstiden, säger Lars Hammarlund, GMU-samordnare på Försvarsmakten”.

“Antagningskraven har förändrats jämfört med under värnpliktstiden. De fysiska kraven har sänkts medan värdegrundskraven har höjts, säger Lars Hammarlund”.

Vissa nazistiska bakåtsträvare tror att det är ett problem att de fysiska kraven i det svenska försvaret sänkts. Men det är ju så klart tusen gånger viktigare att alla inom försvaret har en feministisk värdegrund. Och där har ju kraven alltså höjts enormt. Och att män med bättre resultat kvoteras bort till förmån för kvinnor med sämre resultat ökar också kompetensen inom försvarsmakten, eftersom den viktigaste kompetensen i ett försvar är att vara kvinna. Och att ha en gedigen feministisk värdegrund, så klart.

Regeringen med stödpartier

Regeringen och Alliansen är överens om att vapen, fysisk kapacitet, militärt kunnande och utrustning inte är så viktigt för ett lands försvar, utan att det som ska prioriteras är en feministisk värdegrund och genustänk.

Inget annat försvar kommer ens i närheten av att ha en så stark feministisk värdegrund och så gedigna genuskunskaper som den svenska försvarsmakten. Sverige har alltså världens bästa försvar. Tack vare vår feministiska tro! Pepp pepp!

Feministiskt självförsvar foto Helsingborgs Dagblad

Skulle den ryska armén eller IS-terroristerna mot all förmodan inte lägga ner sina vapen efter att vår duktiga genusarmé fört konstruktiva hbtq-samtal med dem, så finns ju alltid feministiskt självförsvar att ta till. Foto HD.se.

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

8 thoughts on “Oroliga tider – så tur att försvaret storsatsar på feminism

 1. Pelle2 June 11, 2015 at 2:32 am Reply

  Det känns så skönt att vår feministiska regering satsar på sådant som verkligen är viktigt för ett försvar,nämligen feminism och könskvotering. Tycker dock att dom fortfarande är för patriarkala i många avseenden. Uniformerna är patriarkalt kamouflagefärgade.Naturligtvis borde dom vara rosafärgade och för kvinnorna och hbtq-personer borde det finnas kjol som alternativ till byxor.Kängorna borde kunna bytas ut mot pumps och till galauniformen borde nätstrumpor ingå. Även fordonen borde kunna målas i lite mera kvinnligt kodade färger istället för maskulint kodade som svart,brunt,grönt och grått. Kamouflagefärgen till ansiktet borde också kunna bytas ut mot rött läppstift och blå mascara.

  Vidare så borde alla kanoner skrotas eftersom dom egentligen är fallossymboler. Det är ju också tveksamt om vi kan ha kvar kulor och granater eftersom de dödar genom penetration av andra människors kroppar. Alldeles för likt det heterosexuella samlaget.

  Istället för traditionella,unkna och patriarkala vapen borde vi spela in feministiska brandtal av Gud run, Åsa Romson,Veronica Palm,Maria Sveland och Lady Dahmer som vi kan sända ut på radion och spela upp i högtalare vid fronten. Då kommer fienden direkt förstå vilken felaktig väg dom har slagit in på och åka härifrån.

  Tycker också att Rättviseförmedlingen bör kallas in och se till att den patriarkala,unkna och gubbiga försvarsledningen ersätts av duktiga kvinnor och rasifierade hens.Det farliga och smutsiga krigandet vid fronten överlåts med varm hand till vita,heterosexuella,medelålders svenska män för jämställdhetens skull.

  Hell Gud run och krossa patriarkatet !

 2. staffan anderstig June 11, 2015 at 7:01 am Reply

  Det enda som kan rädda Sverige,är i framtiden de nya av feminism inte anfrätta medborgarna från patriarkala länder som Syrien Afghanistan och Eritrea,står feminism högt i kurs i Afrika?

 3. Kristian June 11, 2015 at 8:46 am Reply

  Hurra! Nu har ryssen ingen chans!
  Man kommer återigen att tänka på Fänrik Stål och Sven Duva. Jag menar givetvis Hen Duva:
  En dålig fys det hade hen men värdegrunden dög.

 4. Rick June 11, 2015 at 9:36 am Reply

  Vägen mot Raate, januari 1940. Den tungt beväpnade sovjetiska 44:e divisionen hotar skära av Finland på mitten. Överbefälhavare Mannerheim kan bara uppbåda drygt 400 man för att stoppa den hundrafaldigt överlägsna fienden. Lyckligvis visade det sig att den enhet som gavs uppdraget att möta den förkrossande överlägsna motståndaren inte präglades av traditionellt manliga egenskaper, utan var hårddrillad i genusperspektiv. Vi kan inte veta hur historien hade sett ut om det hade varit manliga män som hade mött fienden den gången….

  • Jämställdhetsfeministern June 11, 2015 at 10:36 am Reply

   Bra och viktig observation. Historierevisionsminister Gustav Fridolin kommer att se till att det får stort utrymme i skolans historieböcker.. Och tur att den finska armén hade en mycket hög andel inkvoterade kvinnor också!

 5. Jan June 11, 2015 at 10:53 am Reply

  Kanske att nästa krig blir ett kunskapsseminarium i genusvetenskap på Södertörns högskola? Då torde ju Sverige bräcka ryssen. Vad är väl en pansarbrigad jämfört med en ordentlig queer-analys? Dessutom kunde ju tjejerna på polisutbildningen där på Södertörn agera ordningsvakter under striderna…

 6. […] ”Oroliga tider – så tur att försvaret storsatsar på feminism” […]

 7. Per June 20, 2015 at 6:53 pm Reply

  Nu hade ju faktiskt även röda armen sin andel av politiska officerare så det finns ingen anledning att tro att det inte skulle vara en fördel med personal som håller övriga soldater på rätt feministisk väg, istället för den minröjda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: