#Heforshe – feministisk jämställdhet sammanfattad i en hashtag!

Ni har väl inte missat den härliga #Heforshe-kampanjen som ännu en gång fått massor av uppmärksamhet i svensk tv och tidningar? #Heforshe representeras av den vita rika feministiska skådespelerskan Emma Watson från England.

Emma Watson blev nämligen kallad bossig en gång när hon var barn och av det drog hon den enda rimliga slutsatsen: Emma Watson och alla andra kvinnor i världen lever under ett omänskligt förtryck. För som alla vet har ju ingen pojke någonsin blivit kallad bossig. Som ploster på såren fick Emma Watson hålla ett rörande, feministiskt brandtal inför FN om hur kolossalt synd det är om henne och alla andra vita rika kvinnor, eftersom alla kvinnor bevisligen är förtryckta offer. Emma Watson arbetar nu därför med en kampanj där hon och andra vita rika feministkvinnor kräver att alla världens män genast ska ägna sina liv åt att stötta, lyfta fram, offra sig och arbeta för vita rika feministiska kvinnor som Emma Watson. Kampanjen har, mycket talande, namnet #Heforshe och sammanfattar på ett mycket fint sätt vad feministisk jämställdhet går ut på.

Emma Watson opressed rich white woman

Emma Watson, rik vit kvinna, blev kallad bossig en gång och kräver nu som kompensation att världens alla män ska lyda henne och arbeta för, lyfta fram stötta och offra sig för vita rika feministiska kvinnor som Emma Watson. #Heforshe

uteliggare

Dags för den här mannen att maka på sig och börja lyda, lyfta fram, offra sig för och arbeta för stackars förtryckta vita rika feministkvinnor som Emma Watson. #Heforshe

A young farmer in Africa

Stå inte där och förtryck! Dags för den här gubben att börja lyda, lyfta fram, offra sig för och arbeta för stackars förtryckta vita rika feministkvinnor som Emma Watson. #Heforshe

fattig pojke

När ska han ta sitt ansvar och börja lyda, lyfta fram, offra sig för och arbeta för dem som  det verkligen är synd om: vita rika feministkvinnor som Emma Watson. #Heforshe

Ja och Sverige har ju som bekant en feministisk regering så självklart har Stefan Löfven uttryckt sitt helhjärtade och entusiastiska stöd till #Heforshe-kampanjens ideal. Bland annat höll han ett tal inför internationell publik i Davos där han visade att han lärt sig Emma Watstons radikalfeministiska direktiv utantill.

Stefan Löfven - he for she

Det är bra att Stefan Löfven förstår att jämställdhet är när alla män ägnar sina liv åt att stötta, lyfta fram, offra sig och arbeta för vita rika feministiska kvinnor . #Heforshe med andra ord.

Även LO:s ordförande, den rika vita feta priviligierade medelålders gubben Karl-Petter Thorwaldsson, LOs ordförande, ställer sig bakom #Heforshe och visar det bland annat genom att han enbart kommer spela musik av kvinnliga artister under sitt sommarprat i Sveriges Radio i år. 100% kvinnor är ju som alla feminister förstår 100% jämställt.

Men följer Stefan Löfven och Karl-Petter Thorwaldsson verkligen helt och hållet uppmaningarna från de duktiga feministkvinnorna bakom #Heforshe? Nej tyvärr inte. Både Stefan Löfven och Karl-Petter Thorwaldsson vägrar maka på sig och lämna plats åt två duktiga kvinnor! Stefan Löfven och Karl-Petter Thorwaldsson är alltså rädda för att förlora sina manliga privilegier. Så de båda rika vita feta mäktiga priviligierade gubbarna Stefan Löfven och Karl-Petter Thorwaldsson fortsätter att låsa ute och att förtrycka kvinnor. Osmakligt. Svinigt! Och så typiskt manligt!

Karl-Petter-Thorwaldsson-1

Karl-Petter Thorwaldsson, LO:s ordförande, brölar ut att han vägrar maka på sig och släppa fram en duktig kvinna. Varför är Karl-Petter Thorwaldsson så rädd för kvinnor? Varför vill han inte dela med sig av sina privilegier?

Tagged: , , , ,

3 thoughts on “#Heforshe – feministisk jämställdhet sammanfattad i en hashtag!

  1. dolf June 24, 2015 at 9:18 pm Reply

    “som ännu en gång fått massor av uppmärksamhet i svensk tv och tidningar”, jaså, var då?

  2. Jan June 25, 2015 at 5:49 am Reply

    Stefan och Karl-Petter är helt klart rädd för starka kvinnor. Jag tycker att Karl-Petter skulle lämna sitt jobb till en mer kompetent och upplyst kvinna och istället ställa upp i fyrans “Biggest Loser”. Han har ju en del att ta av om man säger så….

  3. Pelle2 June 25, 2015 at 9:02 am Reply

    Eller så kanske Löfve och Thorwaldsson skall komma ut som hens och hävda att de inte accepterar att klassas som män eller kvinnor. Då kan dom både äta kakan och ha den kvar 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: