Vänsterpartiet: invandrarkvinnor ljuger och vanliga svenska män är minst lika hemska som islamistiska fundamentalister

Under de senaste veckorna har en lång rad invandrarkvinnor trätt fram och vittnat om att flera svenska förorter idag domineras av radikala islamister, som med hänvisning till sin tro kraftigt begränsar friheten för kvinnor att till exempel gå i kortbyxor, sätta sig på ett café eller visa sig utan slöja.

Bland andra Zeliha Dagli i Husby, Nalin Pekgul i Tensta och Amineh Kakabaveh, som är riksdagsledamot och boende i Skärholmen som larmat om att grundläggande svenska lagar och rättigheter i praktiken inte längre gäller i flera svenska förorter.

Oerhört upprörande, tycker många, och så också de duktiga feministerna inom Vänsterpartiet, som i en debattartikel kastar fram tre av sina tyngsta företrädare för att med all kraft trycka ner och tysta de invandrarkvinnor som vågar protestera mot islamistiska fundamentalisters kvinnosyn. För Vänsterpartiet vet, precis som alla andra feminister, att de verkliga förtryckarna ju är vanliga vita män. Och att som Zeliha Dagli, Nalin Pekgul och Amineh Kakabaveh påstå talibaner, IS-krigare, sharialagsförespråkare och andra islamistiska fundamentalister på något sätt skulle behandla kvinnor sämre än den typiske svenske mannen är ju bara förtal!

vansterpartister trycker ner invandrarkvinnor

Vänsterpartistiska topp-politiker trycker med kraft ner de invandrarkvinnor som vågar antyda att islamistiska fundamentalister på något sätt skulle ha en sämre kvinnosyn än vanliga svenska män.

Så här skriver Aron Etzler (partisekreterare V), Christina Höj Larsen (migrationspolitisk talesperson V) och Rossana Dinamarca (feministisk talesperson V):

Vi är inte beredda att genom generaliseringar och ryktesspridning låtsas som att kvinnoförtryck, homofobi och fundamentalism är förbehållet en enskild religion eller endast finns i förorten”, skriver de.

Ja den som generaliserar och påstår att islamistiska fundamentalister skulle vara mer benägna än vanliga svenska män att stänga ute kvinnor från caféer, tvinga dem att bära slöja och förbjuda dem att bära shorts, hen ägnar sig åt illvillig ryktesspridning. Precis som Vänsterpartiet säger. För det har feministisk forskning visat!

Om man vill lösa verkliga problem, är lättvindiga påståenden som antyder att reaktionära och patriarkala beteenden uteslutande är “importerade”, en del av problemet – inte en del av lösningen.

Ja men visst! Reaktionära och patriarkala är ju något som alla män är – särskilt vita svenska män – och den som ens antyder att talibaner, IS-krigare och islamistiska fundamentalister på något sätt skulle vara värre än medelsvenssonmanen är en del av problemet – inte en del av lösningen!

Som feminister vet vi att kvinnoförtryck och homofobi finns överallt i världen, i alla samhällsklasser och sammanhang

Ja det har ju Gud run själv slagit fast: “det är samma förtryck här i Sverige som i i talibanernas Afghanistan”. Så sant, så sant.

Så invandrarkvinnor ljuger med andra ord och vanliga svenska män är minst lika hemska som islamistiska fundamentalister! Och därmed finns det ingen som helst anledning för Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Feministiskt initiativ att se över sitt beslut att belöna islamistiska terrorister med förtur till bostäder och jobb.

Heil Gud run och död åt Patriarkatet!

Tagged: , , ,

7 thoughts on “Vänsterpartiet: invandrarkvinnor ljuger och vanliga svenska män är minst lika hemska som islamistiska fundamentalister

 1. Kristian July 7, 2015 at 2:41 pm Reply

  Visst har de rätt!
  Innan man försöker göra något åt problemet måste man bevisa exakt vilken tro de som är problematiska har, var de bor, vad de har gjort rent konkret.
  Därefter kan man diskutera om man skall göra något åt just de personerna. På just de platserna. Så att det inte upprepas. I varje fall inte samtidigt som förra gången.

  (Och Gud run vet bäst, helgat varde hennes namn.)

 2. Jan July 7, 2015 at 5:58 pm Reply

  Visst, Gudrun och Mona har haft rätt hela tiden. Det är ingen skillnad på vita, svenska, medelålders män och talibaner – eller för den delen – is-krigare. Samma gubbslem allihopa! Kulturrelativism är svaret på alla samhällsfrågor och identitetspolitiken är tio guds bud!

  Dinamarca borde få extra SAS eurobonuspoäng för det här träffsäkra uttalandet. Och en uppgradering till VIP första klass i de täta flygturerna mellan Stockholm och Trollhättan (tåg duger, naturligtvis, inte för en parlamentariker av hennes rang!)

 3. Ivar L July 7, 2015 at 7:02 pm Reply

  Det är väl ganska uppenbart att det inte är muslimska män som är orsaken till att kvinnor i de förorterna känner sig förtryckta utan att orsaken är de förtryckarnde strukturer som finns inbyggda i tunnelbanesystemet som för övrigt helt och hållet är konstruerat av vita cis-män.

  Den som vill fördjupa sig i ämnet bör läsa Ann-Charlotte Gilboa Runnviks avhandling “Rum, rytm och resande – Genusperspektiv på järnvägsstationer”

  Click to access FULLTEXT01.pdf

  • Sten Sture July 7, 2015 at 10:12 pm Reply

   Ja, där har vi ett akademiskt mästerverk! Denna avhandlings visdomar sveper just nu runt klotet och sprider ljus i de mest avlägsna platser. Mest förstås i konservativa och inkrökta avkrokar som platser utanför Södermalm.
   En from önskan från oss rättroende är att mer av genusinstitutionernas allenarådande kunskaper ska föras ut till den okunniga massan för att garantera att alla tycker likadant så småningom när vi närmar oss det utopiska lyckoriket.
   Med Gud runs hjälp!

 4. Valerie Mart July 8, 2015 at 4:35 am Reply

  Såg högtidlighållandet av minnet av 7/7-attentaten i London på BBC igår, och det är ju givet att just i tunnelbanan som maskulin struktur gömmer sig det som provocerade fram mothandlingarna från de arabiska kommandokrigarna. Dels är tuben i sig ett enkelriktat manligt system, dels gör den med sin underjordiska hemliga struktur det mycket svårare att komma fram till en olycksplats. Ja, hela idén med en tunnelbana är ju en arrogant gestaltning av penetrativt, maskulint våld emot Moder Jord! Det är *hål* de gräver in i jorden…

  Dessutom var de flesta av offren kvinnor, något som framgick av uppläsningen av namn men som har dolts i nyhetsrapporteringen. Upp till kamp mot den manliga desinformationen!

 5. En jämförelse mellan mobbare | WTF? July 13, 2015 at 10:08 am Reply

  […] ”Vänsterpartiet: invandrarkvinnor ljuger och vanliga svenska män är minst lika hemska som islamist… […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: