Många fler kvinnor än män studerar på högskolan – Sveriges feministiska regering är stolt men inte nöjd och storsatsar nu på kvinnor inom högskolan.

60% av studenterna på Sveriges högskolor och universitet är kvinnor. På högskolans yrkesutbildningar är kvinnodominansen ännu större, med hela 69% kvinnor. Detta är förstås mycket glädjande och Sveriges feministiska regering är stolt – men inte nöjd. Det finns nämligen fortarande ett par fickor (manliga bastioner, som vi feminister säger) inom högskolevärlden där kvinnorna inte är i klar majoritet. Och inom ett fåtal unkna genushål är männen fortfarande i majoritet. Det är förstås helt oacceptabelt för vår feministiska regering som nu storsatsar för att åtgärda problemet (männen).

Ja “Svensk högskola ska bli jämställd” är rubriken på ett pressmeddelande från regeringen, där den radikalfeministiska ministern för högre utbildningar, Helene Hellmark Knutsson (S), presenterar nya specialsatsningar på kvinnliga studenter och hägskoleanställda.

helene hellmark knutsson radikalfeminist

Den radikalfeministiska ministern Helene Hellmark Knutsson (S) är stolt över den stora kvinnodominansen på svenska högskolor, men hon är inte nöjd med att det fortfarande finns enstaka fickor inom högskolan där män fortfarande är i majoritet. Helene Hellmark Knutsson (S) lovar därför krafttag för att se till att kvinnor dominerar precis överallt och på alla nivåer på svenska högskolor. Så att det blir jämställt.

Helene Hellmark Knutsson (S) börjar med att presentera de positiva resultat som decennier av medveten feministisk högskolepolitik resulterat i:

Trenden de senaste 30 åren är att kvinnor utbildar sig allt mer och män allt mindre.

Underbart! Den feministiska regeringen gläds över utvecklingen och är stolt. Men inte nöjd. För det finns alltså fortfarande jämställdhetsproblem (män) inom svenska högskolor. Och dessutom gör ännu inte alla svenska män och kvinnor de livsval som radikalfeminister som Helene Hellmark Knutsson (S) har bestämt att de ska göra, vilket gör att det finns fler manliga än kvinnliga professorer. Helene Hellmark Knutsson (S) fortsätter:

Andelen ökar, men det går alldeles för långsamt. De två senaste åren har andelen professorer som är kvinnor ökat ännu långsammare än tidigare. Så ska det inte vara. Jämställdheten behöver förbättras.

Så sant som det är sagt. Överallt där kvinnor inte är i majoritet behöver jämställdheten förbättras (utom i dåliga och oattraktiva sammanhang förstås – där kan männen så klart få vara i majoritet).

Riksdagen har fastställt att det ska finnas mål för könsfördelningen av nyrekryterade professorer på lärosätena. De mål som finns gäller till och med i år, 2015.

Regeringen följer noga i vilken mån lärosätena uppnår rekryteringsmålen och arbetet med utformningen av de nya rekryteringsmålen som ska gälla från och med 2016 pågår.

Det är mycket glädjande att våra politiker fastställt mål om att det alltid ska vara minst 50 procent kvinnor överallt inom högskolan och att dessa mål nogsamt följs upp av den feministiska regeringen.

För att öka specialstödet till kvinnorna i de svenskahögskolorna och säkerställa att alla svenska högskolor strikt följer den radikalfeministiska ideologin har regeringen tillsatt en expertgrupp som till början av 2016 ska presentera ett komplett radikalfeministiskt program för att bekämpa högskolornas män och stötta kvinnorna.

Här kan du läsa mer om det.

SKANDAL: Vit kränkt man skriver hatkrönika i Dagens Nyheter
Tyvärr måste Jämställdhetsfeministern idag också rapportera om en riktig praktskandal som nyligen inträffat. En vit medelålders man har begått ett avskyvärt övergrepp mot den Feministiska Sanningen och den Enda Gud runs Heliga Skrifter. Det handlar om Fredrik Strage har skrivit en hatkrönika där han driver med oss feminister och vår kamp för att förbjuda all porr. Inte nog med det – krönikan publicerades i den feministiska dagstidningen Dagens Nyheter, som ju annars är en fristad för oss radikalfeminister, marxister och postmodernister.

fredrikstrage

Fredrik Strage har ifrågasatt oss svenska feminister och är därmed en nazistisk näthatare som hatar kvinnor.

Delta i den feministiska twitterstormen för att få Fredrik Strage avskedad och bannlyst från Dagens Nyheter och all svensk media!

Advertisements

Tagged: , , ,

12 thoughts on “Många fler kvinnor än män studerar på högskolan – Sveriges feministiska regering är stolt men inte nöjd och storsatsar nu på kvinnor inom högskolan.

 1. Jock Rockman July 28, 2015 at 8:08 pm Reply

  Ja så länge som 30% kanske t.o.m. 40% av de studerande på högskolan är män. Så går ju en förfärlig massa kompetens förlorad. Ja 30-40% kvinnlig=kompetens saknas alltså forfarande inom högskolan för att män inte flytttat på sig frivilligt. När det gäller de kvarvarande manliga professorerna, så kan man börja med att ta bort porträtten av dem, vilket dekanen föredömligt har gjort på juridikum, så försvinner de nog rent fysiskt så småningom! Och fler Moira von Wright behövs som högskolerektorer, kan feministik kloning vara en väg?

 2. Rikard July 28, 2015 at 9:08 pm Reply

  Väntar med spänning på att våra fenomenistiska hen skall upptäcka att datorer (m fl) icke-köttsliga existenser kommunicerar med 1:or och 0:or… Vi ser (eller förnimmer på annat vis, inget hat mot alternativ-visuellt perceptiva här inte!) ju vad det liknar, eller hur? Nej, siffror, bokstäver och andra tecken och geometriska figurer måste omedelbums nyss feministiseras! Titta bara på utropstecknet: (!) Vad liknar det, va?!

  Kramratliga hälsningar,
  från en lärare

  • honken80 July 29, 2015 at 10:49 am Reply

   1 är ju en fallosymbol av något (folic symbol) stavar jag rätt? 🙂 haha

 3. Pelle2 July 29, 2015 at 3:03 am Reply

  Ja,hur är det möjligt att det fortfarande år 2015 finns en enda man som kvalificerar sig för högre studier ? Det måste vara det patriarkala nätverket som ser till att de antas till högskolor och universitet.
  Vi kan dock se framåt med tillförsikt då den radikalfeministiska regeringen gör allt vad den kan för att utrota de sista männen från högre studier.

  Jag trodde inte heller att det var sant då jag läste Strages hatkrönika mot oss radikalfeminister. Jag trodde att alla som inte bekänner sig till den heliga Gud runs läror hade blivit utrotade från DN vid det här laget.Det finns alltså utrymme för förbättringar även i vårt radikalfeministiska husorgan !

 4. Moder Svea July 29, 2015 at 8:47 am Reply

  Män när de blir utbildade startar bara krig och förstör. Ju mindre män vet ju bättre. Min man Sune saknar all bildning och är därför lätt att ha att göra med, han jobbar åt mig och hans lön är få äta det han lagar av mat åt mig.

  Utbildning skulle förvirra och göra honom olycklig i vetskapen om olika möjligheter, nu vet han bara om det jag lärt honom och Sune är lycklig.

  Alla män borde få vara lyckliga som Sune.

 5. Kristian July 29, 2015 at 2:45 pm Reply

  Att Strage ens får vistas i närheten av allas vårt feministiska moderskepp DN är skamligt.

  Bannlysning är rätt, feministern! Och det skall vara äkta medeltida bannlysning, med fredlöshet på köpet.

 6. Jan July 29, 2015 at 10:35 pm Reply

  Visst, 2/3 kvinnliga studenter är alldeles för lite. På sikt måste nog männen bort helt och hållet så att universiteten och högskolorna kan genuscertifieras en gång för alla. Under tiden är det naturligtvis rätt att kasta ut alla porträtt på otäcka manliga professorer. De riskerar ju att skrämma slag på de unga, dubbelt så duktiga, kvinnliga juriststudenterna! Här är det verkligen skäl för ordentliga trigger-varningar!

 7. Fredrik July 30, 2015 at 11:34 am Reply

  När man kontaktar en organisation som har en kraftig övervikt på kvinnor så får man oftast svaret att de har anställt kvinnor eftersom de är mest kvalificerade. Det är samma argument som en manligt dominerad organisation aldrig skulle komma undan med. Det bekräftar min tanke om att kvinnor klagar på patriarkatet och dess argument men när de gagnar dom så är det plötsligt en fördel. Men bara i en kvinnlig miljö. Gäller i kvinnors dominans på utbildningar också.

 8. Jan July 31, 2015 at 7:32 am Reply

  Nästa steg, efter att ha rökt ut männen från all högre utbildning, blir väl då att tvångskvotera Nobelprisen. Minst 50 procent kvinnliga pristagare eller ingen ceremoni alls borde väl vara ett rimligt första krav.

 9. […] krafttag mot problemet att det fortfarande finns ett fåtal högskoleutbildningar i Sverige där kvinnorna inte är i förkrossande majoritet. Nu har regeringens specialtillsatta utredare presenterat ett förslag – helt i linje med […]

 10. […] påverkar Åsa Regnérs och andra feministers jämställdhetsmål om minst 50% kvinnor på alla högskoleutbildningar och alla attraktiva positioner i […]

 11. […] på att öka andelen kvinnor som studerar på Sveriges högskolor har gett resultat. Idag är över 60% av Sveriges studenter kvinnor och andelen män minskar för varje år. En stor seger för oss feminister så klart. Men det finns […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: