Stockholms stads jämställdhetsgrupp: 100% kvinnor – dvs 100% jämställd

Stockholms stad, som styrs av F!, V, Mp och S, visar vägen till total jämställdhet. Kommunen har tillsatt en speciell jämställdhetsgrupp som också fungerar som ett föredöme för alla andra verksamheter och företag. Jämställdhetsgruppen består nämligen till 100% av medelålders kvinnor. 100% jämställt alltså!

Stockholms stads jämställdhetsgrupp 100 procent medelålders feministiska kvinnor

Så här ser jämställdhet och mångfald ut: 100% medelålders radikalfeministiska kvinnor. Stockholms stads jämställdhetsgrupp.

Den radikalfeministiska jämställdhetsgruppen leds av Annika Hjelm (MP). En reporter från Stockholm Direkt, som tydligen helt saknar grundläggande feministisk kunskap om att total jämställdhet endast kan uppstå vid total kvinnodominans, frågade Annika Hjelm (MP) om det inte är ett problem att det helt saknas män i jämställdhetsgruppen.

Men Annika Hjelm (MP) lät sig inte provoceras av denna patriarkala hatattack från Stockholm Direkts reporter, utan svarar att hon inte har något emot män men att det helt enkelt är fullständigt omöjligt att hitta en man som har tillräckligt med kompetens för att sitta med i gruppen. Dessutom, berättar Annika Hjelm, så var de flesta som sökte anställning i gruppen kvinnor:

“En massiv majoritet av de sökande har varit kvinnor”

Och, säger Annika Hjelm (MP), det är ju kompetensen – inte könet – som är det viktiga:

“Jag är övertygad om att jag har anställt de personer som kommer att vara bäst för det jobb vi ska göra”

Näthatare och kränkta vita män påpekade att Annika Hjelm alltså använder exakt samma argument som företag brukar använda för att motivera att deras styrelser består av fler män än kvinnor. Men som radikalfeminist förstår Annika Hjelm att det är en heeeeeeelt annan sak. Feministisk forskning har ju tydligt visat att det alltid i alla sammanhang överallt finns minst lika många kompetenta kvinnor som män. Och att jämställdhetsproblem ju endast kan uppstå på arbetsplatser där det finns män. Och då finns ju som tur var Rättviseförmedlingen att tillgå, för att åtgärda problemet (det vill säga männen).

Annika Hjelm MP förstår att jämställdhet är total lika med kvinnodominansRadikalfeministen Annika Hjelm (MP) förstår att 100% kvinnor är 100% jämställt.

Radikalfeministen Annika Hjelm (MP) förstår att 100% kvinnor är 100% jämställt.

Annika Hjelms radikalfeministiska grupp medelålders kvinnor tar också hand om frågor som rör mänskliga rättigheter i Stockholm, vilket ju gör det extra lämpligt att den är helt fri från män. Män – i alla fall om de har vit hudfärg – är ju inte människor. Det har Annika Hjelms radikalfeministiska partikollega Åsa Romson (MP) ju tydligt slagt fast en gång för alla.

Åsa Romson - män är inte människor

Rysslands ambassadör kallas till kvartssamtal

Under veckan lade sig Ryssland i Sveriges inrikespolitik och hotade straffa Sverige ifall vi inte gör som Ryssland vill när det gäller Nato. Ett typiskt manligt beteende från Ryssland, med andra ord. Den ryske ambassadören i Stockholm kallades därför upp för kvartssamtal med genusdagispedagogen Margot Wallström (S). Margot undervisade den ryske ambassadören om vikten av normkritik och att inta ett intersektionellt, feministiskt och hbtq-certifierat förhållningssätt.

Margot Wallström radikalfeminist

Genusdagispedagogen Margot Wallström (S) kallade Rysslands ambassadör till ett kvartssamtal.

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , ,

9 thoughts on “Stockholms stads jämställdhetsgrupp: 100% kvinnor – dvs 100% jämställd

 1. Two Different Shoes On September 12, 2015 at 4:23 pm Reply

  Låt dem ha sin sandlåda att leka i. Där kan de diskutera viktiga saker som genusvetenskap, hen toaletter och könskvoteringar.

 2. Patrik Arat September 13, 2015 at 9:51 am Reply

  Vad har de för “team building” i en sådan grupp, att slå sönder “gubbar” av papper och cellplast?

 3. Pelle2 September 13, 2015 at 5:33 pm Reply

  Det är en fröjd att läsa om vilken kompetent ledning som Stockholm stad har.
  Självklart har ju inte vita,svenska män något att tillföra inom ämnena jämställdhet och mångfald. Det får en ju lära sig redan i grundkursen om feminism.
  Det är ju också,precis som du så klokt påpekar, en helt annan sak när ledningen för Stockholm stad inte har rekryterat någon man till detta arbete eftersom de enbart rekryterar efter kompetens och inte kön.När styrelser enbart rekrytrerar män så handlar det om olaga diskriminering och kvinnohat.

  Stockholm stads ledning har ju dessutom visat sin enorma kompetens redan tidigare när dom så klokt ville ge hemvändande is-terrorister förtur till bostad och arbete.
  Dom är verkligen härligt normkritiska !!

 4. […] Jämställdhetsfeministern: ”Stockholms stads jämställdhetsgrupp: 100% kvinnor – dvs 100% jämställd” […]

 5. Björn September 14, 2015 at 6:06 am Reply

  Jaa, det här är en bra början. Men enligt feministisk matematik så måste en kunna ha 110%, MINST, med starka, duktiga, feministiska kvinnor i ledningen. Där har en en bra bit kvar innan det blir helt jämställt!

 6. Jan September 14, 2015 at 10:12 am Reply

  Man skulle ju kunna tänka sig att de på sikt rekryterar en så kallad mansforskare (manliga femtekolonnare) till gruppen. Som alibi. För att skriva alla gubbslem som klagar på näsan. Men bara en så att de starka kvinnorna i gruppen inte känner sig hotade och kan vara sig själva på mötena.

 7. Jan September 14, 2015 at 1:44 pm Reply

  Det här visar ju, för övrigt, tydligt att jämställdhet inte bara är en sak som angår kvinnor utan båda könen. Därav detta stora förtroende för männen i jämställdhetsgruppen….

 8. Dr Snuggles September 23, 2015 at 12:18 am Reply

  “helt enkelt är fullständigt omöjligt att hitta en man som har tillräckligt med kompetens för att sitta med i gruppen.”

  “Och, säger Annika Hjelm (MP), det är ju kompetensen – inte könet – som är det viktiga”

  Väl talat! Helt klart ett föredöme.

 9. […] med vice statsminister Åsa Romson och historierevisionsminister Gustav Fridolin i spetsen, har nu lagt fram en detaljerad politisk […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: