Migrationsminister Morgan Johansson (S) i SVT Aktuellt: det som var oanständig, inhuman fascism i somras är nu regeringens politik.

Fram tills bara några veckor sedan var Socialdemokraterna, regeringen och inte minst statsminister Stefan Löfven mycket tydliga: det finns inga gränser för hur många asylsökande Sverige kan ta emot. Den som hade en annan åsikt, slog Stefan Löfven och Socialdemokraterna med emfas fast, var en oanständig, inhuman fascist eller till och med nynazist. Men – som en blixt från klar himmel – trädde migrationsminister Morgan Johansson igår fram och sa att gränsen för hur många asylsökande Sverige kan ta emot nu är nådd.

Morgan Johansson

Verkligheten har förändrats meddelar Morgan Johansson (S) och säger det som statsminister Stefan Löfven (S) tydligt definierat som oanständig, inhuman fascism.

Aktuellts programledare Claes Elfsberg frågade Morgan Johansson (S) om hur det kommer sig att regeringen för några månader sedan tydligt sa att det inte fanns några gränser för hur många asylsökande Sverige kunde ta emot, men nu istället hävdar att det inte bara finns en gräns utan att den gränsen redan är nådd. Det enda svar Morgan Johansson (S) kunde stamma fram var:

Verkligheten har förändrats.

Och så är det ju onekligen: det som i somras var oanständig inhuman fascism, rasism och nazism är nu tydligen Socialdemokraternas politik. Vem hade kunnat ana det för några veckor sedan?

Intervju med Stefan Löfven i april i år:

Finns det något tak för hur många flyktingar Sverige kan ta emot?
Nej, det finns ingen gräns. Vi ska ta emot enligt de konventioner vi är bundna av. Vi har klarat det tidigare.

Och så här sa Stefan Löfven om dem (moderater) som hade fräckheten att prata om att det kan finnas en gräns för hur många asylsökande Sverige kan ta emot:

De gör det med ett avhumaniserande språk, där människor på flykt från krig beskrivs som “flöden” och “volymer”. Det är oanständigt.

Idag får väl Morgan Johansson sparken?

Jämställdhetsfeministern räknar med att Stefan Löfven och Socialdemokraterna – som varit så tydliga med att det inte finns gränser för hur många asylsökande Sverige kan ta emot och att alla som tycker annorlunda är oanständiga inhumana fascister – idag kommer att ge Morgan Johansson (S) sparken. Och Socialdemokraterna kommer självfallet att snabbt utesluta Morgan Johansson ur partiet. För inte kan väl Stefan Löfven och Socialdemokraterna representeras av en (enligt statsminister Löfvens egen definition) oanständig inhuman fascist som minister?

Stefan Löfven

“Oanständig inhuman fascism” – så definierade Stefan Löfven (S) nyligen den politik och retorik som Socialdemokraterna nu gjort till sin.

Advertisements

Tagged: , ,

6 thoughts on “Migrationsminister Morgan Johansson (S) i SVT Aktuellt: det som var oanständig, inhuman fascism i somras är nu regeringens politik.

 1. bergersjo November 6, 2015 at 2:32 pm Reply

  Morgan Johansson är ju en vit medelålders cis-man. Skulle inte förvåna mig ifall han dessutom är heterosexuell. Då får en vänta sig såna här politiska grodor och klavertramp.
  Jag förstår faktiskt inte varför inte HELA vår feministiska regering består av kvinnor? Miljöpartisktiska kvinnor, förstås. Bästaste tjejgänget?

 2. Martina November 6, 2015 at 8:29 pm Reply

  INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR! INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR! INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR! INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR! INGA Morgan Johanssons på våra gator! För det känns inte pepp…

 3. nisse November 7, 2015 at 7:48 am Reply

  Det kanske inte är lika intressant att ta emot flyktingar längre nu när det visat sig att det är en kraftig övervikt på män bland dem. Även om flyktingarna är rasifierade och inte så vita, så måste det ändå vara motigt att lägga pengar på dem när det faktiskt är män det handlar om. Visserligen kan flyktingmottagnigen hjälpa statistiken så att fattigdom mm ökar bland män i genimsnitt i Sverige. Och det är ju positivt. Men det är nog bättre ändå att lägga pengar på rent mansfientliga projekt eller jämställdhetssasningar som syftar på att lyfta unga kvinnor och ge dem hjälp med att lyckas i karriären.

 4. Rikard November 9, 2015 at 5:14 pm Reply

  Hej.

  Ja, i solidarisk anda måste vi ju släppa den gamla binära arbiträra förtryckande parnormen, och lagstifta fram en befriande polyamori: med faktorn 2,7 män per kvinna måste varje henförd kvinna genusbefria minst två heteronormativa män ur dessas…

  Näe, det går inte att skoja om detta. Det får bli kevlar-burka för alla istället, och Gud?-Run! får rätt: alla män i Sverige är talibaner, eftersom de har flyttat hit.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 5. Ivar L November 13, 2015 at 7:31 pm Reply

  Övervikten av manliga asylsökanden är något mycket positivt ur jämställdhetssynpunkt. Nu finns äntligen möjlighet att jobba storskaligt med HBTQ-frågor på flyktingförläggningarna och knyta möjligheten till uppehållstillstånd till ett HBTQ-index hos den asylsökande. Den man som funnit sin feminia sida samt en manlig partner på boendet får höga HBTQ-poäng. Om de gifter sig får de extrapoäng. De med tillräckligt högt index får uppehållstilsstånd, lägenhet och ett trevligt arbete som en vit CIS-man får avstå. I längden kommer vi därmed att kunna utrota de vita CIS-männen helt och hållet samtidigt som vi skapar en trygg miljö för kvinnor i arbetslivet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: