Lisa Magnusson, feministisk journalist, avslöjar gubbarna som styr

Idag visar Lisa Magnusson, radikalfeministisk journalist/krönikör i Metro, hur gubbväldet breder ut sig i de stora välgörenhetsorganisationerna Röda Korset, Rädda Barnen och CARE. Lisa Magnusson avslöjar också att dessa gubbar har orimligt höga löner.

Lisa Magnusson radikalfeminist

Lisa Magnusson briljerar med sin feministiska journalistisk: avslöjar hur överbetalda gubbar styr välgörenhetsorganisationerna Rädda Barnen, Röda Korset och CARE. Och hur dessa överbetalda toppgubbar gör dumheter som  drabbar kvinnor värst. Foto: Metro

Ja en blir så glad när en duktig feministisk kvinna ryter ifrån mot de giriga gubbarna som styr. Så här skriver Lisa Magnusson:

Kampanjfilmen som sprids som en löpeld i sociala medier heter Kära pappa och är gjord av CARE, en typisk välgörenhetsorganisation modell större, ni vet: i styrelsetoppen en gubbe som lyfter 1 391 000 kronor om året, och det är förstås osmakligt att en så stor summa fastnar där, för det är ju inte till honom folk vill att pengarna ska gå när de donerar.

Men toppgubbarna i Röda korset och Rädda barnen tjänar mer än han. Och CARE gör så mycket bra. Till exempel delar de ut kondomer i hiv-drabbade områden och propagerar för fri abort, vilket ju känns standard för oss i Sverige, men för en välgörenhetsorganisation med amerikanska rötter är det radikalt.

Lisa Magnusson avslöjar dock inte vad de priviligierade, giriga, överbetalda gubbarna som styr välgörenhetsorganisationerna med sina patriarkala härskartekniker heter. Men det kan Jämställdhetsfeministern avslöja:

Här är den priviligierade överbetalda gubben som säkrar Patriarkatets makt genom att styra CARE:

CARE - president and ceo

Och här är de vita, heterosexuella, priviligierade, överbetalda gubbarna som styr Röda Korset:

Röda Korset ledning

Och här har vi de överbetalda gubbarna som med järnhand styr Rädda Barnen:

Rädda Barnen - Ledning

Rädda Barnen - Ledning 2

Ja Lisa Magnusson har verkligen gjort ett fantastiskt arbete med sitt avslöjande om de överbetalda toppgubbarna som styr hjälporganisationerna. Det är sååååå typiskt att det är just vita medelålders som innehar alla – ja precis alla – toppositioner i hjälporganisationerna. Och att dessa gubbslem tillskansar sig fantasilöner som duktiga kvinnor inte ens kan drömma om. Lisa Magnussons avslöjande är ett tydligt bevis för Patriarkatet och att vi har väldigt långt kvar till jämställdhet i Sverige. Den feministiska kampen fortsätter.

Lisa Magnussons avslöjande om gubbväldet inom CARE, Röda Korset och Rädda Barnen är också ett bevis för den feministiska journalistikens överlägsenhet. Vi ska vara väldigt glada och tacksamma för att  de anställda på SVT, SR, DN, Metro, Aftonbladet och så vidare till 95% består av radikalfeministiska vänsteraktivister. Och när vi ser Lisa Magnussons briljanta journalistiska arbete så förstår alla vikten av att vi kvoterar in ännu fler radikalfeministiska vänsterkvinnor i svensk media – för att uppnå minimummålet med 100% radikalfeministiska vänsterkvinnor inom all media! Så att det blir jämställt.

Dessutom visar Lisa Magnusson hur den gamla unkna, patriarkala grävande journalistiken som baserades på fakta är helt förlegad och ute. Nu är det den feministiska, kännande journalistiken som gäller! Varför skulle Metro anlita en skribent som tar reda på fakta innan hen skriver något, när de har briljanta feministiska vänsterkvinnor som Lisa Magnusson att tillgå? Lisa Magnusson är så duktig att hon bara behöver sätta sig på ett café på Södermalm, beställa in en latte och luta sig tillbaka – så har hon all feministisk kunskap om hur de överbetalda toppgubbarna styr CARE, Röda Korset och Rädda Barnen – och orsakar orättvisor, problem som kvinnor drabbas värst av.  

Men näthatarbloggen Toklandet angriper Lisa Magnusson bara för att hon är kvinna. :/

Advertisements

Tagged: , , ,

18 thoughts on “Lisa Magnusson, feministisk journalist, avslöjar gubbarna som styr

 1. Patrik Arat December 23, 2015 at 5:40 pm Reply

  Det var på tiden att det unkna patriarkatet avslöjades i sanningen ljus.
  Och jag som gett Rädda Barnen pengar varje månad i flera år. Verkar som om jag gett pengar till “Rädda Patriarkatet” istället.
  Frågan är vilka man kan lita på numera – kanske ska höra av mej till Rädda Barnen och säga att jag vill ge pengar till barn och inte till priviligierade gubbar.

  • Jämställdhetsfeministern December 25, 2015 at 3:20 pm Reply

   Ja de giriga gubbarna har ett järngrepp om Rädda Barnen. Men Rädda Barnen gör ju ändå så mycket bra: till exempel i kampen för alla afghanska 30-åriga mäns självklara rätt att komma till Sverige som ensamkommande flyktingbarn.

 2. AV December 23, 2015 at 6:34 pm Reply

  Ja, Toklandet tar upp detta som ett fel från Lisa Magnussons sida, men så är inte fallet. Alla vet att det finns ett massivt glastak, omöjligt att släppas igenom som kvinna. Kvinnor är dessutom av naturen lite godare och mindre giriga. Därför är det otänkbart att personerna på dessa poster är kvinnor. De måste per definition vara män/gubbar, trots tillsynes kvinnliga namn. Den som inte ser logiken i det är kvinnohatare, könsmaktsförnekare, Breivikare och dödsknarkarnazist. Finns det hela bibliotek av feministisk forskning som visar.

  • Richard December 24, 2015 at 9:42 am Reply

   “feministisk forskning”

   hahahahahaha jag dör utav hur roligt det lät!

   • Jämställdhetsfeministern December 25, 2015 at 3:17 pm Reply

    Feministisk forskning är den enda riktiga forskningen. Genusvetenskapen är överordnad all annan vetenskap.

    • Richard December 25, 2015 at 4:17 pm Reply

     ALL annan vetenskap? Snälla säg att du pratar om genusteorier och annat skräp?! Feministisk forskning har lika lite “vetenskap” bakom det som religionvetenskap!

  • Jämställdhetsfeministern December 25, 2015 at 3:18 pm Reply

   Ja glastaket är lika massivt här som i talibanernas Afghanistan. Samma struktuter, samma kvinnoförtryck.

 3. nisse December 24, 2015 at 9:32 am Reply

  Dessvärre ser det även ut som att patriarkala könsmaktsförtryckare sitter med i ledningen på Action Aid med, vilket jag trodde var en jämställd organisation med tanke på att de riktar hjälpen till flickor och kvinnor. Om en pojke eller man lider av fattigdom är det hans eget fel. Så självklart ska personer med oönkat kön exluderas från hjälpinsatser. Verksamheten är det alltså inget fel på, men problemet är som vanligt i företagsledningen.

 4. Rikard December 25, 2015 at 10:14 am Reply

  Hej.

  Här bekräftas återigen patriarkatets (PatriarkHatets!) insiduösa och illistiga komplotter för att locka de goda kvinnorna in i fallokratins fördärv! Just när de tror att de brutit igenom glastakets symboliska segerhätta och förlösts på nytt som självständiga och oskuldsfulla rena Qwinnor, fria från penisens synd, så uppdagar vår medsyster att de i själva verket har blivit hedersmän – de har lurats av mansväldet att anamma gubbslemmens positioner, bestickande berikande belöningar och beslutsmakt!

  Vi måste befria våra systrar i den heliga cervix förbund som lurats in i testikeltyranniets artificiella plutokratiska livmoders krampaktiga pseudograviditet – de måste avgå från alla positioner som någonsin hållits, skulle kunna hållas, eller hålls av en man. Trots allt håller ju männen samma grepp om sina ställningar som om sin lem, så deras samhällspositioner är inget annat än en symbolisk och incestuöst manifesterad våldtäkt på den Stora Modern Naturstaten! Upp till Kamp!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  • Jämställdhetsfeministern December 25, 2015 at 3:16 pm Reply

   Ja de giriga männen försvarar glastaket och från sina maktpositioner fortsätter de att förtrycka kvinnorna. Kampen fortsätter!

 5. Patrik Arat December 25, 2015 at 3:35 pm Reply

  När jag började ge pengar till Rädda Barnen var det den kvinnliga f.d. kommunisten Annika Åhnberg som var ordförande i den svenska delen. Men nu har tydligen på ett lömskt sätt företrädare för Patriarkatet nästlat sig in i organisationen och roffat åt sig för egen vinnings skull av medel som egentligen skulle hjälpa fattiga barn.
  Tur att journalistiska genier inom svensk media genomskådar det.

 6. rudmark December 25, 2015 at 10:11 pm Reply

  Vad gör Bengt Westerberg nuförtiden, visserligen är han en kvinna men iaf?

 7. Elwira Silverspade December 28, 2015 at 9:59 pm Reply

  Vad är det som säger att det där är män? Namnet? Utseéndet? Vi närmar oss 2016… sluta vara så förbaskat dömande!

  Sen vad är det för vänster-käbbel att hålla på och pladdra på om löner hit och dit. Vi har alla någon som jobbar inom välgörenhetsorganisationer och då är det väl bara bra om större delen hamnar i deras fickor. Alla som skänker pengar gör det ändå bara för att det går att dra av på skatten och få bra publicitet.

  / Elwira Silverspade, ledarskribent på adelsbladet.se

 8. AFAB man March 31, 2016 at 10:30 am Reply

  Byt ut ordet “Gubbe” med “Muslim” och hör hur det låter. Att hata någon ni aldrig träffat är analogt med rasism. Vi behöver mer kärlek i dessa tider, inte hat. Kramar från en muslim.

 9. Patrik Arat April 15, 2016 at 2:53 pm Reply

  Återigen en patriarkal gubbe som roffar åt sig:
  Återigen en pamp som roffar åt sig av hjälporganisationernas pengar:
  http://www.expressen.se/nyheter/miljonregn-nar-palm-tar-over-radda-barnen/

 10. […] Ja Expressens fantastiska journalistiska arbete påminner lite om när den genialiska journalisten o… […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: