Gör som Jämställdhetsfeministern: stöd Plan Sverige!

Nu är den radikalfeministiska hjälporganisationen Plan Sverige igång med en massiv reklamkampanj igen, där folk uppmanas att hjälpa fattiga barn i tredje världen – om de har rätt typ av könsorgan. Jämställdhetsfeministern rekommenderar alla kunniga feminister att stödja Plan Sverige och deras kampanj “Flicka”!

Precis som många andra hjälporganisationer i världen, så samlar Plan Sverige in pengar för att hjälpa fattiga barn att få gå i skolan. Varför ska du som feminist då stödja just Plan Sverige? Jo, därför att medan andra hjälporganisationer stöder barn oavsett vad de har för hudfärg, religion eller kön, så har Plan Sverige satt på sig genusglasögonen och hjälper bara flickor. Pojkars skolgång struntar Plan Sverige fullständigt i att bidra till. Så att det blir jämställt.

bror och syster

Ett fattigt syskonpar i ett u-land förvägras skolgång. Tack vare Plan Sverige kan du som är feminist och bara vill hjälpa flickan och fullständigt skiter i pojken nu tryggt donera dina pengar. Svensk feminism på export.

För oss kunniga feminister som kämpar för jämställdhet är det ju självklart varför man alltid bara ska hjälpa flickor och inte pojkar. Men för er jämställdister (nazistiska män som hatar kvinnor) så ska jag ändå kortfattat förklara varför Plan Sverige gör rätt, medan organisationer som hjälper alla behövande barn gör fel.

Först och främst är det så att av alla världens barn som inte går i skolan, så är (enligt UNESCO) en förkrossande majoritet på hela 53% flickor – medan bara 47% är pojkar. Enbart dessa siffror visar ju varför vi bara ska hjälpa flickor som förvägras skolgång, medan vi helt ska skita i pojkarna. Men som om inte det var nog, så finns det ytterligare skäl. Som Plan Sverige själva så klokt skriver på sin hemsida:

”Flickor i många utvecklingsländer tillhör de mest utsatta grupperna i världen. Just för att de är flickor prioriteras inte deras skolgång.”   

Ja så är det förstås. Flickor i utvecklingsländer är utsatta, medan pojkar i utvecklingsländer glider fram på en räkmacka i Patriarkatets trygga famn. Flickorna som inte får gå i skolan förvägras skolgången just för att de flickor. Varför pojkarna förvägras att gå i skolan står inte på Plan Sveriges hemsida. Men det är ju å andra sidan helt ointressant information. Utifrån feministisk forskning kan vi göra antagandet att fattiga pojkar som inte får gå i skolan får skylla sig själva, eftersom de har en antipluggkultur.

Dessutom citerar Plan Sverige på sin hemsida feministisk forskning som visar att utbildning för flickor lyfter hela samhället ur fattigdom. Att utbilda pojkar är dock självfallet helt värdelöst, för vi vet ju alla vilka själviska, korkade svin pojkar och män är. Har utbildade män någonsin bidragit till välstånd genom att uppfinna mediciner, maskiner och produkter, genom att forska, bygga städer eller starta företag? Nej, självklart inte. Och det vet de kloka kvinnorna som startade och driver Plan Sverige. Därför kämpar Plan Sverige för flickors – och endast flickors – rättigheter och för att alla världens flickor – och endast flickor – ska få utbildning.

Men pojkarna då? Det frågar sig säkert en och annan okunnig kvinnohatare som läser dessa rader. Får de ingenting av Plan Sverige? Jovisst får de det! På sin hemsida berättar Plan Sverige att medan flickorna får hjälp till skolgång och utbildning, så får pojkarna hjälp med normkritiskt tänkande och lära sig om könsstrukturer.

“Men pojkarna då? Jodå, för att nå ökad jämställdhet arbetar vi på lokal nivå även med pojkar och män för att förändra sociala normer och ifrågasätta könsstereotyper.”

En grundkurs i beprövad svensk feminism alltså. För det är ju precis det som pojkar i utvecklingsländerna behöver – inte utbildning!

Så sammanfattningsvis. Är du en av oss kunniga feminister, som vill hjälpa ett fattigt barn till skolgång, men oroar dig för att dina pengar ska komma en fattig pojke till gagn? Gör då som Jämställdhetsfeministern och stöd Plan Sverige! Då kan du vara säker på att du inte hjälper någon pojke att få gå i skolan. All hjälp ska gå till flickor! Så att det blir jämställt.

Radikalfeministiska Plan Sverige skiter i pojkar 2

Plan Sverige berättar på sin hemsida om feministisk forskning som visar att utbildning för flickor lyfter hela samhället ur fattigdom. Att utbilda pojkar är dock självfallet helt värdelöst, för vi vet ju alla vilka själviska, korkade svin pojkar och män är. Har utbildade män någonsin bidragit till välstånd genom att uppfinna mediciner, maskiner och produkter, genom att forska, bygga städer eller starta företag? Nej, självklart inte. Pojkar ska ha utbildning i feministisk normkritik och inget annat. Pepp pepp Plan Sverige!

 

Advertisements

Tagged: , , , , ,

19 thoughts on “Gör som Jämställdhetsfeministern: stöd Plan Sverige!

 1. Pelle2 February 23, 2016 at 3:49 am Reply

  Vilken tur att radikalfeministiska,svenska plan Sverige kliver fram och säger det självklara att varje krona som satsas på pojkars skolgång är en bortkastad krona.Om du inte håller med om det är du en Breivikare,nazist och kvinnohatare.
  Tycker dock att dom kan ta det ett steg längre och dra bort all hjälp från fattiga pojkar. Feministisk spjutspetsforskning har visat att alla pojkar och män alltid glider fram på en patriarkal räkmacka medan alla kvinnor alltid svälter, är outbildade och lider i största allmänhet.
  Bosse och Ahmed uteliggare har det naturligtvis mycket bättre än t.ex plan Sveriges ordförande Marianne Barner.
  Om Marianne från Plan Sveriges hemsida:
  “Senior advisor, styrelsemedlem sedan 2011. Marianne Barner kommer senast från IKEA Group där hon i rollen som senior rådgivare arbetat med hållbarhetsfrågor. Hon har varit ansvarig för IKEAs sociala initiativ som sedan 2005 samarbetat med UNICEF och Rädda Barnen för att tillgodose barns rättigheter och motverka barnarbete. Marianne Barner har tidigare arbetat på bland annat Arkigolv AB/Kasthall och Duka Butikerna AB”.

  Med en sådan bakgrund förstår ju alla att hon är helt outbildad,inte har tjänat några stora pengar och har svultit stora delar av sitt liv medan Bosse och Ahmed har slappat sig fram i tillvaron och levt ett allmänt lyxliv.

  Ett annat exempel är styrelseledamoten Marianne Fahlén:
  Marika Fahlén, f.d. diplomat med mångårig FN-erfarenhet, styrelsemedlem sedan 2008. Marika Fahlén har en lång bakgrund som diplomat med fokus på fred- och säkerhet, utveckling, mänskliga rättigheter och humanitära frågor, inklusive situationen för barn i väpnade konflikter. Marika Fahlén har mer än tio års erfarenhet från tjänstgöring vid FN (UNHCR, UNDP och UNAIDS). Erfarenheten från Sverige omfattar bland annat UD, Sida och den numera nedlagda myndigheten för internationellt tekniskt samarbete (Bits). Fahlén har styrelseerfarenhet från såväl svenska som internationella organisationer.

  Som diplomat lever man ju också ett eländigt liv där varje dag är en kamp för överlevnad..

  Vilka exempel på kvinnligt lidande dessa kvinnor är… Inte undra på att dom känner lite extra för systrarna ute i världen…

  Hell Gud run och krossa patriarkatet !

  • Jämställdhetsfeministern February 23, 2016 at 11:36 pm Reply

   Tack för det!
   Och Krossa Patriarkatet!

  • honken80 February 24, 2016 at 1:53 am Reply

   Folk som levt på andra hela livet orkar inte skaffa riktiga jobb…. Lata kärringar, men ha det ska dom

 2. Nilsson February 23, 2016 at 11:14 am Reply

  Om vi hade gjort likadant i Sverige, gett alla pengar till kvinnorna och endast utbildat pojkar i jämställdhet så hade alla problem löst sig själva, pepp, pepp!

  • Jämställdhetsfeministern February 23, 2016 at 11:33 pm Reply

   Så är det – det har feministisk forskning visat.
   Vi är på väg åt det hålet i Sverige. Och det är glädjande! Men det går alldeles för långsamt! Vi behöver feminism i det här landet.

 3. Patrik Arat February 23, 2016 at 4:45 pm Reply

  Man läser alltför ofta om vilket oerhört lidande Patriarkatet utsätter kvinnor i betydelsefulla positioner för. Tydligen får inte dessa kvinnor alltid precis som just de vill utan måste ta hänsyn till andra. Dessa andra kan i vissa fall vara män vilket tyder på ett inbyggt strukturellt förtryck som ger konsekvenser i form av orimligt lidande för kvinnorna som ju inte får allt de pekar på.

 4. rankov February 23, 2016 at 6:39 pm Reply

  det blir naturligt så här, då pojkarna befinner sig i sverige.

 5. Jari February 25, 2016 at 8:42 am Reply

  Hej allesammans!

  Jag håller på med mitt examensarbete för en magister i sociologi. Uppsatsen är centrerad kring hur människor som utövar “everyday resistance” tänker och har för uppfattningar om feminism.

  Everyday resistance är, som det låter, ett koncept som beskriver ett vardagligt motstånd. Online kan det till exempel innebära att posta kritiska kommentarer anonymt, kritisera via en privat blogg eller göra satir.

  Nu inser jag självklart att det är en fullkomligt befängd tanke att hitta någon här som är kritisk till feminism och att någon här skulle sänka sig till att göra satir kan jag inte ens föreställa mig! Men OM det finns någon kättare i leden som kan tänka sig att ställa upp på en intervju via mail, hör gärna av er till:

  JariHedlund@gmail.com

  Alla eventuella respondenter förblir helt anonyma i uppsatsen.

  Pepp pepp
  Jari

  • Patrik Arat February 25, 2016 at 4:51 pm Reply

   De som kritiserar radikalfeminism bör åsiktsregistreras!

   • Jämställdhetsfeministern February 25, 2016 at 8:19 pm Reply

    Det är det minsta en kan begära. Självklart ska de också stoppas från att få jobb i Sverige. För demokratins skull!

  • Pelle2 February 27, 2016 at 7:59 am Reply

   Ja, hur kan en ens tänka tanken att någon som kommenterar på denna sida inte är radikalfeminist ? Du måste ta Jarl i örat Feministern och se till att hen slutar tänka sådana orena tankar och än mindre uttalar dom på vår feministiska fristad som din blogg utgör.

   • Jämställdhetsfeministern February 27, 2016 at 5:30 pm Reply

    Ja den här bloggen är, precis som hela Sverige, en radikalfeministisk safe space där endast radikalfeministiska, identitetspolitiska vänsteråsikter får uttryckas.

  • Nilsson March 2, 2016 at 2:36 pm Reply

   Satiriker borde åsiktsregistreras, åsiktsregistrerarna borde åsiktsregistreras, sen borde en sätta triggervarning på åsiktsregistret.

 6. Noger March 1, 2016 at 9:09 pm Reply

  FETT MED PEPP!

 7. […] Tidigare har Jämställdhetsfeministern flera gånger hyllat Plan Sverige för att de endast hjälpe… […]

 8. […] Den radikalfeministiska hjälporganisationen Plan Sverige lanserade under månaden också ännu en massiv, dyr reklamkampanj för att hjälpa barn i tredjevärlden till ett drägligt liv och skolgån…. […]

 9. […] att lära sig läsa – men samtidigt är mån om att ingen pojke ska få ta del av hjälpen? Ja då är den radikalfeministiska hjälporganisationen Plan Sverige något för dig. Plan Sverige har i flera år arbetat för att hjälpa fattiga flickor i tredje världen till ett […]

 10. […] bara för at de är pojkar är verkligen en av de allra finaste sorternas feminister. Här, här, här och här är några av Jämställdhetsfeministerns tidigare hyllningar av Plan Sveriges fina […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: