Stor jämställdhetsframgång: kvinnliga chefer tjänar mer än manliga! Trots att kvinnor jobbar gratis årets två sista månader!

Den här veckan nåddes vi av en härlig feministisk jämställdhetsnyhet: kvinnliga chefer tjänar nu mer än manliga chefer i Sverige! Detta alltså trots det enorma förtrycket och diskrimineringen som Sveriges kvinnor ju utsätts för – och trots att feministisk forskning visat att kvinnor jobbar gratis under årets två sista månader!

Kvinnliga chefer tjänar mer än sina manliga kollegor

Trots att Karin Wanngård (S) utsätts för kvinnoförtryck och diskriminering och trots att Patriarkatet tvingar henne att jobba gratis under årets två sista månader, så tjänar hon mer än alla sina manliga kollegor. Men inte tillräckligt mycket mer. Den feministiska kampen går vidare!

Ja vi feminister är förstås överlyckliga för att kvinnliga chefer nu får bättre lön än sina manliga kollegor. Helt klart ett steg i rätt riktning. Men vår feministiska kamp tar självklart inte slut här. De massiva insatserna från staten för att i alla lägen stötta, lyfta fram och särbehandla kvinnor positivt måste självfallet fortsätta – och förstärkas ännu mer! Lönegapet mellan kvinnliga chefer och deras manliga kollegor är fortfarande inte tillräckligt stort! Och det finns till och med fortfarande vissa undergrupper av chefer där männen tjänar mer än kvinnora (det vill säga kvinnoförtyck och diskriminering)!

Veronica Palm är det synd om

Ja feministisk forskning har ju visat att Sveriges kvinnor jobbar gratis årets två sista månader. De kvinnliga cheferna har med andra ord rätt till två extra månadslöner utöver det de redan tjänar. Så det är inte jämställda löner förrän kvinnliga chefer tjänar minst två månadslöner mer än sina manliga kollegor.

Stackars Veronica Palm

Advertisements

Tagged: , , , , ,

19 thoughts on “Stor jämställdhetsframgång: kvinnliga chefer tjänar mer än manliga! Trots att kvinnor jobbar gratis årets två sista månader!

 1. bergersjo February 27, 2016 at 6:39 pm Reply

  Ursäkta min mansplaining- jag vet att jag är ett vitt medelålders gubbslem- men jag har för mig det var kommunpolitiker det handlade om?

  • Jämställdhetsfeministern February 28, 2016 at 6:29 pm Reply

   ja kommunchefer! i den suspekta privata sfären, som nog borde förbjudas, har kvinnorna ännu inte högre lön än männen…

 2. Patrik Arat February 27, 2016 at 7:38 pm Reply

  Föredömligt av dessa radikalfeminister att jobba gratis två månader när de har högre lön än Patriarkatet.
  Patriarkala medelålders vita slemgubbar som inte jobbar gratis borde betala böter och dömas till straffarbete.

  • Jämställdhetsfeministern February 28, 2016 at 6:30 pm Reply

   Kvinnorna jobbar gratis för att Patriarkatet tvingar dem till det. :/

   • Patrik Arat February 29, 2016 at 4:09 pm Reply

    Typiskt alla medelålders svenska vita rika cis-män att tvinga kvinnor att arbeta gratis.

 3. Nilsson February 27, 2016 at 8:01 pm Reply

  Ja, kvinnor jobbar gratis 2 månader om året, jag vet det eftersom jag har en avlägsen släkting som är nationalekonom eller var det kanske jurist?

 4. Pelle2 February 28, 2016 at 9:34 am Reply

  Jag är stolt men inte nöjd som den store patriarken Göran Persson uttryckte det.
  Äntligen rör det sig i rätt riktning vad gäller kvinnolönerna bland cheferna.Nu återstår det bara att alla kvinnor skall tjäna mer än alla män så att vi uppnår total jämställdhet.
  En väg att gå för att uppnå detta är att damma av det fina feministiska förslaget om en mansskatt.De pengarna skall oavkortat gå till kvinnorna så att lönerna blir mindre orättvisa.
  Sedan lagstiftar vi om att ingen man någonsin skall få en löneförhöjning utan alla löneförhöjningar skall gå till kvinnorna.
  Hell Gud run och krossa patriarkatet !

 5. Pelle2 February 28, 2016 at 9:39 am Reply

  Såg att Palm blev utsatt för kvinnohat från Patrick Svärd.Hur kan han ifrågasätta att Palm inte lever ett liv i fattigdom,precis som alla vita,svenska,medelålders,kvinnliga makthavare ?
  Helt otroligt att sådant får förekomma 2016..

 6. Jan February 29, 2016 at 10:27 am Reply

  Samtidigt är det nog fortfarande så att kvinnor måste vara dubbelt så kompetenta som män för att ens bli föreslagna ett chefsjobb. Så reell jämställdhet inträffar väl först när kvinnliga chefer tjänar dubbelt så mycket som sina hälften så kompetenta manliga kollegor?

 7. Patrik Arat February 29, 2016 at 4:13 pm Reply

  Manlig härskarteknik att använda sig av förevändningar som “kompetensen bör avgöra” för att inte uteslutande tillsätta kvinnor vid chefsrekrytering.

 8. […] att feministisk forskning visat att kvinnor jobbar gratis under årets två sista månader, tjänar kvinnliga kommunchefer mer än manliga kommunchefer. Men än är det långt kvar tills de kvinnliga cheferna tjänar minst dubbelt så mycket som […]

 9. Kalle April 18, 2016 at 9:18 pm Reply

  Ett bra tips är att i SCB slå upp hur många timmar en man och en kvinna jobbar. Därefter dividera man inkomsterna med tiden och kommer fram till en betalning per tidsenhet.

  Märkligt att männen tjänar mindre än kvinnorna per tidsenhet.. Så nästa gång, lycka till med era lögner.

 10. […] att feministisk forskning visat att kvinnor jobbar gratis under årets två sista månader, tjänar kvinnliga kommunchefer mer än manliga kommunchefer. Men än är det långt kvar tills de kvinnliga cheferna tjänar minst dubbelt så mycket som […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: