Kvinnodagen special: Så lång tid tar det tills vi blir helt jämställda i Sverige

Idag är det kvinnodagen igen – den heligaste högtiden på året för oss feminister! Idag producerar alla radikalfeministiska svenska medier – från SVT till Metro – extra mycket artiklar och inslag om hur kolossalt förtryckta Sveriges kvinnor är och hur viktigt det är att minst 100% av alla svenskar ansluter sig till vår feministiska tro. Som en av Sveriges populäraste feministbloggar vill ju Jämställdhetsfeministern inte vara sämre. Så här kommer en redovisning av hur lång tid det kommer ta, i nuvarande takt, för Sverige att uppnå total feministisk jämställdhet!

Så lång tid tar det tills vi blir helt jämställda
Ja trots att vi i Sverige kommit enormt mycket längre än alla andra länder i den radikalfeministiska revolutionen, så är förtrycket mot Sveriges kvinnor fortfarande kompakt. Med nuvarande utvecklingstakt kommer det att ta åratal innan vi blir helt feministiskt jämställda. Se nedan!

Med nuvarande takt kommer det dröja minst 18 år innan kvinnliga chefer inom den kommunala sektorn tjänar dubbelt så mycket som de manliga cheferna!
Trots att feministisk forskning visat att kvinnor jobbar gratis under årets två sista månader, tjänar kvinnliga kommunchefer mer än manliga kommunchefer. Men än är det långt kvar tills de kvinnliga cheferna tjänar minst dubbelt så mycket som männen. Därför måste vi intensifiera vårt arbete med att lyfta fram och specialstötta kvinnliga chefer!

Med nuvarande takt kommer det dröja minst 15 år innan 100% av Sveriges högskolestudenter är kvinnor
Andelen kvinnor på Sveriges högskolor och universitet närmar sig 70%, vilket ju är på tok för lite. Andelen män minskar tack och lov, men det går alldeles för långsamt. Som tur var har regeringen nyss lagt fram ett åtgärdsprogram för att stötta kvinnorna på högskolor och universitet ännu mer.

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 12 år innan svenska skolflickor har dubbelt så höga betyg som pojkarna i alla ämnen.
I inget annat land är gapet mellan flickors och pojkars betyg så stort som i Sverige. Och flickornas övertag växer varje år. Men det går ju alldeles för långsamt!

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 32 år innan 100% av alla mord drabbar män.
60% av alla mord drabbar män. Vi har en lång väg att gå innan det är 100% och jämställt. Nollvision för kvinnomord nu!

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 21 år innan 100% av alla hemlösa är män.
75% av de hemlösa är män. Hur länge ska vi behöva vänta tills det blir 100%? Nollvision för hemlösa kvinnor nu!

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 6 år innan 100% av alla som dör i arbetsplatsolyckor är män
91% av alla som dör i samband med arbetskraftsolyckor är män. Vi måste alltså genast göra som Feministiskt initiativ kräver och satsa mer på säkerhet och hälsa för kvinnor på arbetsplatserna. Läget är akut!

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 9 år innan 100% av alla barn i Sverige går i genusdagis där fri lek är förbjuden.
Vi måste skynda på processen att göra om alla svenska förskolor till genusdagis där feministiska genuspedagoger detaljstyr alla lekar, lyfter fram flickorna och lär pojkarna att de är sviniga förtryckare och potentiella våldtäktsmän som är skyldiga till allt ont i världen.

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 45 år innan 100% av alla som dör i krig är män.
80% av alla som dör i krig är män. Här har jämställdheten till och med gått bakåt. Fram till andra världskriget var över 90% av alla som dog i krig män. Det var tider det. Men vi feminister kämpar för att vi ska nå dessa nivåer igen…

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 7 år innan 100% av alla vårdnadstvister vinns av kvinnor.
Idag vinner kvinnor över 90% av alla vårdnadstvister. En skrämmande låg siffra som tydligt visar hur missgynnade kvinnor är. När ska vi nå upp till 100%? Om sju år kanske…

Med nuvarande takt kommer det att dröja minst 17 år innan 100% av alla misshandelsoffer i Sverige är män.
Hela 30% av alla misshandelsoffer i Sverige är kvinnor. Det är oacceptabelt. Kvinnor ska till skillnad från män inte drabbas av misshandel.

Ja som ni ser har vi en lång väg att gå innan vi uppnår full feministisk jämställdhet i Sverige. Vi behöver öka satsningarna på att lyfta fram, kvotera in och stötta flickor och kvinnor överallt, samt att skuffa undan, kvotera bort och pressa ner pojkar och män. Nu!
Och ändå finns det de som inte tror på Patriarkatet. :/

Jag avslutar med kloka ord från en av Sveriges allra mest älskade, hyllade och beundrade feminister. Jämställdhetsfeministern och Zara Larsson önskar alla medsystrar och feministhens en härlig kvinnodag!

Zara Larsson - feminist - manhating is my hobby

Pepp pepp och krossa Patriarkatet!

Advertisements

Tagged: , ,

21 thoughts on “Kvinnodagen special: Så lång tid tar det tills vi blir helt jämställda i Sverige

 1. bergersjo March 8, 2016 at 7:57 pm Reply

  Ditt påstående om att Sverige kommit längre än alla andra länder vad gäller den radikalfeministiska revolutionen känns fascistiskt, rasistiskt och brunt.
  Jag menar, har vi inte många fler vita, kränkta män i Sverige än i exempelvis Afghanistan kanske? Tänk vad många andra länder som har en annan kultur än Sverige!

  • Jämställdhetsfeministern March 8, 2016 at 8:05 pm Reply

   Ja Sverige har kommit längre – och det är tack vare asylsökare från Mellanöstern, romska tiggare och feministiska kvinnor.

 2. elina March 8, 2016 at 9:05 pm Reply

  Jag vill nog helst att vi backar ett varv.
  Men jag är ju inte en troende feminist. Ska jag be ursäkt av den där Zara?

 3. Jan March 8, 2016 at 9:39 pm Reply

  Det går alldeles för långsamt. Jag tror att det är dags för några av Gudruns skarpa förslag. Som särskild mansskatt och omvänd bevisföring för män i rätten till exempel. Eller tjejtaxor på restauranger och taxitransporter. Anställningsstopp för män i attraktiva yrken och lagstadgade gräddfiler för kvinnor vore ett annat.

 4. Frida Gustavlin March 8, 2016 at 10:24 pm Reply

  En blir förskräckt, hur kan vår public service undlåta att inte ägna 100 procent av all möjlig sändningstid, kompletterat med obligatoiska podcasts om hur illa det är ställt med jämställdheten.

  Men det finns ljuskorn, som till exempel dagens Kropp och Själ på P1 som hade ett peppigt inslag om feministisk porr, där en fick lära sig att vanlig porr är mycket dålig, och inte alls intressant. Det kan nämligen en feministisk porrfilmsregissör konstatera utan att ens, enligt egen uppgift i programmet, någonsin ha tittat på vanlig porr, inte så konstigt tycker vi feminister, eftersom allt utan feministiskt prefix är mycket sämre än samma sak med en god dos av samma vara.

  Här behövs många mer viktiga program på SR.

  P1 Plånboken: Hur ser jämställdheten ut på våra körskolor? Här har ny teknik förändrat mycket, en behöver inte förväntas hantera en växelspak idag, vi har elbilar och automatlådor, en manligt kodad del i bilen som växelspaken är på väg ut. Växelspaken är en del i bilen som både är manligt kodad i sin form samtidigt som växelspaken allt för ofta cementerar en exotiserande bild av det främmande. Vi tittar med postkoloniala glasögon på växelspaken som “black face” och ser på vilka konsekvenser det medför för rasiferade kvinnor och deras möjlighet att lära sig köra bil, hur påverkar detta kostnadsbiten? Kan alla ta körkort på jämlika villkor när krav på att hantera växelspak fortfarande är ett underförstått obligatorium för ett normativt körkort.

  P2 Vanlig konstmusik – reproducerar den klassiska bilden av den musikaliska mannen! Feministisk konstmusik från 1700-talet, finns visserligen inte, men genom en nytolkning med hjälp av HBTQ-studenterna på musikhögskolan, årskur ett, kan vi nu ifrågasätta och problematiserar de normer som musiken bär på genom att tolka kvinnorna bakom dem, företrädelsevis de patriarkala tonsättarnas förtryckta mödrar. Vad är egentligen värdet med klassisk musik?

  P3 Skolministeriet: Vanlig träslöjd – behöver en säga mer – förlegat och kränkande! Feministisk träslöjd – viktigt och intressant!

  P4 sporten – I princip så borde alla program utan problem kunna ha ett bättre innehåll, det finns minst lika många kvinnliga idrottsutövare som manligt kodade, och då finns det faktiskt ingen som helst anledning att uppmärksamma något annat, helt oavsett hur många som råkar vara intresserade av div. 4 norra i orientering där kvinnorna nu arbetar med en ny typ av feministisk karthållare.

  Helt oavsett programinslag så förväntar vi feminister att sveriges radio rycker upp sig, vi kan inte ha det som det är, att endast 50% av inslagen har en vinkel som är kvalitetssäkrad med vetenskaplig feminism.

 5. Pelle2 March 9, 2016 at 3:45 am Reply

  Ja,en blir lite deprimerad när en läser att det fortfarande finns några attraktiva områden där män dominerar och några oattraktiva områden där männen fortfarande inte är ensamma.Det finns alltså mycket kvar för oss feminister att göra för att männen skall bli helt
  förtryckta på alla områden.
  Än så länge är ju alltså Sverige världens mest kvinnoförtryckande och patriarkala land som vi feminister känner till och alla,svenska,vita,medelålders kvinnor boende på Södermalm är de allra mest förtryckta.
  Hell Gud run och krossa patriarkatet !

 6. Bob Dog March 9, 2016 at 9:16 am Reply

  Som en liten chokladbit fylld av glädje erbjuder jag lite uppdaterad mord/dråp-statistik om att nu vi nu är uppe i 71% mördade män!

  https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/mord-och-drap.html

 7. Nilsson March 9, 2016 at 9:16 am Reply

  Ja, en undrar ju om inte Seher Yilmaz är antifeminist? Om en inte är vit radikalfeminist från Söder så borde en inte få uttala sig!!! Det har genusforskningen på Södertörn visat.
  Krossa patriarkatet!!!

 8. Patrik Arat March 9, 2016 at 9:57 pm Reply

  Men fett med Pepp! blir det!

 9. Patrik Arat March 18, 2016 at 3:13 pm Reply

  Hej!
  Kan någon förklara innebörden av denna artikel för mej?
  Hur ska ekvationen gå ihop på ett politiskt korrekt och 100% jämställt sätt?
  http://www.dn.se/nyheter/politik/s-minister-oppnar-for-kvotering-av-vab-dagar/

 10. Frida Gustavlin March 22, 2016 at 7:24 am Reply

  Äntligen är den här, glaciär feminism.

  DN:s Lena Andersson skriver sakligt och helt utan sarkasm och ironi, leder oss rätt i detta spännande ämne. Men en bör ändå säga, en har bara skrapat på ytan, det finns betydligt fler kunskaper att hämta på isens områden.

  http://www.dn.se/ledare/kolumner/lena-andersson-vad-kanner-glaciarisarna/

  Lena Andersson lyfter på ett förtjänstfullt sätt fram viktiga maktsituationer, som bland annat att det inte saknats alternativa isnarrativ, men hur har dessa reproducerats. Trots en fin artikel så missar hon det självklara, var är kritiken mot att forskarna reducerat att fryspunkten för vatten som diskurs inte behöver kontextualiseras ytterligare.

  Sedan blir en sugen på mer peppig vetenskap. Vart är genusanalysen om himmlakropparna? Behovsforskning saknas här! En feministisk och kritisk forskning om astronomin. Det borde ju vara självklart om vi någonsin ska nå målet att de facto genuscertifiera kosmos – ja, HBTQ-certifiera hela universum. Här behövs fler kunskaper och innovation! Vinnova vars är du?

  Kärlek och pepp, kampen fortsätter

  • jaha March 23, 2016 at 6:21 pm Reply

   Det där var ju forkare i USA och de är ju lite efter i utvecklingen. I Sverige är vi världsmästare på feminism och bekostade SKB redan 2008 en utredning om genusaspekter på kärnbränslehanering.
   http://www.svd.se/sa-dumt-att-lagra-karnavfall-i-kroppen

   • Frida Gustavlin March 29, 2016 at 2:23 pm Reply

    ”Vad kvinnor behöver veta för att kunna förhålla sig till kärnkraft och till ett slutförvar för ­använt kärnbränsle i närområdet, är inte tillräckligt utrett”.

    Jag kunde inte ha formulerat det bättre själv! Viktigt att få fram kunskaper i det här, kärnbränsle kan ju ligga nergrävt flera tusentals år, och om det nu är så illa som vi feminister tror, att vi inte når fram till ett 100% feministiskt samhälle förrän tidigast 3016 så behöver en förbereda sig redan nu.

    En bör sätta sig in i att när vi vädrat ut allt unket från denna patriarkala tidsålder, samtliga män kan då äntligen vara utplånade, då kommer det vara svårt att reproducera kärnbränslestavarna som något patriarkalt och därmed förtryckande, och det är en fara i sig. Vi vill ju inte gärna behöva klona fram någon unken man på tretusentalet för detta syfte, det är en risk som är större än att exponeras för radioaktivt avfall.

  • Jämställdhetsfeministern April 16, 2016 at 3:28 pm Reply

   Ja vi feminister ger oss inte förrän Gud runs ord är lag i hela universum och Kosmos är genuscertifierat!
   Pepp pepp!

 11. Venus March 26, 2016 at 8:03 am Reply

  Jag gillar verkligen din blogg. Glad påsk och tack för att du finns och delar med dig av dina tankar!

 12. Patrik Arat April 1, 2016 at 6:19 pm Reply

  Manlig härskarteknik att använda fakta mot feministisk forskare:
  http://www.nsd.se/opinion/skalvet-skadar-fortroendet-for-forskarvarlden-9944966.aspx

 13. […] Så var det i vanlig ordning kvinnodagen och Jämställdhetsfeministern redogjorde för hur lång tid det kommer att ta innan Sverige blir helt jämställt. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: