Radikalfeministiska Metro berättar: män är mörker – kvinnor är ljuset

Marcus Leifby, sportjournalist på den radikalfeministiska gratistidningen Metro (oberoende F!), konsterar i sin krönika klokt att män är mörkret i vårt samhälle och kvinnor är ljuset. Därför, konstaterar Marcus Leifby är det ett enormt samhällsproblem att det finns fler manliga sportjournalister än kvinnliga sportjournalister. Men de kvinnliga sportjournalister som ändå finns är ljusglimtar i det manliga mörkret.

Marcus Leifby radikalfeminist

Manliga sportjournalister är mörker – kvinnliga sportjournalister är ljusglimtar, berättar den manlige sportjournalisten Marcus Leifby, som vägrar maka på sig och släppa fram en kvinnlig ljusglimt.

Som ni ser är Marcus Leifby en mycket klok och kunnig feminist (för att vara en man med vit hudfärg). Så Metro använde hens krönika både på sina löpsedlar och på tidningens förstasida. Och det var ju så klart väldigt bra. Det feministiska kärleksbudskapet om att män är sviniga förtryckare och roten till allt ont i världen kan aldrig upprepas för många gånger. Men det finns ändå allvarliga problem med Metros och Marcus Leifby agerande. Alla mina feministiska läsare vet förstås redan vad jag pratar om, men för er andra ska jag ändå förklara:

Marcus Leifby är en man – en vit man!
Ja det är faktiskt sant. Marcus Leifby är en man. Och som om det inte var illa nog så har han vit hudfärg. Som Marcus Leifby själv konstaterar så är han en del av mörkret i Sverige. Men trots att han är väl medveten om att han genom sin blotta existens enbart sprider förtryck, ondska och mörker omkring sig, så VÄGRAR hen maka på sig, sluta jobba som sportjournalist och istället släppa fram en ljusglimt – det vill säga kvinna!

Alla feminister borde mejla Marcus Leifby och uppmana hen att genast sluta ta upp plats och sprida mörker som manlig sportjournalist och istället maka på sig och ge plats åt en kvinna (ljusglimt)! Så att det blir jämställt. Och ljust!

Alla feminister borde också kräva att Metro genast avskedar mörkermannen Marcus Leifby och alla andra manliga sportjournalister som skriver för tidningen och ersätta dem med kvinnor! Det är skamligt att Metro, mot bättre vetande, sprider mörker i vårt samhälle, istället för att bli en sportjournalistikens ljusglimt genom att sparka ut männen och ersätta dem med kvinnor!

Advertisements

Tagged: , , , ,

5 thoughts on “Radikalfeministiska Metro berättar: män är mörker – kvinnor är ljuset

 1. Jerry April 16, 2016 at 4:26 pm Reply

  Just i Marcus fall kan det inte vara annat än en ljusglimt att han får maka på sig. Hoppas han lever upp till sina ideal.

 2. Skeptisk April 19, 2016 at 4:59 pm Reply

  Det är så typiskt dessa feministiska män, att de inser att det är de själva som är problemet. De kommer bara till halva analysen “andra män” när de borde komma till “alla män” inklusive dem själva. Och dra slutsatsen att maka på sig. Så tröttsamt och typiskt snubbigt.

  • Jerry April 21, 2016 at 4:04 am Reply

   Jag tycker inte att män borde maka på sig. Endast just den här mannen. För stor fixering vid vad folk har för kön. Vi behöver inte kvinnliga reportrar. Vi behöver bra reportrar. Den undersökande journalistiken är död. Att anställa fler kvinnliga journalister förändrar inte saken. Anställ journalister som vill göra sitt jobb. Råkar det bli en majoritet män så saknar det betydelse.

 3. Pelle2 April 21, 2016 at 11:13 am Reply

  Typiskt att en vit,svensk man som Marcus(förmodligen hetero) sysslar med mansplaining.
  Vi feminister har ju vetat i 1000 år att kvinnor är underrepresenterade inom sportjournalistiken.
  Könsmaktsordningen och kvinnoförtrycket odlas som bekant extra starkt bland de vita,svenska männen inom sporten och förhindrar alla duktiga kvinnor att på ett normkritiskt och feministiskt sätt skildra idrotten.Det saknas speciellt rasifierade kvinnor.
  Dags för kvotering även på detta området.
  Borde väl för övrigt kvotera in kvinnor inom mansidrotten rent generellt för att bekämpa patriarkatet på bästa sätt.
  Hell Gud run och krossa patriarkatet !

 4. […] Marcus Leifby, sportjournalist på den radikalfeministiska gratistidningen Metro (oberoende F!), konsterade i en krönika klokt att män är mörkret i vårt samhälle och kvinnor är ljuset. Därför, konstaterade Marcus Leifby, är det ett enormt samhällsproblem att det finns fler […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: