Kyrkans Tidning: jämställdhet = 70% kvinnor vid makten

Kyrkans Tidning har nu äntligen tagit tydlig ställning mot gamla unkna principer som att alla människor ska behandlas lika, oavsett kön eller hudfärg. Istället har Kyrkans Tidning nu anslutit sig till vår fina radikalfeministiska tes att ju fler kvinnor, desto mer jämställt blir det.

Ja i sitt senaste nummer låter Kyrkans tidning den radikalfeministiska journalisten Cecilia Jaensson Wallander granska jämställdheten inom Svenska kyrkan i en helsidesartikel. I sin artikel lyckas Cecilia Jaensson Wallander genusvetenskapligt bevisa att jämställdheten inom Svenska kyrkan är usel i de flesta stift och att vägen mot jämställdhet är “besvärlig”.

Kyrkans Tidning radikalfeminism 2b

När inträffar då jämställdhet, kanske den okunnige läsaren frågar sig. Cecilia Jaensson Wallander har svaret: när 70% av de förtroendevalda i fullmäktige och alla styrelser är kvinnor och att både ordförande och vice ordförande är kvinnor och inte män.

Mycket bra av Cecilia Jaensson Wallander att inte gå på myten att jämställdhet är när män och kvinnor har samma rättigheter och skyldigheter. Eller när fördelningen av män och kivnnor är 50-50 (mesig och feg lightfeminism). Nä, 70% kvinnor ska det så klart vara, för att vara jämställt! Och ordföranden och vice ordförande måste vara kvinnor. Annars är det så klart inte jämställt. Det känner Cecilia Jaensson Wallander tydligt.

Cecilia Jaensson Wallander och Kyrkans Tidning har därför poängsatt jämställdheten i de olika stiften inom Svenska kyrkan, utifrån fördelningen mellan män och kvinnor bland förtroendevalda. Och som Cecilia Jaensson Wallander själv skriver:

“Minst 50% kvinnliga ledamöter av stiftsfullmäktige liksom dess ordförande ger poäng. Det gör också stiftsstyrelsens ledamöter och vice ordförande, kyrkofullmäktiges, kyrkorådets och församlingsrådens ledamöter respektive ordförande.”

och självklart så

“är det kvinnlig majoritet som ger poäng, så länge den kvinnliga majoriteten inte överskrider 70%.”

Utifrån denna finfina radikalfeministiska definition av jämställdhet har Cecilia Jaensson Wallander och Kyrkans tidning kommit fram till att Västerås stift är bäst på jämställdhet! Där är det så fint att kvinnor är i majoritet och ordförande i alla styrelser, råd och fullmäktige, utom tre! 7 poäng av 10 möjliga alltså. Västerås stift behöver alltså bara röka ut ett par män till för att det ska vara kvinnlig dominans överallt och total jämställdhet (10-poängare på Cecilia Jaensson Wallanders radikalfeministiska jämställdhetsskala) uppnås.

I Växjö stift är det tvärtom män som dominerar på sju av tio poster. Så de får bara tre poäng och är sämst i Sverige på radikalfeministisk jämställdhet, visar Kyrkans Tidning.

Kyrkans Tidning radikalfeminism 1

Kyrkans Tidnings radikalfeministiska granskning visar att Västerås stift har kvinnlig dominans på 7 av 10 poster. Västerås är därför bäst på jämställdhet. Växjö stift har istället manlig dominans på 7 av 10 poster och är därmed, som alla radikalfeminister förstår, sämst på jämställdhet.

Högsta ledare i Svenska kyrkan är för övrigt ärkebiskop Antje Jackelén. Hon är kvinna, så på den posten är det jämställt. Men borde vi inte ha minst sju kvinnliga ärkebiskopar samtidigt för att det ska bli helt jämställt? Jo jag tror Kyrkans Tidning håller med Jämställdhetsfeministern om det.

Antje-Jackelen_Lunds-stift

Ärkebiskop Antje Jackelen, högsta ledare inom Svenska kyrkan, som ändå har en lång väg att gå mot total kvinnlig dominans – dvs jämställdhet, visar Kyrkans Tidnings granskning.

Jämställdhetsfeministern är självklart mycket glad över att Cecilia Jaensson Wallander och Kyrkans Tidning så tydligt förkastar den unkna principen om likabehandling oavsett kön och istället slår fast att ju närmare total kvinnlig dominans vi kommer, desto mer jämställt blir det. Enda smolken i bägaren är att Cecilia Jaensson Wallander stannar vid att sikta på 70% kvinnor i styrelserna. Varför inte begära 100% direkt? För att få svar på denna fråga – och för att peppa Kyrkans Tidning i deras fina radikalfeministiska arbete – har Jämställdhetsfeministern mejlat Cecilia Jaensson Wallander för en kommentar…

Pepp pepp och Krossa Patriarkatet!

 

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

11 thoughts on “Kyrkans Tidning: jämställdhet = 70% kvinnor vid makten

 1. Jan June 24, 2016 at 1:23 pm Reply

  Ja, stiften i Uppsala, Lund och Stockholm borde skämmas som bara har 60 procent kvinnliga ledamöter – alltså ojämställt! Patriarkala strukturer som sitter i väggarna antar jag…

  • Jämställdhetsfeministern June 24, 2016 at 1:49 pm Reply

   Ja verkligen! De är inte alls lika peppiga som jämställda Västerås stift. Det är en besvärlig väg mot total kvinnodominans, dvs jämställdhet. Men tillsammans ska vi feminister nå dit! Krossa Patriarkatet!

 2. Kristian June 24, 2016 at 2:32 pm Reply

  “Moder vår, som är i himmelen,” står det faktiskt. När skall det bli samma sak i fullmäktige?
  Pepp pepp!

 3. Jerry June 24, 2016 at 2:52 pm Reply

  Jesus var man och ganska hygglig. Inte nog med det. Han var Guds son. Enligt feminismen är män biologiska olyckor, fast i skymningslandet mellan djur och människa, vars enda nöje består i att förtrycka kvinnor. Knepigt det måste vara att kombinera två så olika trosuppfattningar.

 4. Andrea S June 24, 2016 at 5:18 pm Reply

  En kan tycka att 70% inte är tillräckligt jämställt. Det hade varit peppigt om ett större antal rasifierade enhörningar bereddes plats (givetvis inte på de utsatta vita medelålders kvinnornas bekostnad).

  Kram och pepp.

 5. Martin Lund June 25, 2016 at 10:08 am Reply

  Vore det inte enklare att direkt döda ALLA män och pojkabarn på planeten ?
  Sedan kan alla ni kvinnor/feminister få planeten för er själva och lespa gött med verandra.
  Evt. sperma till reproduktion kan redan idag tillverka på lab. ich om inte annat kan ni jo bara klona.

 6. […] Radikalfeministiska Kyrkans Tidning informerade sina läsare om att jämställdhet är = 70% kvinnor… […]

 7. Finländaren May 27, 2017 at 12:25 pm Reply

  Jag skrattar så jag får ont i magen av jämställdhetsfeministern. “Men borde vi inte ha minst sju kvinnliga ärkebiskopar samtidigt för att det ska bli helt jämställt?”
  Och twitter-inläggen som svar på tal… magnifika!

  Men en fråga: varifrån kommer det där “pepp”?

  • Jämställdhetsfeministern May 27, 2017 at 8:53 pm Reply

   “Pepp” – det är så vi feminister säger till varandra när vi vill peppa våra medsystrar. Särskilt unga feminister gillar att peppa på det sättet. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: