SVT slår larm: “svenskar skrattar för lite åt kvinnliga komiker!” Skrattmaktsordningen slår till.

Ja SVT har tagit del av ny feministisk forskning av Hanna Söderlund från det radikalfeministiska Umeå Universitet. Resultatet av Hanna Söderlunds forskning är chockerande och visar på ett allvarligt missförhållande: svenskar skrattar mer åt manliga komiker än åt kvinnliga! Detta kan bara bero på en sak: kvinnor diskrimineras av Skrattmaktsordningen – en osynlig partriarkal struktur som byggts upp av vita män, för att förtrycka kvinnor.

skrattmaktsordningen

Feministisk forskning har visat att dessa kvinnor är kolossalt roliga och att alla svenskar har en skyldighet att skratta åt deras skämt. Om du istället skrattar mer åt någon manlig komiker, så deltar du i skrattmaktsordningens avskyvärda kvinnoförtryck.

Något sådant kan självfallet absolut inte accepteras i ett feministiskt land som Sverige med en feministisk S-Mp-regering med V-stöd. Nu kommer kraftfulla åtgärder att vidtas av staten för att rätta till detta missförhållande och med kraft bekämpa skrattmaktsordningen.

Vi kan självfallet förvänta oss att lagstadgad kvotering för skratt införs: alla svenskar måste fördela minst 50% av sitt skratt åt kvinnor. Den som skrattar mer åt mäns skämt ska bestraffas med böter eller fängelse, vid upprepad förseelse. Givetvis skapas också en ny myndighet, Skrattverket, som får en budget på 20 miljarder lånade kronor, för att:

 • Ordna sommarläger för skoltjejer som är intresserade av komik. Killar är absolut inte välkomna.
 • Forska vidare i hur män förtrycker kvinnor genom att upprätthålla skrattmatksordningen.
 • Kontrollera att alla medborgare lever upp till den lagstadgade könskvoteringen av skratt.
 • Registrera och polisanmäla skrattförbrytare.
 • Utreda hur stor del av skrattet som genom kvotering ska avsättas till skämtare och skojare av alternativa kön. Hur många skratt ska till exempel kvoteras till förmån för människor som valt transsexuell enhörning som könsidentitet? Som alla förstår är detta en oerhört viktig frågeställning att få besvarad.
 • Lansera en ny låt av Adam Tensta för att boosta kampanjen #SKRATTAMAN för att få män att sluta skämta, vara roliga och skratta åt andra mäns skämt.
 • Trycka upp en ny bok, framtagen av bl.a LO och Bonniers, som ska delas ut till alla gymnasieungdomar i Sverige och där det pedagogiskt förklaras vilket avskyvärt kvinnoförtryck det är att skratta åt pojkars och mäns skämt och hur otroligt vitkigt det är att skratta åt kvinnliga komikers skämt.
 • Ny forskning som visar att kvinnors skämt EGENTLIGEN alltid är mycket roligare än mäns skämt och att kvinnor behöver vara minst dubbelt så roliga som män för att få samma mängd skratt.
 • Starta en kampanj under parollen “Lika skratt för lika skämt” som går ut på att kvinnor alltid ska få minst lika mycket skratt som män oavsett hur mycket kvinnorna skämtar eller hur roliga deras skämt är.
 • Integrera skrattmaktsordningsläran i genusvetenskapen som självfallet även fortsatt ska genomsyra barnuppfostran i våra förskolor. På så sätt kommer svenska barn vid en tidig ålder inskolas i det rätta skrattmaktsordningstänket och förstå att det inte är okej att skratta åt pojkars och mäns skämt, utan endast åt deras olycka.
Happy couple embracing and laughing

Jag hoppas att de skrattar åt en kvinnlig komikers skämt – annars är det kvinnoförtryck och (snart) ett allvarligt brott.

Tack SVT och tack Umeå Universitet för att ni riktar fokus mot detta allvarliga samhällsproblem!

Krossa Skrattmaktsordningen och Patriarkatet!

Pepp pepp

 

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , ,

28 thoughts on “SVT slår larm: “svenskar skrattar för lite åt kvinnliga komiker!” Skrattmaktsordningen slår till.

 1. Polyester Poontang June 27, 2016 at 7:11 pm Reply

  #StoppaSkrattDiskrimineringen!!!!!

 2. starman2016 June 27, 2016 at 7:16 pm Reply

  En kille med humor drar roliga vitsar.
  En tjej med humor förstår killens vitsar och skrattar åt dem.

 3. Rikard June 27, 2016 at 8:14 pm Reply

  Hej.

  Du glömde (eller utlämnade medvetet för att stimulera till vidgat feministiskt tänkande) att vi måste utjämna skillnaden i decibel mellan män och kvinnors (och blivande kvinnors) skratt; hur många flickors skratt fastnar i halsen när en burdus, om än jovialisk, fryntlig herre lägger av ett skratt likt ett tjog tomma öltunnor tumlandes nedför Götgatsbacken?

  Män kan inte få hålla på och tysta kvinnor med sina Ernst Günther-liknande utbrott, och tvinga kvinnorna att nöja sig med ett Mymlan:skt ‘tihi’!

  En ljud-dämpande alternativt förstärkande mask av det slag som den feministiske karaktären ‘Bane’ bär i en av de nyare Läderlappen-filmerna måste bli laga standard.

  Håll fanan brett! (Jag skriver inte högt, för det ger fallokratiska associationer, och alla feminister vet hur svårt det är att sluta tänka på män).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  • ohaddo June 28, 2016 at 12:40 pm Reply

   Jag ville så gärna berömma dig men såg först efteråt att det fanns något som heter reply. Se mitt inlägg här under.

  • Björn June 29, 2016 at 8:07 am Reply

   “…håll fanan brett…” mm fast inte FÖR brett för då kanske det börjar likna manspreading och då kommer vi att behöva lite safe zones for healing!

 4. Andrea S June 27, 2016 at 8:33 pm Reply

  Vi får se till at Magnus Betner syns mer så jämnar det snart ut sig.

  Kram och pepp

  • Björn June 29, 2016 at 8:03 am Reply

   Som tur är är Betnér inte speciellt rolig, så hen har redan påbörjat sitt arbete mot ett feministiskt och humorfritt samhälle!

 5. Din mamma June 27, 2016 at 8:46 pm Reply

  Är det här ett skämt, eller är ni på denna sida helt jävla efterblivna? Hahaha asså svenska feminister är så otroligt körda i huvudet.

  • Björn June 29, 2016 at 8:05 am Reply

   Om det är ett skämt så hoppas jag att det är MINST lika roligt som om en “man” hade hittat på det!

 6. Conny June 27, 2016 at 9:16 pm Reply

  Ja jisses. Det är synd om alla er feminister. Eller inte, för ni väljer ju eländet själva. Feminism är ett gissel för hela männskligheten. Det och genus”vetenskap”.

  Sug på den!

 7. John1 June 28, 2016 at 2:23 am Reply

  Inte många vet att Umeå är Feministernas vagga. FI bildades ur en underground rörelse av feministiska socpatrask, advokater och läkare i Umeå.. Genusuniversitetet fostrar de flesta av Sveriges radikala feministiska terrorister.

 8. Med kissfläckar i byxorna | WTF? June 28, 2016 at 9:54 am Reply

  […] Glömde, man vill genuscertifiera komiker också så alla skrattar lika mycket åt alla komiker. Oav… […]

 9. Kristian June 28, 2016 at 10:54 am Reply

  Något med SKRATTA gör ju att befintliga tatueringar med FATTA lätt kan göras om av någon med spetskompetens. Bra förslag!

  Tyvärr är det många patriarker som hellre skrattar åt feminister när de menar allvar. Något måste göras.

 10. ohaddo June 28, 2016 at 12:28 pm Reply

  Till läraren Rikard,

  Jag surfar runt på de flesta alternativmedia och bloggar och ofta finner jag dina kvicka kommentarer där. Men denna var enligt mig en av de bästa och i litterär klass. Du har inte funderat på att skriva en bok t.ex.? (obs inte ironiskt menat) Många vackra meningar i ditt inlägg. Konstnärligt.

  Hälsningar från en läsare av dina kommentarer.

  Lars G.

 11. esam1878 June 28, 2016 at 1:04 pm Reply

  Kvinnor har aldrig behövt vara roliga. Det är därför kvinnor vanligtvis är dåliga komiker. Det är dock inte bara ett svenskt fenomen, det är globalt.

  Det är inget kvinnohat, Kvinnor är bara tråkiga varelser.

 12. starman2016 June 28, 2016 at 2:46 pm Reply

  Många kvinnor som en masse viker sig dubbla av skratt så fort en karl drar en vits kan skratta falskt.
  Kvinnor som skrattar falskt visar på underdånighet gentemot män. Om kvinnor slutar reser sig och slutar låtsas så inser vi alla att männen inte alls är roliga utan egentligen saknar humor.

 13. Rikard June 28, 2016 at 6:19 pm Reply

  Hej.

  @ohaddo:

  Tack för berömmet – ibland får man till det, om uttrycket tillåts på en superfeministisk blogg som denna 🙂

  Det händer att jag försöker skriva nidvisor och liknande: dessa sparar jag med en liten baktanke.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 14. Frida Gustavlin June 28, 2016 at 10:29 pm Reply

  Det finns inget bättre än feministisk humor, en blir glad av att endast tänka på det.

  Imorgon ska systrarna Kronlöf köra sommarprat, och jag ser med stor tillförsikt fram emot feministerns referat!

  “Bianca och Tiffany Kronlöf slog igenom ordentligt med låten Så jävla PK, och fortsatte vara just icke-PK”

  Källa: TV4

  För er alla feminister som vill fördjupa era viktiga kunskaper i feministisk kamp, och feministisk humor, läs följande tråd: http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?sub=4&mid=346039

 15. starman2016 June 29, 2016 at 1:34 pm Reply

  Jag tror att alla radikalfeminister i själva verket är komiker. Vi har inte humor nog att förstå det.

 16. starman2016 June 29, 2016 at 3:28 pm Reply
  • Jämställdhetsfeministern June 30, 2016 at 4:20 pm Reply

   Tack för den videolänken! Alltid bra med feministisk kunskap filtrerat direkt från den genialiska feministforskaren själv! 🙂

 17. Frida Gustavlin June 30, 2016 at 9:02 am Reply

  Jag förstår inte vad ni pratar om, allt som vi kvinnor säger är roligt. Det har nämligen feministisk vetenskap bevisat, det enda som sätter käppar i hjulen för den slutgiltiga skrattfesten är så klart de elaka männen.

  Men en bör veta att om en skrattar, eller faktiskt bara ler, och kodar sig som en vit heteronormativt antirasifierad man så är det beteendet självklart en delkomponent i den allsmäktiga härskarmagin som sänds ut från det världsomspännande kraftfältet som går under namnet könsmaktsordningen.

  http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/forskare-mans-leende-kan-vara-dold-sexism/

  /Frida

 18. Jock Rockman July 6, 2016 at 9:04 am Reply

  Jag råkade skratta hjärtligt åt denna länk, den roligaste, äh jag menar den mest oroväckande hittills. Så har jag genom mitt skratt brutit mot skrattmaktsordningen och mot jämställdhetsfeministern? Eller skrattade jag rätt?

 19. […] I slutet av månaden slog SVT larm: “svenskar skrattar för lite åt kvinnliga komiker”.…Detta kan, som alla förstår, bara bero på en sak: kvinnor diskrimineras av Skrattmaktsordningen – en osynlig patriarkal struktur som byggts upp av vita män, för att förtrycka kvinnor. Det visar radikalfeministisk forskning från Hanna Söderlund på Umeå universitet. […]

 20. Krister January 26, 2018 at 7:41 pm Reply

  Kommer ihåg när TV4 “samlade” ihop Sveriges bästa kvinnliga komiker i en tv-serie om ett varuhus. Den blev en totalflopp. Nu var inte SVT “Varuhuset” heller nån skrattfest men man hade inte heller gått ut med det… Den blev kult utan att vara kul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: