Gillar du inte den nya, feministiska Ghostbustersfilmen? Då är du en vit kränkt man som hatar kvinnor och är rädd för att förlora dina otaliga manliga privilegier!

Äntligen! Den nya feministiska Ghostbustersfilmen är här! Vi radikalfeministiska journalister på Södermalm är förstås lyriska. Men biobeskökarna och folk i gemen tycker att filmen är usel. Varför? Feministisk forskning har svaret!

Ja det som vi feminister har väntat på i årtionden har äntligen hänt: en ny feministisk version av Ghosbusters har äntligen släppts. De gamla Ghostbustersfilmerna från 80-talet hade ju fyra män (varav tre vita män – den värsta sorten) i huvudrollerna. Oerhört unket, ojämställt och kvinnodiskrimerande. Helt oacceptabelt för oss feminister att titta på.

Ghostbusters original

Ghostbusters – som synes unket, otrevligt, grabbigt, kvinnohatande och lite nazistiskt.

I den nya feministiska versionen av Ghostbusters är handligen den samma men en har bytt ut talanglösa, tråkiga nollor som Bill Murray, Dan Aykroyd, Rick Moranis och Sigorney Weaver, som förut hade huvudrollerna, mot fyra lesbiska vaktmästare. Varav en rasifierad (den allra bästa sortens lesbiska vaktmästare). Som alla förstår gör detta att den nya filmen är flera miljoner gånger bättre än originalet! Patriarkatet har förvisso gjort så att skämten är tråkiga och specialeffekterna till och med är sämre än de på 80-talet – men det gör ju så klart inget alls eftersom det ju är kvinnor i huvudrollenerna och filmen förmedlar ett feministiskt budskap!

ghostbusters radical feminism

Så här ska det se ut! Nya feministiska Ghostbusters är superduperbra, eftersom det har fyra kvinnor i huvudrollerna och förmedlar ett peppigt feministiskt budskap. Mycket bättre än originalet – det visar feministisk forskning.

Men trots att vi nu slipper Bill Murray, Dan Aykroyd och de andra äckliga talanglösa unkna männen och att vi istället får se fyra lesbiska vaktmästarkvinnor i huvudrollerna, så sågas filmen av de flesta som sett den. Hur är det möjligt? Jag menar – det är ju fyra kvinnor i huvudrollerna! Kvinnor! Feministisk forskning från bl.a. Ida Kjellin har svaret:

Alla som inte gillar nya feministiska Ghostbusters hatar kvinnor

Kloka radikalfeminister som Ida Kjellin har känt efter noga och kommit fram till att de som inte gillar den nya feministiska Ghostbusters-filmen är kvinnohatande män som är rädda att förlora sina exklusivt manliga arenor (som t.ex värnplikten och tvingas ut i krig). Artikel från Aftonbladet.

Ja det hela är så klart en patriarkal konspiration från kvinnohatande män som inte vill se kvinnor ta plats på manliga arenor! Givetvis. Det förstår radikalfeminister som jag och Ida Kjellin. Och nej – det kan absolut inte vara så att folk helt enkelt tycker att filmen är dålig och att Bill Murray etc är roligare än de nya kvinnliga skådespelerna. Ni hör ju själva hur orimligt och korkat det låter. Det är stört omöjligt att det skulle vara så.

Dessutom finns ovedersägliga bevis för att feminister som Ida Kjellin och jag har rätt i att kritiken mot nya Ghostbusters enbart är en konspiration från kvinnohatande män. Ida Kjellin har nämligen satt sig ner och kännt efter noga och kommit fram till att det är så det måste vara. Eftersom Ida Kjellin är kvinna och feminist är hennes känslor forskning och alla som säger emot är nazistiska män som hatar kvinnor. Och ja, det gäller även alla de kvinnor som inte gillade nya Ghostbusters-filmen.

Så. Nu gör ni som vi radikalfeminister befaller. Ni ska alla gå och titta på nya feministiska Ghostbusters på bio. Ni ska tycka att det är en  jättebra film och ni ska alla hylla filmen på sociala medier. Annars hatar ni kvinnor och kan bli avstängda från Twitter.

Pepp pepp och krossa Patriarkatet!

Tagged: , , , , ,

20 thoughts on “Gillar du inte den nya, feministiska Ghostbustersfilmen? Då är du en vit kränkt man som hatar kvinnor och är rädd för att förlora dina otaliga manliga privilegier!

 1. vince July 28, 2016 at 4:40 pm Reply

  I och med att filmen var ruskigt hatad redan innan den hade kommit ut och mycket av kritiken just handlade om att huvudrollsinnehavarna var kvinnor så blir lite svårt ändå att förneka att det inte alls skulle kunna ha med något slags kvinnohat att göra.

  • Arne BK (@Arn_BK) July 28, 2016 at 9:00 pm Reply

   Kan ju också ha varit för att dom trailers som släpptes till filmen var helt jävla värdelösa ?

   • vince July 28, 2016 at 10:08 pm Reply

    Jo fast det brukar såvitt jag vet inte hända att folk rusar till imdb för att ge en film betyget 1/10 innan filmen ens haft premiär. Detta i kombination med att vissa uttryckligen sagt att de inte gillar att kvinnor är i huvudrollerna gör att det verkar rimligt att anta att en del kvinnohat är inblandat.

    Man kanske inte ska gå så långt i sin antifeminism att man börjar vända ut och in på sig själv för att bortförklara alla tydliga tecken på kvinnohat. Då är man ju precis lika biased och onyanserad som feministerna så ofta är.

    • Jämställdhetsfeministern July 28, 2016 at 11:53 pm Reply

     Du har helt rätt! Att folk inte gillade trailersarna är ett tydligt bevis för att det rör sig om kvinnohat! Jag har hört att folk inte ens gillade affischerna på stan! Kvinnohat!

     Precis som du säger så måste en ju vända ut och in på sig själv för att inte tydligt se att det är bevis för kvinnohat.

     Dessutom har det ju (som duktiga feminister som du och jag vet) aldrig någonsin hänt att en film med manliga skådespelare fått kritik redan innan den har haft premiär (i Sverige). Det har ju feministisk forskning tydligt visat.

     Feminismen är oerhört stark hos dig Vince.

   • Jämställdhetsfeministern July 28, 2016 at 11:57 pm Reply

    Nej det kan det inte. Vince, jag och Ida Kjellin VET att det inte kan vara så för vi har känt efter noga. Vi känner också att du måste vända ut och in på dig själv för att inte känna som vi – att det rör sig om kvinnohat.

    Dessutom har ingen film med manliga skådespelare någonsin i världshistorien fått kritik bara pga dess usla trailers, innan den haft premiär. Det visar feministisk forskning som jag, Vince och Ida Kjellin tagit del av.

    Så läs på! Och googla Patriarkatet!

  • Jämställdhetsfeministern July 29, 2016 at 12:12 am Reply

   Ja verkligen Vince! Att mycket av kritiken mot filmen handlade just om genidraget att byta ut den manliga kvartetten mot fyra tråkiga feministiska kvinnor är ett tydligt bevis för att det rörde sig om kvinnohat.

   För att byta ut män mot kvinnor kan ju aldrig någonsin vara ett giltigt skäl till kritik, utan bara beröm. Ta vilken Bill Murray-film som helst och byt ut honom mot en valfri random kvinna. Det förstår kloka feminister, som du och jag Vince, att det KAN OMÖJLIGEN föranleda giltig kritik eller misstankar om att filmen i fråga blir sämre. Den som tycker eller tror att en film kan blir sämre om Bill Murray byts ut mot en random kvinnlig skådespelare hatar kvinnor. Det går ju inte att komma ifrån.

   Så tack för dina kloka ord Vince!

   Och till er andra, näthatare, som kanske till och med föredrar att se Bill Murray i en roll istället för t.ex Kakan Hermansson – sluta hata kvinnor! Gör som Vince och läs genusvetenskap på Södertörns högskola i ett par år! Så kommer ni att se ljuset.

  • Noger August 3, 2016 at 8:51 am Reply

   Ja att man röstar olika beroende på könstillhörighet är inte alls ok!

   Tittar man på IMDB statistik ser man att männen anser att filmen är ett snäpp bättre än “Sex and The city 2”, medan kvinnorna tycker att den är tre snäpp bättre än originalfilmen från 1984 och i paritet med Deer Hunter, och Sjunde Inseglet.
   Det är ju uppenbart att männen förblindats av sin könsidentitet och röstat fel!

 2. bergersjo July 28, 2016 at 5:15 pm Reply

  Jag är iofs. medveten om att jag är unken, privilegierad och bara borde hålla käften då jag är en vit kränkt medelålders heterosexuell cis-man, men borde det inte ha varit fler rasifierade kvinnor i filmen? Jag ser bara två i den där bilden.
  PEPP!

 3. Rikard July 28, 2016 at 9:36 pm Reply

  Hej.

  Jag ser att den cis-normativa propagandan firar nya triumfer i och med den nya ‘Spökjägarna’-filmen.

  Flickorna har lurats att anamma den fallokratiska stå kissar-posen med sina penissubstitut till strålkanoner. Vad är det för feminism, där kvinnor luras härma män?

  De skulle ju givetvis utrustats med kvinnligt tematiskt utformad utrustning för att suga upp spökena.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 4. vince July 29, 2016 at 7:57 am Reply

  I och för sig rör det sig väl framförallt om män som ogillar femininster snarare än män som ogillar kvinnor. En del av kritiken har handlat om att det känns forcerat pk, även om andra delar handlat om att kvinnor inte hör hemma i humorsammanhang. Men visst kan vi ju låtsas som att det inte finns killar som ogillar tjejer, killar som ogillar feminister, och att all kritik som faktiskt rört sig om att huvudrollsinnehavarna är tjejer bara är en illusion. Det vore ju tråkigt om man behövde erkänna för sig själv att allt inte är svart eller vitt.

  • Jämställdhetsfeministern July 29, 2016 at 7:10 pm Reply

   Men Vince! Vad har tagit åt dig? Du börjar tvivla i din tro! :O
   Tillbaka i ledet med dig!
   Erkänn att det är som Ida Kjellin och vi andra feminister säger: att nya feministiska Ghostbusters sågats beror på kvinnohat – och bara kvinnohat. Som du själv sa igår: en måste ju vända ut och in på sig själv för att inte se att det handlar om kvinnohat! Och som du så klokt konstaterade igår så har ingen film med manliga skådespelare någonsin sågats innan den haft svensk premiär. Ännu ett bevis för att det handlar om kvinnohat!

   Och ja det är svårt att erkänna för sig själv att kritik mot en film med kvinnor i huvudrollen aldrig kan bero på något annat än kvinnohat. Men försök! Du klarade det ju galant igår!

   Du har dock rätt i att det finns miljontals killar i Sverige som hatar kvinnor. Det går ju knappt en minut utan att en hör en kille eller man som vrålar ut sitt hat mot kvinnor: “JAG HATAR KVINNOOOOOR” – något en hör flera hundra gånger varje dag ju. Däremot finns det inga feministiska kvinnor som hatar män. Det är en myt. Svårt att erkänna för sig själv men så är det ju. Det visar feministisk forskning.

 5. Jerry July 29, 2016 at 7:51 pm Reply

  Har en idé till nästa Ghostbusters. En grupp kvinnliga spökjägare jagar manliga spöken som flyger runt nakna och sprutar slem. Som levande var de sexistiska – som döda tusen gånger värre. Inget kan stoppa dem. Höjdpunkten på filmen är när en bordell blir hemsökt. Gubbspöken sprider skräck bland de prostituerade. Endast feministiska Ghosthunters kan stoppa detta. Roman Polanski hade jag tänkt mig som regissör. Ärligt talat blir denna film ett totalt hån av feminismen men tror inte ni märker det.

 6. Jan July 30, 2016 at 5:27 am Reply

  Vince har rätt! Gillar man inte nya Ghostbusters så är man anti-feminist och kvinnohatare. Att sno en framgångsrik filmidé och spela in den igen med enbart kvinnor i huvudrollerna är en lysande feministisk idé! Varför inte göra samma sak med Gudfader-filmerna? Titeln Gudmodern låter dessutom så mycket bättre. Mindre unket patriarkalt så att säga. Bra Vince! Gudrun skulle vara jättestolt över dig.

  • Jerry July 30, 2016 at 8:20 am Reply

   @Jan, varför inte den nya Askungen där hon träffar sin Gudfader.

  • Frida Gustavlin July 30, 2016 at 11:56 am Reply

   Kloka peppiga Ida Kjellin. Väl rutet, och viktigt peppig analys ang Ghostbusters!

   “Män vill inte se kvinnor ta plats på exklusivt manliga arenor.”

   “Jag tror att det är svårt för manliga filmälskare att förstå hur stort det känns att äntligen få se fyra kvinnor som inte bara är svinroliga.”

   Så sant! Män blir alltid kränkta när en säger att för en jämställd högskola så behöver 100% av studenterna utgöras av kvinnligt kodade hens. Typiskt könsmaktsordningskränkt, och det visar klart och tydligt att behovet av en jämställd högskola är större än någonsin.

   Och tycker en inte att alla tjejer alltid är roliga, då är en självklart nazist, men det är en även en manlig härskarteknik att tycka tjejer är roliga och inte ta den på allvar, och samtidigt en härskarteknik att förminska dem till komiker. Äsch. Alla män är nazister, det blir lättast så.

   Kampen fortsätter, mensen ska stoppas!

   ______________________

   Endast Uppsla nya Tidning (numera oberoende F!) har en redaktion som inte bara verkar bestå av kränkta vita män som förstår att kulturkritik inte alls ska handla om kvalité utan det mycket viktigare perspektivet, nämligen: representation ur ett identitetspolitiskt perspektiv.

   http://www.unt.se/kultur-noje/film/humoristisk-spokfest-4310462.aspx

   Aftonbladet är med på noterna, men får direkt underkänt för det låga kränkta betyget:

   http://bloggar.aftonbladet.se/filmbloggen/2016/07/ghostbusters-en-viktig-lattviktare/

   Fredrik Strage är dock sig lik, recenserar filmen enligt den patriarkala modellen: var det en bra eller dålig våffla?

   http://www.dn.se/kultur-noje/filmrecensioner/ghostbusters-kusligt-tomma-repliker/

   /Frida

   • Jämställdhetsfeministern July 30, 2016 at 7:04 pm Reply

    Kloka ord som vanligt Frida! 🙂
    Och tack för länkarna!
    Ja en undrar hur det är möjligt att en fin radikalfeministisk vänstertidning som DN (oberoende F!) fortfarande tillåter en kvinnohatande dödsnazist som Fredrik Strage skriva ickefeministiska texter. :/

  • Jämställdhetsfeministern July 30, 2016 at 7:00 pm Reply

   Låter som en mycket bra idé Jan. Varför har det inte gjorts en feministisk version av Gudfadern än? Tydligt exempel på kvinnohat.

   • My2Cents July 28, 2019 at 1:04 pm Reply

    Tack. Skrattade gott genom hela kåseriet. Men det roligaste var nog ändå svarsinläggen från alla som faktiskt tog det på allvar, och hur man på riktigt kunde höra ”woooooshhhh”:et när det gick de alla över huvudet.

    Ursäkta att jag var tvungen att ”mansplaina” allt det här. Det var min nazistiska penis som tvingade mig.

 7. starman2016 July 30, 2016 at 3:42 pm Reply

  Vad gör dom? Jagar de bort gubbslem och andra läskigheter?

 8. […] radikalfeminister som Ida Kjellin, Aftonbladet, kände efter noga och kom fram till att de som inte gillade den nya feministiska Ghostbusters-filmen var kvinnohatande män som är rädda a… (som t.ex värnplikten och tvingas ut i […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: