Damlandslaget i fotboll blir utklassade av pojklag. Alltså ska damfotbollsspelare ha minst lika hög lön som herrarna!

Ja vi feminister blir allt mer högljudda i våra krav på att damfotbollsspelare ska ha minst lika mycket betalt och minst lika mycket uppmärksamhet som spelarna på herrsidan. Feministisk forskning har ju tydligt visat att damfotbollen är minst lika bra som herrfotbollen. Så varför är folk fortfarande kolossalt mycket mer intresserade av herrfotboll än damfotboll? Och varför får de bästa herrarna mycket mer betalt än de bästa damerna? Feministisk forskning har svaret: kvinnohat och diskriminering så klart!

Kvinnohatande kränkta män och dödsnazister påstår att damfotboll håller en oändligt mycket lägre nivå än herrfotboll, eftersom det finns stora fysiska/biologiska skillnader mellan könen. Så är det ju förstås inte. Feministisk forskning har tydligt visat att kön bara är en social konstruktion och att kvinnor är minst lika bra som män på precis allt. Kvinnor kan aldrig någonsin vara i genomsnitt sämre än män på något. Så är det bara. Det är därför omöjligt att svara på vem som är bäst av Zlatan Ibrahimovic och Lotta Schelin.

Svenska damlandslaget har flera gånger spelat mot barn och tonåringar av maskulint kön. Här är några exempel på hur det gick.

Sverige (damlandslaget) – Stockholm (barn 14-15 år) 0-3

Sveriges landslag i damfotboll mötte i november 2015 ett gäng barn (mellan 14 och 15) från Stockholm – och förlorade med 0-3. Pia Sundhage var nöjd.

damlandslaget i fotboll förlorar mot barn 1

Sverige (damlandslaget) – AIK (barn 16-17 år) 0-3

Sveriges damlandslag mötte i januari 2013 AIK:s U17-lag (med 16- och 17-åriga pojkar) i en match över två gånger 30 minuter, där barnen (på begäran från förbundskapten Pia Sundhage) spelade med en spelare mindre på planen för att utklassningen inte skulle bli för stor. Det blev förlust med 0-3 för Sveriges bästa damfotbollspelare.

damlandslaget i fotboll förlorar mot barn 2

Sverige (damlandslaget) – Botafogo U16 (barn 15 år) 0-8

Ja här blev det lite tokigt. För att förbereda sig inför OS i Rio och för att ännu en gång bevisa att damfotboll är minst lika bra som herrfotboll så hade Sveriges damfotbollslandslag bokat in ännu en match mot ett gäng prepubertala barn i lägre tonåren. Men Botafogo kände att några av deras äldre ungdomar som varit skadade behövde lite uppvärmning. Så fem halvskade 18-åringar var med och spelade också. Tonåringarna spelade även här med en spelare mindre på planen, för att utklassningen inte skulle bli för stor, och Sveriges 11 bästa damseplare förlorade bara med 0-8.

damlandslaget i fotboll förlorar mot barn 4

Australien (damlandslaget) – Newcastle Jets (barn 15 år) 0-7

Även Australiens damfotbollslandslag, rankat femma i världen inom damfotboll och som slog ut Sverige i senaste damfotbolls-VM, har spelat mot 15-åriga pojkar. Australiens bästa damfotbollsspelare utmanade i maj i år barnen i Newcastle Jets, från New South Wales i Australien. Och förlorade med 0-7.

Så här skrev amerikanska Daily Wire:

“These Aussie women apparently never got the memo that gender is merely a construct. They are exactly the same as men (or 15-year-old boys), after all. Hilariously, people were actually shocked by the outcome. Assistant Coach Gary van Egmond said that he was “surprised” by the outcome.”

damlandslaget i fotboll förlorar mot barn 3

Ja det finns med andra ord många exempel på hur hög klass damfotbollen verkligen håller. Tydliga bevis för att damfotboll är minst lika bra som herrfotboll och att damfotbollsspelarna självklart ska ha minst lika mycket betalt som herrarna.

Men för att en gång för alla bevisa att de som säger att herrfotbollen håller en ojämförligt högre klass och att det finns stora fysiska skillnader mellan män och kvinnor har fel, så borde nog damfotbollslandslagen börja spela matcher mot pojkar som ännu inte närmat sig tonåren. Kanske är IFK Sunnes 10-åringar en lämplig motståndare.

IFK Sunne P06

IFK Sunnes pojklag för 10-åringar. Barn i den här åldern kan damfotbollslandslaget till och med vinna över, vilket ju med all tydlighet bevisar att damfotbollsspelarna ska ha minst lika hög lön som de bästa herrarna. Allt annat är ju kvinnoförtryck.

Om damlandslaget lyckas slå IFK Sunnes pojklag för 10-åringar har de alla förtjänat en Ferrari var. Som Zlatan har. Så det blir jämställt.

Zlatan med Ferrari

För allt som de bästa herrarna får, ska ju även damfotbollspelarna ha. Så är det bara. För att feminism och kommunism!

Vissa hävdar att det bara är naturligt att herrarna får bättre betalt, eftersom de förutom att vara ojämförligt mycket bättre även drar in i princip 100% av alla intäkter/vinst inom fotbollen. Och i princip finansierar damfotbollen. Men vi feminister känner att det inte är så. Nej, intäkterna och vinsten inom fotboll uppstår magiskt genom att feministiska kvinnor sitter ner i paneldebatter och fiser. Sen är det upp till FIFA och Svenska Fotbollsförbundet att fördela dessa pengar så att minst 50% hamnar hos kvinnorna!

Pepp pepp och krossa Patriarkatet!

Advertisements

Tagged: , , , ,

14 thoughts on “Damlandslaget i fotboll blir utklassade av pojklag. Alltså ska damfotbollsspelare ha minst lika hög lön som herrarna!

 1. SvennePe July 31, 2016 at 5:02 am Reply

  Tack Feministern för denna klargörande analys av dagens toppfotboll. Nu har du äntligen täppt till truten på de kränkta män som motsatt sig att kvinnliga fotbollsspelare ska ha lika hög lön och lika mycket uppmärksamhet som männen. Som vi feminister alltid hävdat och som feministisk forskning och du nu så tydligt visat, är damfotbollen minst lika bra som herrfotbollen. Pepp, pepp.

  • Jämställdhetsfeministern July 31, 2016 at 8:42 am Reply

   Tack! Ja det var förstås ett stort nöje att tysta alla dessa kvinnohatande kränkta män som inte förstår varför damfotbollspelare ska ha lika hög lön som herrarna!

  • Noger August 3, 2016 at 8:21 am Reply

   Ja, Män är ju verkligen löjliga i sin fruktlösa iver att försöka hitta ett enda område där de är bättre än kvinnor.
   Det säger sig ju självt att Allsvenskan, där vem om helst över 18 får spela får en sämre kvalitet.
   I damallsvenskan kan ju inte vem som helst kvala in och därmed slipper man många dåliga spelare. Att ingen man lyckats kvala in i damallsvenskan säger en hel del om kvaliteten på mansfotbollen. 😛

  • hypersexuell December 19, 2016 at 6:25 pm Reply

   Fast kör inte zlatan en Volvo I reklamen?

 2. Stor Grabb July 31, 2016 at 2:28 pm Reply

  Att damerna förlorade beror på att bollen var rund vilket psykologisk nedvärderar kvinnor i allmänhet eftersom det indirekt påverkar kvinnors självkänsla genom påminna dom om den övervikt som alla kvinnor bär på gemensamt som kvinnor. Kvinnor skall istället ges tillstånd
  att ha en boll med ansiktsmålningar på av män som de gemensamt hatar.

 3. DG July 31, 2016 at 4:52 pm Reply

  Sport inte minst lagsport handlar om konkurrens: och kvaliteten inom damfotbollen är usel, klart att de blir svårt att få publiksiffror och inte minst en betalande publik som orkar genomlida hela matcher där.. målvakten börjar med att skjuta bollen av plan, där passningsspelet genomgående är dysfunktionellt stressat och statiskt, där ingen läser spelet gör sig spelbar, outhärdliga nickdueller där hälften duckar, nickdueller där spelaren istället för pannan nickar med ansiktet och..hmm nä stannar nog där.

  De handlar om en otrolig nivåskillnad. Vilket de av någon anledning talas tyst om. Konkurrensen i herrfotboll är stenhård medans damfotbollen internationellt t.om har problem att få ihop fulltaliga landslag ens..

  Prestationsskillnaden är öht inte ens jämförbar. Vilket “oberoende” public service försöker ge sken av, med konsekvensen att samtliga sportprogram blivit nån sorts uppfostrande genuspekoral och handlar mer om feminism och identitetspolitik istället för sport.

 4. Rikard August 2, 2016 at 5:14 pm Reply

  Hej.

  Fotboll är en patriarkal härskarteknik som lurar frihetstörstande kvinnor att tro att bara en kan vara vinnare.

  Fram för feministisk fotboll, där alla har varsin boll och ingen tvingas vara målvakt!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 5. starman2016 August 2, 2016 at 7:00 pm Reply

  För det första, det finns inga herrlag inom fotbollen. Alla lag med maskulina spelare är pojklag. Däremot finns damlag som utgörs av mogna kvinnliga spelare. Att de kvinnliga spelarna har lägre lön kan enkelt förklaras av att t.ex. Zlatan inte visste om att det var så.
  Men om man talar om för Zlatan hur det ser ut så kommer han omedelbart att ta ut alla sina kollegor i en spelarstrejk tills damerna har högre lön än pojkarna.

 6. Kristian August 3, 2016 at 11:22 am Reply

  Man skall inte … förlåt, _En_ skall inte stirra sig blind på vilken siffra som råkar var högre än vilken. Det är bättre att se på vad siffrorna representerar i form av yin (feminint) och yang (maskulint).
  Jämna tal är som bekant yang och udda är yin.

  “Sverige (damlandslaget) – Stockholm (barn 14-15 år) 0-3”
  De så kallade “damerna” har jämnt tal, yang. Pojkarna fick ett feminint yin-tal.

  “Sverige (damlandslaget) – AIK (barn 16-17 år) 0-3”
  Samma sak igen.

  “Sverige (damlandslaget) – Botafogo U16 (barn 15 år) 0-8”
  Botafogo fuskade genom att inte ha alla spelare på plan. Med fler spelare hade de nog kunnat nå yin-talet 9.

  “Australien (damlandslaget) – Newcastle Jets (barn 15 år) 0-7”
  Även här är pojkarna mest feminina med yin-talet 7.

  Finns det verkligen någon tvekan om att damlandslagen som nämnts här är mer maskulina än sina motståndare?

 7. […] Det kom också fram att eftersom de bästa damlandslagen konstant blir utklassade av random pojklag,… […]

 8. Patrik April 2, 2017 at 10:03 pm Reply

  Det verkar som att alla ovan i kommentarerna är dessa “vita kränkta män”. Skäms på er att ni ens kan tala så illa om andra människor. Jag vill även påpeka att det några av er påstår är felaktigt och jag ber att läsa in lite statistik och kanske till och med facklitteratur gällande ämnet.

  Med vänliga hälsningar,
  Patrik, studerande inom Genusvetenskap på Uppsala Universitet.

 9. […] kom ihåg! Damfotbollslandslaget kan nästan spela jämnt med random pojklag – i alla fall förlorar de inte med tvåsiffrig marginal om pojklagen tar det lugnt och spelar med en …! Så damfotbollspelarna ska självklart ha minst lika mycket uppmärksamhet och minst lika mycket […]

 10. Damfotboll är lam fotboll | Maniac Media November 15, 2017 at 5:35 am Reply

  […] överhuvudtaget spela fotboll i världsmästerskap och landslagstävlingar. Sveriges berömda damlandslag förlorar mot pojkfotbollsspelare– är det då rätt att de på minsta lilla sätt ska jämställas med herrlandslaget? Är det […]

 11. […] konstaterat så är damlandslaget i fotboll jätteduktiga – faktiskt så duktiga att de nästan kan spela jämnt med random 14-åriga pojkar och hålla förlustsifforna under 0-10 mot lite äldre tonårspojkar (i alla om pojkarna tar det […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: