Stöd Elaine Eksvärds kamp mot yttrandefriheten!

I Göteborgs Posten idag går den kloka vänsterfeministen Elaine Eksvärd till hårt angrepp mot Janne Josefsson och andra demokratiskt sinnade människor som är så hemska att de förespråkar yttrandefrihet.

elaine-eksvard-kampar-mot-yttrandefriheten

Elaine Eksvärd, godhetsexpert och yttrandefrihetsskeptiker.

Så här skriver Elaine Eksvärd:

“Yttrandefriheten är bra om den utgår från premissen att människan i grunden är god. Men tyvärr är inte alla människor goda.”

Precis! Elaine Eksvärd har helt rätt: yttrandefrihet hade varit en bra grej ifall alla var goda och hade fina åsikter, som Elaine Eksvärd. Men tyvärr är ju inte alla människor lika goda som Elaine Eksvärd – och olyckligtvis så finns det till och med de som har andra åsikter än Elaine Eksvärd! Och precis som Elaine Eksvärd konstaterar, så kan ju inte yttrandefriheten gälla sådana människor. Det tror jag alla förstår.

“Josefsson pratar om yttrandefrihet, jag tycker vi ska prata om yttrandeskyldighet. Fler borde våga beordra folk att vara tysta för att deras ord är direkt livsfarliga.” 

Jajamän Elaine Eksvärd! Folk som Elaine Eksvärd tycker är onda ska beordras att vara tysta. Hårda direktiv från en auktoritär åsiktspolis. Lite som det är på Kuba, i Nordkorea och i det gamla fina Östtyskland.

Hets mot folkgrupp är redan ett brott i Sverige. Den som gör sig skyldig till det polisanmäls och straffas enligt lagar som stiftats av Riksdagen.

Men det räcker förstås inte för kloka, auktoritära vänsterfeminister som Elaine Eksvärd. Nej människor som är onda, rasistiska eller vars ord på annat sätt bedöms som livsfarliga, ska helt enkelt “beordras att vara tysta”, som Elaine Eksvärd så elegant uttrycker det. Onda människor ska alltså inte bara åtalas ifall de hetsar mot en folkgrupp eller begår någon annan typ av brott, som idag. Nä, de ska i Elaine Eksvärds vackra framtidsvision, fråntas sin rätt att yttra sig överhuvudtaget, oavsett om de pratar om vädret, sport eller politik.

Och vem ska då avgöra vilka människor som är onda och därmed ska fråntas sin yttrandefrihet? 

För att frånta yttrandefriheten från människor som är onda, måste det ju först slås fast vilka dessa onda människor är. Då behövs en statlig expertpanel som utfärdar intyg till de människor som är goda och har fina åsikter (som t.ex. Elaine Eksvärd) och som därmed kan beviljas yttrandefrihet i Sverige. Här kommer ett förslag på vilka som ska sitta i den statliga expertpanelen som ska avgöra vilka människor i Svereige som är tillräckligt goda för att beviljas yttrandefrihet:

Elaine Eksvärd
Lars Ohly
Gudrun Schyman
Ali Esbati
Lina Thomsgård
Seher Yilmaz
Anne Ramberg
Kakan Hermansson
Anders Lindberg
Malena Ernman
Göran Lindberg
Åsa Romson
Gustav Fridolin
Veronica Palm
Dan Eliasson
Åsa Regner
Natashja Blomberg
Jan Helin

Alexandra Pascalidou

Som ni ser, bara genomgoda personer med finfina åsikter. Ordförande i expertpanelen blir så klart Elaine Eksvärd själv.

Pep pepp!
Kampen fortsätter.

UPPDATERING:
Nu bekräftar kloka Elaine Eksvärd på sin blogg (för dem som tvivlade) att hon verkligen vill avskaffa yttrandefriheten för alla som Elaine Eksvärd tycker är rasister:

Märkligt vad många som blir upprörda över att jag vill ta bort rasisters rätt att yttra sig, oftast rasisterna själva.

Så sant Elaine Eksvärd – de som inte vill ta bort yttrandefriheten är oftast rasister.

Advertisements

Tagged: , , , , ,

21 thoughts on “Stöd Elaine Eksvärds kamp mot yttrandefriheten!

 1. bergersjo October 9, 2016 at 7:47 pm Reply

  Jag ser dock namnen på många privilegierade personer där bland förslagen! Vita medelålders män, alltså. Som tur är handlar det ju om goda och kloka män (för att vara män då) som till exempel Lars Ohly, Anders Lindberg och Gustav Fridolin, så de kliver säkert gärna tillbaka och överlåter möjligheten att sitta i panelen åt rasifierade HBTQ(r)-personer som inte är cis-män. Det är ju trots allt vanligtvis alltid så de beter sig eller hur!
  Pepp pepp!

  • Jämställdhetsfeministern October 9, 2016 at 7:49 pm Reply

   De kan kompensera sina privilegier genom att agressivt kräva att andra män ska maka på sig och erkänna att de våldtar, förtrycker och är ärkesvin.

   • bergersjo October 9, 2016 at 8:04 pm Reply

    Isåfall vill jag föreslå att även Fredrik Virtanen får en plats! Han är ju en kraftigt privilegierad lönnfet vit medelålders man men mycket duktig på att kräva sådant. Och han är sverigefinsk vilket gör honom än mer intressant då det sätter honom i en närmast rasifierad minoritetsgrupp!
    Pepp!

    • Jämställdhetsfeministern October 9, 2016 at 8:17 pm Reply

     Jamen visst! Fredrik Virtanen är en finfin kandidat! Kan inte komma på någon som är godare än honom!

 2. Lana October 9, 2016 at 10:35 pm Reply

  Så här skrev jag till Elaine Eksvärd nyss. Jag får väl knappast svar från henne, men om jag får det lägger jag till det här,

  Jättebra att du förklarar och utvecklar vad du ville ha sagt i GP!

  Men om ditt huvudbudskap var att du inte är emot yttrandefrihet, utan bara är emot när yttrandefrihet utnyttjas för att vädra rasistiska åsikter, så kanske du borde ha skrivit det någonstans i din text i GP? Det är bara två rader max, så det hade du lätt fått plats med om du velat.

  Och varför kritiserar du då Janne Josefsson? Du tror alltså att Janne Josefsson är för att yttrandefrihet utnyttjas för att vädra rasistiska åsikter? Det har jag aldrig sett Janne Josefsson säga. Har du? När hände det i så fall?

  Både Janne Josefsson och Nike Nylander hävdade ju att Jan Helin hade sagt och skrivit att extremister – t.ex. SD – inte skulle få debattera i SVT längre. Något Helin backade ifrån i samtalet med Janne Josefsson och Nike Nylander i Aktuellt. Men du skriver i din text i GP att Helin istället borde “stå på sig” i diskussionen med Josefsson. Vad menar du med det?

  I GP skriver du också att
  “fler borde våga beordra folk att vara tysta”
  och att
  “yttrandefriheten är bra om den utgår från premissen att människan i grunden är god. Men tyvärr är inte alla människor goda.”

  Jag tror dig när du nu säger att du med detta bara ville säga att du är för yttrandefrihet men mot rasism. Men i GP såg det ju snarare ut som att du drev tesen att yttrandefrihet leder till att Hitler-typer tar över världen och att Josefsson bidrar till det.

  Jag får erkänna att jag tyckte att din text gav riktigt obehagliga vibbar när jag läste den. Det verkade som att du tyckte att människor med åsikter som du (och även jag) tycker är dåliga/hemska helt enkelt ska “beordras till tystnad” och mista sin rätt till yttrandefrihet.

  Uppenbarligen tror du dock alltså att Josefsson är för att yttrandefriheten används för att sprida rasism. Så du borde nog lyssna lite bättre på vad Josefsson säger. Han vill bara – precis som du tydligen – bevara yttrandefriheten i Sverige, även för personer som har åsikter som han tar starkt avstånd ifrån.

  I ett demokratiskt land ska rasism bemötas med argument och fakta. Rasistiska brott ska bemötas med polisanmälningar. Inte med att dela in befolkningen i “goda” och “onda” och sedan inskränka yttrandefriheten för de “onda”. Yttrandefrihet är bara yttrandefrihet om den gäller för alla – även för korkade människor med unkna åsikter. Yttrandefrihet som bara gäller för vissa är inte yttrandefrihet, utan dess raka motsats.

 3. Pelle2 October 10, 2016 at 3:28 am Reply

  Du glömde bort följande godkända debattörer:
  Pizzaekonomen Schyffert, Kawa Zofalgary, Åsa Linderborg, Jonna Sima,
  Karin Pettersson,Cecilia Hagen,Margot Wallström,Ebba Witt Brattström,Behrang Kianzad,
  Jan Guillou,Jonas Sjöstedt och Lars Ohly.

 4. starman2016 October 10, 2016 at 4:30 am Reply

  Yttrandefrihet ska innebära att man fritt kan yttra det åsiktspanelen godkänt

 5. greatattractorulf October 10, 2016 at 10:38 am Reply

  Varför inte kalla avfallet för vad hon är? En uttalad fascist. Ett fascistsvin på yttersta vänsterkanten, vars groteska åsikter har just den kallbrands-liknande stank av stalinism och röd nationalsocialism (inte alls så paradoxalt som det kan låta, då de röda och de bruna har oerhört mycket gemensamt) som följt främst i massinvandringens spår (googla på Stormuftin av Jerusalem för att få en inblick i hur nära muslimer och nazister samarbetade) och som underminerar hela samhället, då dessa åsikter, eller snarare dess implementering, sedan ett par år redan kunnat skönjas.

 6. Mikael October 10, 2016 at 8:01 pm Reply

  Jag var tveksam inför det här förslaget när jag först hörde det, för då kom det från en heterosexuell vit man vid namn Stalin. Men nu när jag har hört en duktig kvinna godkänna det ställer jag mig förstås helhjärtat bakom!

 7. OLOF BJOERKLUND October 11, 2016 at 5:18 pm Reply

  Härmed tar jag modet till mig att be Eksvärd hålla käften, hon förlöjligar hela det svenska utbildningsväsendet när hon excellerar i sin ondska.

 8. garnkvist October 13, 2016 at 3:19 am Reply

  Eftersom vänsterpartiet, miljöpartiet, socialdemokraterna, och feministiskt initiativ är antisemitiska partier borde samtliga från dessa partier förbjudas att yttra sig då antisemitism är rasism.

 9. ericr45 October 13, 2016 at 8:12 am Reply

  Förstår inte upprördheten??
  Självklart skall enbart de med “rätta åsikter” få yttra sig! Både i massmedia och på övriga ställen.
  Det gick ju alldeles utmärkt i Sovjet, i DDR, i flesta länder i östblocket, – ett tag…
  Minns president Lincolns ord:
  You may fool all the people some of the time, you can even fool some of the people all of the time, but you cannot fool all of the people all the time.

  (För de som gått svensk skola, här på svenska:
  Du kan lura alla människor ibland, du kan till och med lura vissa människor hela tiden, men du kan inte lura alla människor hela tiden.)

 10. […] Eksvärd är en som inte tycker att yttrandefrihet är en bra grej. En TYPISK idé som frodas i genus- och radikalfeministkretsar eftersom de befinner sig så långt […]

 11. Malin Eriksson - Jämställda partiet December 22, 2016 at 12:49 pm Reply

  Sanningsministeriet börjar ta form. hi hi hi. =) Fattas väl bara att de startar en tidning som heter “Sanningen” (Pravda på ryska) … fast det behöver de väl inte. “Sanningspressen” finns ju redan. I den är Obama är god, Putin är ond och Donald Trump ska dö och Berine Sanders ska ignoreras.

 12. ericr45 December 23, 2016 at 8:36 am Reply

  Jo Malin E, nu börjar det kännas riktigt obehagligt.
  De börjar bli helt ok inom opnionseliten att vara för en begränsning av yttrandefriheten.
  Tycker du “fel” – var tyst, du har ingen rättighet att yttra Dig!

 13. Ulf December 23, 2016 at 4:19 pm Reply

  Jag tycker att vi kan fortsätta och fylla på listan och sedan skicka den till Alice Bah. Jag har ett förslag till; Cissi Wallin- ständigt öppen för diskussion om fakta och en fena på att tolka statistik på “rätt sätt” 🙂

 14. […] den mysiga, äppelkindade medieprofilen Elaine Eksvärd väckte uppmärksamhet genom att tydligt ta ställning för att yttrandefriheten i S…. Utom för människor som delar Elaine Eksvärds fina helylleåsikter förstås. Kanske kommer en […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: