Succé 2016: Feministisk snöröjning

Efter en tids blogguppehåll är Jämställdhetsfeministern nu tillbaka för att sprida jämställdhet på nätet. Idag tänkte jag blicka tillbaka på en av 2016 års stora succéer: feministisk snöröjning!

feministisk-snorojning-orsakar-kaos-i-stockholm-3

Snökaos i Stockholm. Feminister inom MP, V, F! och S har visat att det är kvinnodiskriminering ifall bilar, bussar och ambulanser kan komma fram när det snöar. För att komma till rätta med detta problem har MP, V, F! och S infört feministisk snöröjning i Stockholm (se bild ovan).

Ja de kloka feministerna i Miljöpartiet, Feministiskt initiativ, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna kom för ett par år sedan fram till att det är kvinnodiskriminering att prioritera vägar framför trottoarer och cykelbanor vid snöröjning. Så när Mp, V, Fi och S så kom till makten i Stockholms stad hösten 2014, var en av deras första åtgärder så klart att införa feministisk snöröjning – där trottoarer och cykelbanor plogas, medan vägar lämnas igensnöade. Så att det blir jämställt.

feministisk-snorojning-orsakar-kaos-i-stockholm-2

Feministisk snöröjning i Stockholm. En omedelbar jättesuccé!

Som alla förstår har feministerna i Miljöpartiet, Feministiskt initiativ, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna helt rätt i att det är grovt kvinnodiskriminerande ifall ambulanser, poliser, lastbilar, bilar, bussar och brandbilar kan komma fram även när det snöar. Det kan ju helt enkelt bara inte tolereras i ett feministiskt land som Sverige. Och när Stockholm så drabbades av ett snöoväder i början av november fick den nya feministiska snöröjningen så chansen att glänsa. Och det blev så klart en braksuccé!

feministisk-snorojning-orsakar-kaos-i-stockholm

En feministisk dröm. Män kämpar efter att ha kört fast i snön i Stockholm, tack vare den feministiska snöröjningen. Nu blev det jämställt. Vi feminister njuter.

När snön föll så blev Stockholm en lamslagen stad. Ambulanser kom inte fram. Bussar kom inte fram. Polisen kom inte fram. Folk kom inte fram till jobbet. Brandbilar kom inte fram. Kort sagt: ingenting funkade i Stockholm och staden blev helt paralyserad. Precis som Miljöpartiet, Feministiskt initiativ, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna ville! Ett praktexempel på praktiskt tillämpad feminism! Säkert bara en tidsfråga innan resten av världen tar efter. Kanske dog någon eller några människor till och med för att en ambulans inte kunde komma fram på de igensnöade vägarna! Ett lågt pris att betala för att vi kloka feminister ska få njuta av att se manliga bilister sitta fast i trafiken. Så att det blir jämställt.

daniel-helden-radikalfeministisk-snorojningshatare-mp

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) ler nöjt. Förmodligen tänker hen på alla de män, kvinnor och barn som blev fast i sina bilar, bussar, ambulanser och brandbilar i snökaoset i Stockholm i november. Alla missade jobb, möten och träningar. Alla olyckor. Kanske var det några som dog? Allt tack vare Helldéns fina feministiska snöröjning!

Jag avslutar med kloka ord från Stockholms trafikborgarråd, Daniel Helldén (MP):

“Ingen blir lidande.”
Daniel Helldén (MP), radikalfeministisk trafikborgarråd i Stockholm, kommenterar effekterna av att ambulanser, bussar, bilar osv inte kommer fram när det snöar, tack vare feministisk snöröjning. Alla stockholmare nickar instämmande till Helldéns kommentar, visar feministisk forskning.

 

 

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

20 thoughts on “Succé 2016: Feministisk snöröjning

 1. ericr45 January 1, 2017 at 9:17 pm Reply

  “Det har alltid varit lätt att vara en idiot, nu tack vare Internet kan man också visa upp det för hela världen”
  Tur att man nu lämnat Fjollträsk…

 2. Kristian January 1, 2017 at 11:00 pm Reply

  Inga ambulanser på våra gator! Bra jobbat!

  • Jämställdhetsfeministern January 1, 2017 at 11:49 pm Reply

   Ropen skalla snökaos för alla!
   Det viktiga är ju att så många män som möjligt får lida. Så det blir jämställt.

   • Gubbstrutt January 2, 2017 at 5:30 pm Reply

    Ju högre andel män som lider desto lägre andel kvinnor som lider.

    • Jämställdhetsfeministern January 2, 2017 at 7:47 pm Reply

     Precis! Inför nollvision för kvinnligt lidande nu! Endast pojkar och män ska lida – så det blir jämställt!

     • ericr45 January 2, 2017 at 9:48 pm Reply

      Såg igår att Cilla Benkö var mycket nöjd med jämställdheten inom SR, nu är 60% kvinnor mot tidigare 60% män!
      Dvs 60% män är INTE jämställt men 60% kvinnor är det?
      Kvinnlig logik?

 3. Goran January 2, 2017 at 11:09 am Reply

  Går det inte att införa feministiska filer som snöröjs och snön flyttas till mansfilerna så det blir ännu värr…MER JÄMSTÄLLT menar jag!

  • dolf January 2, 2017 at 2:39 pm Reply

   Det är ju tänkbart. Man hade något liknande i mönsterstaten Sovjet, där folkets älskade ledare hade egna filer på motorvägarna för att de inte skulle störas av riffraffet. Nu vet jag inte hur de gjorde just med snöröjningen, men jag antar att ledarnas filer prioriterades. Och funkade det där finns det ju ingen anledning till att det inte skulle funka här.
   Man skulle kunna tänka sig specifika filer och vägar som bara medlemmar i Fi, V och MP får färdas på och som då får högsta prioritet vid snöröjning.

   • nisse January 2, 2017 at 7:22 pm Reply

    Bättre med specifika filer för kvinnor då eller kanske endast för kvinnliga medlemmar inom Fi, V och MP isåfall. Du vill väl inte att manliga medlemmar i dessa partier ska kunna komma fram snabbt i trafiken för mörda och våldta?

    • Jämställdhetsfeministern January 2, 2017 at 7:44 pm Reply

     Jag kunde inte sagt det bättre själv! Kloka ord!
     Pepp på dig Femi-nisse! 😀

    • dolf January 2, 2017 at 8:47 pm Reply

     Det blir det väl per automatik, Fi V och MP är väl trygga rum utan slemma män

     • nisse January 6, 2017 at 7:06 pm Reply

      Så är det kanske.
      Man borde iallafall ha en fil (genusfil) som alltid röjs, där endast kvinnor, rasifierade och/eller homosexuella män får åka. De vita heterosexuella männen däremot, de får sitta fast i sina icke-underhållna och igensnöade filer (patriarkatfilen). De är ju ändå bara på väg till någon verksamhet som förstör miljön, skapar krig eller exploaterar barn och kvinnor.
      Högst prioritet borde ges till genusfilen på vägen mellan Södermalm och Södertörns högskola, så att alla goda människor kan komma fram till intitutionen så att vi kan problematisersa den manliga könsrollen oavsett väder och vind.

 4. Gubbstrutt January 2, 2017 at 5:29 pm Reply

  Superlativen räcker inte till för att beskriva detta fantastiska normkritiska kaos.
  Lycka överallt på Stockholms gator då den förtryckande patriarkala ordningen ersätts av feminism och jämställdhet.

 5. Hen January 2, 2017 at 5:38 pm Reply

  Jag har inte fått plogat hos mig. Och får jag inte det när snön kommer då jäklar skall jag ut och väsnas på nätet.

  • Jämställdhetsfeministern January 2, 2017 at 7:46 pm Reply

   Ja gångvägar ska plogas utanför ditt hem, så att promenerande kvinnor kan ta sig fram där. Men inga vägar ska plogas. Det är, som du förstår, oerhört viktigt för jämställdheten att inga ambulanser, bussar eller brandbilar kan ta sig fram utanför ditt hem.

 6. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF? January 5, 2017 at 8:55 am Reply

  […] Vi vet ju att den feministiska snöröjningen blev en enorm succé […]

 7. Gubbstrutt January 7, 2017 at 8:21 pm Reply

  Svaret heter “Feministiskt snöröjning”.
  http://www.expressen.se/nyheter/snorojare-beskots-med-nyarsraketer/

 8. […] Det blir snöstorm i Stockholm och den styrande S-Mp-V-F!-majoritetens nya feministiska snöröjning gör stor succé: varken bussar, a… En rejäl spark mellan benen på Patriarkatet […]

 9. Xanthopteryx February 27, 2018 at 1:39 pm Reply

  Är du dum på riktigt? Eller bara låtsas du…? “Snökaos i Stockholm. Feminister inom MP, V, F! och S har visat att det är kvinnodiskriminering ifall bilar, bussar och ambulanser kan komma fram när det snöar. För att komma till rätta med detta problem har MP, V, F! och S infört feministisk snöröjning i Stockholm (se bild ovan).” Vänligen förklara för mig exakt vilken del av Stockholm den där bilden från USA är tagen i…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: