Feministisk årskrönika 2016

Så var det dags för Jämställdhetsfeministerns årskrönika – en återblick på förra året ur ett feministiskt perspektiv. Så här kommer några av 2016 års höjdpunkter, månad för månad.

Januari
2016 började dramatiskt, när vi feminister fick rycka ut i samlad trupp efter att tusentals migrantmän från Mellanöstern attackerat, antastat, rånat och våldtagit kvinnor och skjutit fyrverkeripjäser rätt in i folkmassor under nyårsnatten i Köln. Hela Sveriges armé av professionella feminister, från DNs Hanna Fahl, till Expressens Irena Pozar, till Vänsterpartiet, MP och F! mobiliserades för att förklara det som alla vi feminister vet:
varje dag drar gäng på upp till 1000 vanliga typiska svenska män runt på stan och rånar, antastar och våldtar kvinnor, samt skjuter fyrverkeripjäser mot poliser och alla andra som vågar ingripa. Det är så svenska män beter sig. Det är det som är svenska mäns kultur. Och det kallas Patriarkatet!

Kölnattackerna vardag i Sverige

Arabiska migranter i Köln eller helt vanliga svenska män en vardag i Linköping? Omöjligt att säga, visar feministisk forskning.

Lite senare under månaden hade en grupp svenska elitfeminister under Gudrun Schymans ledning gjort efterforskningar och kommit fram till att vanliga svenska män kan vara allra värst i hela världen på våld och trakasserier mot kvinnor. För vilken svensk kvinna blir inte regelbundet överfallen av gäng av 1000 vita svenska män? Och känner du någon vit svensk man som inte brukar dra runt på stan i gigantiska våldsamma gäng och råna, antasta och våldta kvinnor? The story of Linnea Brunos (F!) life.

Linnea Bruno berättar om hur hon ständigt blir attackerad av horder av vita svenska män

Under resten av januari månad fylldes alla Sveriges radikalfeministiska vänstermedier, som SVT, SR, DN, Aftonbladet och Metro, av en nästan oändlig kavalkad av kunniga feminister som alla förklarade det självklara: svenska män är minst lika hemska som Kölnmobben och det finns absolut inga kulturella skillnader mellan svenska män och män i något annat annat land i världen, som skulle kunna innebära skillnader i hur kvinnor behandlas. Nej, alla män i hela världen har i grunden exakt samma kultur – våldtäktskulturen. Det har feministisk forskning visat. En av höjdpunkterna var när Svante Tidholm, en vit priviligierad medelålders feministman, mansplainade i SVT för en rasifierad invandrarkvinna om hur det är att vara rasifierad invandrarkvinna. Svante Tidholm berättade också om sin fostran till att bli våldtäktsman och hur svårt han och alla andra män har att låta bli att slå kvinnor (mer kloka ord från Mansplainar-Svante i denna video från alltid läsvärda Toklandet).

Svante Tidholm mansplainar kvinnoförtryck för rasifierad kvinna

I januari gjorde också svenska feministiska genusforskare en revolutionerande upptäckt: det finns mot förmodan en sak som män är bra för – nämligen att donera sperma. Våra kloka feministiska politiker drev nämligen igenom en lag som  äntligen säkrade ensamstående feministiska kvinnors självklara rätt till barn (genom insemination). Men tyvärr behövs det sperma att inseminera. Och sorligt nog kan den endast utvinnas ur män.
Veronica Svärd (F!) gick ut och gav tydliga direktiv till Sveriges män: ni SKA donera sperma till ensamstående radikalfeministiska kvinnor!

Feministiskt initiativ upptäcker det enda män är bra till

Februari
Efter rapporter om att mängder av ensamkommande flyktingbarn i Sverige i själva verket varken var barn eller flyktingar och dessutom ofta begår mängder av brott gjorde Jämställdhetsfeministern i februari ett prisbelönt och gripande reportage till stöd för de stackars oskyliga små flyktingbarnen. Stefan Löfven och Anders Ygeman lyssnade som tur var på Jämställdhetsfeministern och konstaterade att inga som helst åtgärder behöver vidtas t.ex. mot gängen av illegala marockanska migranter som ostraffat härjar i Stockholm och Göteborg. Stefan Löfven och Anders Ygeman uttryckte också sitt fulla förtroende för rikspolischefen Dan Eliasson, som ju gör ett makalöst arbete och har uppnåt fantastiska resultat med Polisen, som inte behöver några som helst ökade resurser. Pepp!

Ensamkommande flyktingbarn.

Ensamkommande flyktingbarn.

Den radikalfeministiska hjälporganisationen Plan Sverige lanserade under månaden också ännu en massiv, dyr reklamkampanj för att hjälpa barn i tredjevärlden till ett drägligt liv och skolgång. Ja, så länge de inte är pojkar förstås. Plan Sverige hjälper bara barn med rätt typ av könsorgan – dvs flickor. Så att det blir jämställt.

I februari nåddes vi också av en härlig feministisk jämställdhetsnyhet: kvinnliga chefer tjänar nu mer än manliga chefer i Sverige! Detta alltså trots det enorma förtrycket och diskrimineringen som Sveriges kvinnor ju utsätts för – och trots att feministisk forskning visat att kvinnor jobbar gratis under årets två sista månader!

Veronica Palm är det synd om

Mars
I mars kom den radikalfeministiska gratistidningen Metro (oberoende F!) med ett chockbesked, som skakade om den svenska medievärlden (dvs Södermalm) i sin grundval: 73% av svenskarna är inte feminister! Hur kommer det sig att bara en fjärdedel av svenskarna kallar sig feminister, trots att Metro, Sveriges Television, Sveriges Radio, Aftonbladet, Dagens Nyheter och andra radikalfeministiska medier dagligen gör allt för att alla svenskar ska förstå att de måste ansluta sig till vår feministiska tro – den Enda Heliga Sanningen? Ja det kan ju absolut inte vara så att de flesta svenskar inte håller med om vad feminister säger. Det är ju en skrattretande tanke. Nä, Metro ringde upp den radikalfeministiska genusvetarprofessorn Kristina Fjelkestam, som presenterade en mycket mer rimlig förklaring: “I Sverige finns det fortfarande en fördomsfull syn om att kvinnor inte ska ta ton och käfta emot”.

Så var det i vanlig ordning kvinnodagen och Jämställdhetsfeministern redogjorde för hur lång tid det kommer att ta innan Sverige blir helt jämställt.

April
Marcus Leifby, sportjournalist på den radikalfeministiska gratistidningen Metro (oberoende F!), konsterade i en krönika klokt att män är mörkret i vårt samhälle och kvinnor är ljuset. Därför, konstaterade Marcus Leifby, är det ett enormt samhällsproblem att det finns fler manliga sportjournalister än kvinnliga sportjournalister. Men Marcus Leifby – en vit, priviligierad, medelålders man, vägrar dock att leva som han lär, säga upp sig och ge sitt jobb till en duktig kvinnlig journalist. Jämställdhetsfeministern startade därför en kampanj med kravet att Metro genast avskedar mörkermannen Marcus Leifby och alla andra manliga sportjournalister som skriver för tidningen och ersätter dem med kvinnor.

Marcus Leifby radikalfeminist

Manliga sportjournalister är mörker – kvinnliga sportjournalister är ljusglimtar, berättar den manlige sportjournalisten Marcus Leifby, som vägrar maka på sig och släppa fram en kvinnlig ljusglimt.

I april kom det också fram att Miljöpartiet blivit en naturlig samlingsplats för radikala islamister. Inom MP har radikala feminister och radikala islamister förenats i sin kamp mot vita svenska män. Av någon anledning, som vi kloka vänsterfeminister inte förstår, så fick Miljöpartiet kraftig kritik för detta – till och med från partiets egna tv-kanal SVT. Förmodligen för att rasism. Miljöpartiets språkrör, historierevisionsminister Gustav Fridolin, förklarade att han inte förstått att islamistiskt kvinnoförtryck kunde väcka negativa reaktioner. Inom Fridolins miljöpartistiska kretsar hade ju radikal islamism endast väckt positiva reaktioner. Eftersom Miljöpartiet är ett feministiskt parti tvingades endast det kvinnliga språkröret att avgå efter kritikstormen mot partiet.

Gustav Fridolin

Maj
I maj blev det klart att presidentvalet i USA skulle stå mellan historiens näst minst omtyckta presidentkandidat – Hillary Clinton – och historiens allra minst omtyckta presidentkandidat – den mentalstörde dokusåpastjärnan Donald Trump, grundare av Putins officiella fan club i USA. Svensk media gjorde, som sig bör, en oberoende radikalfeministisk vänsteranalys av läget och kom fram till att alla som inte gillade Hillary var rasister och att Hillary var den överlägset bästa presidentkandidaten någonsin. För att kvinna. Hillary Clinton och hennes team antog också en briljant feministisk och identitetspolitisk strategi inför valet: att försöka locka till sig alla sorters väljare – utom vita män förstås. Och väljare på landsbygden. För vem bryr sig om dem och vad de tycker? Inte rika feministkvinnor som Hillary Clinton i alla fall. En sådan taktik kan ju bara inte slå fel. I alla fall inte när motståndaren är en mentalstörd dokusåpastjärna med en major man crush på Rysslands diktator…

I maj meddelade också Sveriges Radio att journalisten Alice Teodorescu och moderate riksdagsledamoten Hanif Bali är rasförrädare och husblattar. Detta efter att de båda avvikit från de politiska åsikter som Sveriges Radio beslutat att alla med invandrarbakgrund ska ha – det vill säga radikalfeminism, kommunism och identitetspolitik. En helt vanlig månad på SR alltså.

DIlan Apak med sina kollegor i SRs rasbiologiska expertpanel

Dilan Apak med sina kollegor i Sveriges Radios rasbiologiska expertpanel.

Juni
I juni avslöjade Expressen det som alla vi feminister hela tiden haft på känn: Kommunalpampen Annelie Nordström svinerier på medlemmarnas bekostnad var i själva verket männens fel.

Feministiska läkarstudenter i Lund krävde att fakta och vetenskap ersätts med feministisk tro i läkarutbildningen.

Lunds Universitet sprider fakta i strid med feministisk tro 2

Och i dessa tider när svensk sjukvård befinner sig i vad som kan karaktäriseras som fritt fall och patientsäkerheten är allvarligt äventyrad, så beslöt Socialdemokraterna och Miljöpariet att satsa sjukvårdspengarna på det allra viktigaste, dvs att skära sönder pojkars könsorgan. Cancerpatienterna får vackert vänta tills de minderåriga pojkarnas könsorgan trasats sönder – och det tror jag alla har förståelse för.

S V och Mp satsar könsstympning av pojkar

På nationaldagen offentliggjorde Jämställdhetsfeministern Sveriges nya flagga. Den speglar vår moderna värdegrund och feministiska tro på ett mycket bättre sätt en den gamla rasistiska, patriarkala gulblå fanan.

jämställd flagga

Radikalfeministiska Kyrkans Tidning informerade sina läsare om att jämställdhet är = 70% kvinnor.

Vinnare i den brittiska omröstningen om ifall Storbritannien ska stanna kvar i EU eller inte blir något överraskande Rysslands diktator Vladimir Putin. Europas allra klokaste politiker: Gudrun Schyman, Jimmie Åkesson, Marine Le Pen och Jonas Sjöstedt jublar.

rysslands-diktator-vladimir-putin

Rysslands diktator Vladimir Putin ler ikapp med Jimmie Åkesson och Gudrun Schyman efter att ha vunnit Brexit-omröstningen.

I slutet av månaden slog SVT larm: “svenskar skrattar för lite åt kvinnliga komiker”.  Detta kan, som alla förstår, bara bero på en sak: kvinnor diskrimineras av Skrattmaktsordningen – en osynlig patriarkal struktur som byggts upp av vita män, för att förtrycka kvinnor. Det visar radikalfeministisk forskning från Hanna Söderlund på Umeå universitet.

skrattmaktsordningen

Alla vet ju att feministisk forskning har visat att kvinnor inte klarar sig i livet utan att ständigt lyftas fram genom feministiskt specialstöd överallt och på alla nivåer i samhället. Men många känner däremot inte till att radikalfeministiska kvinnor har bevisat att även män behöver direktiv från radikalfeministiska kvinnor för att kunna leva väl! Men i juni startade tre av de främsta radikalfeministiska översteprästerna i Sverige – Gudrun Schyman (FI), Anna Giotas Sandquist (Sveriges Kvinnolobby) och Ida Östensson (radikalfeministisk vänsteraktivist) – en ny kampanj för att få män att ansluta sig till den feministiska tron. Kampanjen kallades #SheForHe.

Juli
Feminister krävde en statlig kriskommission eftersom det fortfarande finns ett fåtal högskoleutbildningar där kvinnor inte är i förkrossande majoritet! Ett rimligt och oerhört angeläget krav.

Krav på kriskommission eftersom kvinnodominansen inte tillräckligt stor

Det feministiska geniet och sanningsoraklet Zara Larsson fortsatte sin hyllade antirasistiska kamp för kärlek och jämställdhet, genom att uttrycka sitt hat mot hela grupper av människor enbart utifrån deras kön och hudfärg.

Zara Larsson hatar hatar hatar killar

Vi påmindes också om att franska och tyska män alltid har massmördat oskyldiga med lastbilar, knivskurit och yxat ned oskyldiga på öppen gata och skurit halsen av präster. För det är så vanliga män beter sig. För att män.

Mohammed-Riyad-Muslim-refugees welcome

Briljante rikspolischefen Dan Eliasson visade att Socialdemokraternas ovillkorliga förtroende för honom var ett korrekt beslut, då Eliasson löste problemet med en explosionsartad ökning av sexualbrott i Sverige, på ett lika enkelt som elegant sätt: genom att dela ut #tafsainte-armband till tjejer. För att säkerställa att inga terrordåd inträffar i Sverige kanske Polisen kommer att dela ut armband med budskapen #halshugginte och #terrormördainte. Ygeman och Löfven applåderar entusiastiskt.

Polisen halshugginte kampanj

Kloka radikalfeminister som Ida Kjellin, Aftonbladet, kände efter noga och kom fram till att de som inte gillade den nya feministiska Ghostbusters-filmen var kvinnohatande män som är rädda att förlora sina exklusivt manliga arenor (som t.ex värnplikten och tvingas ut i krig).

Alla som inte gillar nya feministiska Ghostbusters hatar kvinnor

Det kom också fram att eftersom de bästa damlandslagen konstant blir utklassade av random pojklag, så ska damfotbollsspelare ha minst lika bra betalt som manliga fotbollsspelare.

damlandslaget i fotboll förlorar mot barn 1

Augusti
Lina Andersson, Sveriges Radio, informerade om hur män är. Tack för det Lina!

Lisa Andersson SR hatar män 2

HRF – fackbörbundet för handels- och restauranganställda – ville inte vara sämre än Lina Andersson och berättade därför att män är kräk, dumma i huvet och inte kan sluta våldta.

Fackförbundet HRF män är dryga och dumma i huvet

Sven Melander gick modigt ut och försvarade idén att vårt samhälle ska fyllas med kollektivt hat gentemot vissa grupper av människor, t.ex på grund av deras kön. Han backade därför Zara Larsson och hennes hat till 100%! Han erkännde också vilka som begår sexbrott: “det är vi som gör det”.

I augusti gick även Socialdemokraterna och kloka vänsterkändisar ut med ett meddelande till Sveriges alla män: “släpp sargen och erkänn att ni våldtar!”. I sitt sommartal förklarade Stefan Löfven krig mot Sveriges män och talade sig även varm för principen om kollektiv skuldbeläggning och kollektiv bestraffning, som ju tidigare använts med framgång av feminister, rasister och kommunister.

Ulf Stenberg alla män är skyldiga till sexövergrepp

September
I september kom så äntligen det besked hela Sverige väntat otåligt på i åratal: flera miljarder av skattebetalarnas pengar ska satsas på en helt ny radikalfeministisk myndighet, som ska försöka indoktrinera Sveriges befolkning i den fina vänsterfeministiska tron. Och 900 miljoner ska satsas på att informera svenska pojkar och män om att det är fel att våldta. Eftersom feministisk forskning tydligt visat att svenska pojkar och män inte vet om det – och därför jättegärna våldtar så fort de får chansen. Inte undra på att jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) var oerhört stolt.

asa-regner-svenska-man-vet-inte-att-det-ar-fel-att-valdta
Istället för att hjälpa svältande barn i tredje världen lade Sida pengar på att sprida F!-ideologi med en dyr reklamkampanj. Äntligen!

Och S-Mp-regeringen beslutade att rusta upp det svenska försvaret: med genuskunskap och radikalfeminism! Precis vad det svenska försvaret behöver alltså.

genusarmen

Och radikalfeministiska SVT (oberoende MP) avslöjade orsaken till bostadsbristen i Sverige: “svenska byggnadsarbetare är macho.” Lösningen: “kvinnor och feminism.”

svt-rapport-avslojar-orsaken-till-bostadskrisen-i-sverige

Oktober
Feminister hittade ett nytt, supereffektivt sätt att bekämpa sexövergrepp mot barn: genom att förbjuda barnen att leka med brandbilar! Lika enkelt som briljant alltså. Och så finns det de som påstår att genusvetenskap inte leder till något gott!

Under oktober månad riktade en lång rad debattörer hård kritik mot kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP), bara för att hon vill göra om Sveriges alla muséer till indoktrineringsanstalter för radikalfeministisk normkritik och identitetspolitik. Men vad är egentligen muséer bra för, om inte att sprida Miljöpartiets, Vänsterpartiets och Feministiskt initativs ideologi till svenska folket?

ann-follin-och-alice-bah-kuhnke

Och Vänsterpartiet krävde chockhöjning av skatterna i Sverige, så att Lars Ohly ska kunna fortsätta leva i lyx, utan att behöva jobba alls.

nobelfesten 2008

Kloke kommunisten Lars Ohly (V) lever i lyx på skattebetalarnas bekostnad.

Och den mysiga, äppelkindade medieprofilen Elaine Eksvärd väckte uppmärksamhet genom att tydligt ta ställning för att yttrandefriheten i Sverige ska avskaffas. Utom för människor som delar Elaine Eksvärds fina helylleåsikter förstås. Kanske kommer en ny statlig expertpanel, med Elaine Eksvärd som ordförande, att instiftas, som ska avgöra vilka människor i Sverige som är tillräckligt goda för att beviljas yttrandefrihet.

elaine-eksvard-kampar-mot-yttrandefriheten

Elaine Eksvärd, yttrandefriehtsskeptiker.

November
Det blir snöstorm i Stockholm och den styrande S-Mp-V-F!-majoritetens nya feministiska snöröjning gör stor succé: varken bussar, ambulanser, brandbilar eller poliser kommer fram på de igensnöade vägarna. En rejäl spark mellan benen på Patriarkatet alltså!

feministisk-snorojning-orsakar-kaos-i-stockholm-2

Feministisk snöröjning.

Segrare i det amerikanska presidentvalet blir överraskande nog Rysslands diktator Vladimir Putin. Kloka och fina Jimmie Åkesson (SD), Marine Le Pen, America Zavala (V) och Ku Klux Klan jublar.

rysslands-diktator-vladimir-putin

Rysslands diktator Vladimir Putin ler ikapp med Jimmie Åkesson, America Zavala och Marine Le Pen, efter att ha vunnit det amerikanska presidentvalet.

Kanske är även Elaine Eksvärd glad, eftersom både Putin och Trump delar hennes hälsosamma skepsis mot yttrandefrihet.

December
Nobelprisen delas ut och som vanligt är de flesta pristagare män. Ett tydligt bevis på att världens forskarelit och svenska akademien deltar i Patriarkatets världsomspännande konspiration för att diskriminera kvinnor, förstår kloka Veronica Palm (S). Könskvotering av Nobelpriset redan 2017?

veronica-palm-kvotera-nobelprisen-nu

Veronica Palm har rätt (som alltid): att Nobelprisen skulle delas ut till dem som har gjort de största vetenskapliga upptäckterna finns förstås inte ens på kartan. Nä Patriarkatet måste det vara…

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 thoughts on “Feministisk årskrönika 2016

 1. Conlon January 20, 2017 at 8:18 am Reply

  Tack för en intressant men deprimerande sammanställning,

 2. […] Missa inte den feministiska årskrönikan! […]

 3. Pelle2 January 20, 2017 at 3:23 pm Reply

  JA, 2016 var helt klart ett feministiskt kanonår som vi kommer att minnas länge.
  Det blir svårt att toppa det 2017 men jag är säker på att vi kommer att lyckas ganska bra i år med.
  Hell Gud run och krossa patriarkatet !

 4. Rikard January 20, 2017 at 4:32 pm Reply

  Hej.

  Fatta mod och posto mot den framtid som hägrar bortom den fallokratins monolit av hån, hat och hår av hin som reser sig framför de fria allt annat än vita kvinnornas väg! Kliv stolt fram med benen stadigt brett isär och spända läppar stolt lyfta mot vinden!

  Glöm aldrig att feminismen är sanningen; kritik av feminismen bevisar behovet av feminism! Förnekande av behovet av feminism bevisar att feminismen är sanningen!

  Hell seger!

  Låt inte er håg förskräckas av hur moskéer och minareter breder ut sig! som varandes bruna män är de jämställda med vita kvinnor i sitt förtryck, av den vite mannen! Se hurusom moskéns tvenne spiror inrama dess kupol likt den födande kvinnans ben, och låt din vänlige kvartersmuslim förstå att ni är systrar i förtrycket tillsammans då förtrycket gör er till kvinnor!

  Låt oss eka översteprästinnan Jackeléns budskap och valspråk: gud är större!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 5. SvennePe January 21, 2017 at 3:44 am Reply

  Utmärkt krönika Feministern. Det är bra att du tar upp alla vedervärdigheter som den vite svenske mannen utför. Och du är inte ensam, du har ett utmärkt stöd i teatervärlden också. Se bara: http://www.friatider.se/nya-pj-sen-vita-m-n-v-ldtar

  • Jämställdhetsfeministern January 21, 2017 at 5:02 pm Reply

   Ja jag såg att peppiga Lo Kauppi är igång igen. Hon visar världen som den EGENTLIGEN ser ut – om man sätter på sig extra starka rosa genusglasögon.

 6. Gubbstrutt January 22, 2017 at 10:36 am Reply

  Varför stoppades lagförslaget om jämställdhet i styrelser för börsnoterade bolag?

 7. Dan March 31, 2017 at 3:28 pm Reply

  Har bloggen lagt ner? Hoppas att ni kommer tillbaka. känner mig villse i min feministiska kamp o böhöver inspiration.

  • Jämställdhetsfeministern April 7, 2017 at 5:39 pm Reply

   Bloggen finns kvar – tog bara en lång paus.
   Bestämde mig för en comeback idag, men sen hände det som hände…

 8. buystuff2017 April 1, 2017 at 7:03 pm Reply

  Herregud vad mycket du skrev om någonting som ingen kommer att läsa! xD

  Feminister är knäppa små kräk.

  http://www.rangel.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: