Om denna blogg

Det här är en blogg för jämställdhet och alltså en del i den feministiska kampen för flickor och kvinnor och mot Gubbväldet.

Jämställdhetsfeministern lyfter fram kloka ord från kända feministiska företrädare.

Vi feminister diskuterar hur de osynliga patriarkala strukturerna över hela världen gör att pojkar och män orsakar problem som flickor och kvinnor drabbas av. Vi analyserar också kritiskt hur alla pojkar och män måste ta ansvar för att ändra den djupt problematiska och destruktiva mansrollen, eftersom den leder till mäns våld mot kvinnor. Vi sätter även på oss våra genusglasögon för att kritiskt syna könsmaktsordningen, som gör att pojkar och män glider fram på en räkmacka i livet, medan flickor och kvinnor är diskriminerade och förtryckta offer.

Självklart har vi feminister också konstruktiva förslag på hur världens alla problem – fattigdom, miljöförstörelse, krig och orättvisor – kan lösas genom att vi alla alltid stöder flickor och kvinnor och avskaffar alla traditionella könsroller (utom vissa, som är bra, som t.ex. principen att kvinnor och barn alltid ska räddas först i krissituationer).

Jämställdhetsfeministern finns också på Twitter och på Facebook (obs ny Facebooksida i mars 2015)!

Zara Larsson manshat

47 thoughts on “Om denna blogg

 1. Sjöstedts samhälle,.. | Häxanmexan January 19, 2014 at 9:51 pm Reply

  […] Hos Jämställdhetsfeministern […]

  • Philip Houske Andersson September 11, 2017 at 10:00 am Reply

   .

 2. Kent Olsson March 19, 2014 at 5:38 pm Reply

  Det är inte rätt att låta alla män få, i och för sig rättmätiga straff på ett personligt plan, då det inte går att utreda vad som verkligen gör att den patrialkala strukturen kan existera. Den har inte något existensberättigande. Det är underligt då alla självklart borde se att felet är mitt.

 3. Anna May 27, 2014 at 12:36 pm Reply

  Helt underbar blogg som beskriver min uppfattning och erfarenhet av den svenska feminismen. Tack för dit arbete. /Anna jämställdhetsaktivist

 4. Philip Houske Andersson August 10, 2014 at 7:23 am Reply

  Jag har bara en enkel fråga till dig. Du har rätt till vilka åsikter du än vill men jag måste ändå fråga, är det här en satirisk blogg, har du lagt till skruvade åsikter för att shockera eller vara rolig? För jag är allt för roliga bloggar och är feminist själv, och man för den delen! Bara undrar om du står fast vid den åsikten att alla män hatar och våldtar.

  • Jesper Persson September 9, 2014 at 3:29 pm Reply

   Det här är, om du ej upptäckt det, en hyper satirisk blogg. Han gör åtlöje åt de som håller dessa sorters åsikter och samtidigt försöker säga att de står för jämställdhet och allas lika värde. Jag är lite i samma båt som dig jag håller också värderingar för jämställdhet men herregud dessa “feminister” man hittar på internet är motbjudande.

   • Jens February 5, 2015 at 1:32 am Reply

    Jag undrade också ett tag, inte för att jag inte märkte att det här måste nog vara satir utan snarare för att jag har stött på individer som får mig att tappa all tro på mänskligheten. Människans dumhet är bottenlös, outgrundlig.

  • Jämställdhetsfeministern September 10, 2014 at 8:28 am Reply

   Feminism är allvar. Jämställdhetsfeministern lyfter fram kloka citat från kända feminister. För kärlekens skull!

 5. pimme86 September 9, 2014 at 12:47 pm Reply

  Sandra

  Så ser det ju faktist inte ut längre kanske för några men det trivs väll med det i så fall. Valmöjligheten finns för båda könen här i sverige dock önskar jag att F! fick säga ett par ord till vissa länder som har låtit kvinnan leva under hårt förtryck under alla år och dom vet tyvärr inte om sina egna rättigheter då vissa makthavare tagit det ifrån dem..

  men man ska aldrig glömma att det är många män som inte vet sina rättgiheter också lägg inte skuld på könen lägg det på mänskligheten.

  Respekt för båda könen är det ända sättet vi måste bara lära oss skillnaderna och acceptera dem och med de menar jag att kvinnor förtjänar minst lika mycket som män och vissa makthavare måste lära sig att lämna plats åt båda och inte köns bedömma

 6. Bojne September 9, 2014 at 1:39 pm Reply

  Det känns som att hela denna sida är ett enda sarkastiskt skämt. Har jag fel?

 7. Philip September 9, 2014 at 2:33 pm Reply

  Rekomenderar även att följa Feministfotografen, på Instagram. För alla er som älskar denna typ av sarkasm. Rabiata feminister alltså. Haha.

 8. Fritz September 10, 2014 at 6:01 am Reply

  Ja, Bojne, du har fel.

 9. Malte October 10, 2014 at 3:41 pm Reply

  Den texten gör mig så arg att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till. Ni drar alla män över en kam och påstår att vi glider på en räkmacka genom livet. Ska vi kanske ta upp detta med könskvotering då det ständigt sätts lägre krav på kvinnor att arbeta inom vissa yrken? Och ni tycker att vi glider på en räkmacka? Vi lever i ett utav världens mest jämställda länder men ni fortsätter att klaga lika mycket. Och det här med att avskaffa “vissa” könsroller. Om ni nu vill att det ska vara så jämnställt varför ska då kvinnor räddas före i krissituationer? Det är så mycket hyckleri att man blir förbannad! Så hoppa av er höga häst för ni är långt ifrån perfekta.

  • Malte October 10, 2014 at 3:51 pm Reply

   Jag insåg nu att detta var satir haha! Man vet aldrig! Känns som om att detta hade kunnat vara plockat ur en “FI:ares” mun!

 10. Ragnar November 24, 2014 at 5:55 pm Reply

  Du som skapare av denna blogg liksom de flesta som besöker denna blogg kommer hit för att bekräfta er världssyn där alla feminister är idioter. Ni är patetiska och ert bidrag till samhällets framtid är ytterst begränsad… Lär er se världen ur andras ögon någon dag era förvuxna småbarn

  • Jämställdhetsfeministern December 6, 2014 at 9:42 am Reply

   Exakt! Alla svenskar ska lära sig att se världen ur feministers perspektiv. Den som inte är feminist är patetiskt och bidrar inte till samhället. Alla som har bidragit till samhället har alltid varit feminister. Det har feministisk forskning visat.
   Pepp pepp!

 11. Hanna December 29, 2014 at 7:12 pm Reply

  Hej jämställdhetsfeministern!

  Som du kanske hört talas om så har det startats ett grymt, feministiskt, kickstarter-filmprojekt av Anna Wallmark, Andreas Öhman, Stina Ekblad, Cecilia Forss mfl. vid namn Dom jävlarna ska skjutas (trailer och info finns att hitta här https://www.kickstarter.com/projects/206414958/dom-javlarna-ska-skjutas-aka-wolves-eng-title/description).

  Jag har följt din blogg i mer än ett år nu, och förstår att du säkert får mycket förfrågningar om olika grejer. Det här är inte en sådan. Men jag vet att detta nog skulle intressera dig, och om du har några minuter över (och inte redan gjort det) så borde du verkligen gå in och kika på trailern, för den är fantastisk. Och om du vill, eventuellt skriva några rader om/uppmärksamma detta projekt. Tror det är något som Sveriges jämställdhetsdebatt verkligen behövt, och projektet har bara två veckor på sig för att få tillräckligt stöd för att kunna bli av. Ett litet tips från en trogen läsare helt enkelt 🙂

  Ha ett fint gott nytt år!

  Med vänlig hälsning
  Hanna

 12. Cheezeburger January 24, 2015 at 5:25 pm Reply

  Är det här satir eller på riktigt?! Blir fan rädd om det här är på riktigt, hur blåst man kan vara.

 13. Teddy Svensson June 17, 2015 at 8:18 am Reply

  Detta är ju jävla skit! Denna blogg är ju helt sjuk ni är inte för jämställdhet utan för att kvinnor ska behandlas som det bättre könet! Och jag blir så jävla förbannad över det här med DAMFOTBOLLS-VM! Vem fan bryr sig! Man märker att damerna spelar sämre! Sluta kritisera Zlatan han skulle lätt finta Lotta Schelin eller någon annan kvinna så jävla hårt! Damkronorna skulle kanske kunna spela jämt mot ett mellan lag i Superettan men inte mer än så! Lägg ner denna skit och Nyheter 24! Sluta kränka män! Snälla! Ni kallar Zlatan nazist och män för våldtäktsmän! Ni säger att alla män kommer våldta er! Okej, alla kvinnor kan begå barnamord/ MVH TEDDY

 14. åse July 7, 2015 at 2:28 pm Reply

  Herregud! va är det här ? Jösses Amanda- Vem är det som skriver denna blogg ? Det här låter som tonårs- fylle- svammel . Du kan inte vara så gammal som skriver det här och av den anledningen är du förlåten.
  Sitt inte här på din blogg och jaga upp dig i onödan. Här får du antingen kommentarer som provocerar tillbaka eller som bara är inställsamma och håller med dig.- och du hamnar konstant i ett läge där du hävdar samma sak om och om igen, så gör deprimerad människor gör. Ut i solen med dig. Gå ut å ta reda på om gräset är grönt, för det vet inte såna som du.
  Att kränka och generalisera, vilket du gör här, är ett föråldrat sätt att dressera hundar på. Skrämmer till lydnad. Så vem är du ?

  Sätt dig ner och Finslipa dina alldeles egna ( något eget har du inte för tillfället ) funderingar kring om vad du älskar här i livet och om vad du tycker är kul. vet du inte det?- då börjar du med att skriva ner det som du tror kan vara intressant och spännande. Resten är att våga/ åse

 15. åse July 7, 2015 at 4:11 pm Reply

  Jag älskar feminism, frihet, förståelse och omtanke. Gör du?

  • Jämställdhetsfeministern July 7, 2015 at 6:22 pm Reply

   Självklart! Det ser du ju på den här feministiska bloggen. Tack för ditt stöd i den feministiska kampen! 🙂
   Pepp pepp medsyster!
   Död åt Patriarkatet!

   • sven Dufva August 17, 2015 at 6:17 pm Reply

    Det verkar som pilen på ringen har fått sig en knäck när den ramlade ner?

 16. Hannes August 17, 2015 at 12:32 pm Reply

  Hoppas att denna sida inte är menad som allvar. Kollektiv skuldbeläggning är oavsett om feministisk forskning visat det motsatta inte bra för någons psyke. Inte en mans, inte en kvinnas. Ingens. Jag kan däremot hålla med dig om att kvinnors rättigheter just nu inte matchar männens, men vissa saker som jag läst på denna sida, som “klipp kuken”, avskaffa manlig rösträtt, mansskatt osv. är helt enkelt orimliga om samhället ska vara jämställt.

  Detta säger jag även om det inte är dina twitterinlägg du postar eftersom du instämmer med det som sagts i påståendena.

  /Vit 13-årig hbtq-kille

 17. sven Dufva August 17, 2015 at 5:03 pm Reply

  En manlig feminist kan ja vara bra – men en manlig feminist som är nedvärderande och ironisk? Eller vad tycker ni om denna blogg?

  • Hannes August 18, 2015 at 5:24 am Reply

   Jag gillar inte denna blogg, men jag vill inte förknippas med troll som skickar hatbrev. Var det svar på din fråga?

 18. sl January 14, 2016 at 1:12 pm Reply

  Mera Pepp åt alla!

 19. superfeministen February 16, 2016 at 11:11 pm Reply

  “utom vissa, som är bra, som t.ex. principen att kvinnor och barn alltid ska räddas först i krissituationer”

  Här avslöjar du dig, du är ingen riktig FEMINIST! Du försöker bara förlöjliga feminister, erkänn att du är man. och du ska sluta åka räkmacka. Vi riktiga feminister äter såna här låtsasfeminister till frukost. En riktig feminist skriver inte vilka rättigheter kvinnor har som är självklara, en riktig feminst skriver bara om orättvisor, och då menar jag att det är kvinnor som blir orättvist behandlade, allt annat talar vi tyst om. Usch på dig!

 20. Josef Boberg March 15, 2016 at 11:25 am Reply

  Jag föredrar altruism framför feminism.

 21. pellejons2 June 4, 2016 at 8:33 am Reply

  Detta är bra satir 🙂

 22. Steffo Svensson June 28, 2016 at 7:16 am Reply

  Åh vilken rolig sida, jag skrattar högt fortfarande.
  Sverige behöver mera humor 🙂
  Pepp!

  • Jämställdhetsfeministern June 28, 2016 at 9:11 am Reply

   😀
   Humor är en manlig härskarteknik som ska förbjudas och ersättas med kvoterat skratt till förmån för kvinnor.

   • Nisse i Hökarängen January 11, 2017 at 7:54 pm Reply

    Det finns människor som har varit med och byggt upp det här landet. Och så kommer ni jävla feminister, med era jävla i-landsproblem och förstör alltihopa. Det är bara att se hatet i era ögon.

 23. Åsa Rommel June 30, 2016 at 8:22 pm Reply

  Ett stort tack för att du hjälper till att krossa de patriarkala strukturerna!

 24. Tommy Abrovinsch July 12, 2016 at 4:09 pm Reply

  Rommel!? Är du släkt med nazisten Erwin Rommel?

 25. […] Jämställdhetsfeministerns blogg utger sig för att vara en blogg för jämställdhet ”och alltså en del i den feministiska kampen för flickor och mot gubbväldet”. Man behöver emellertid inte ägna många sekunder åt den, innan man upptäcker att det är en blogg som feminister tveklöst skulle klassa som en hatblogg. Här finns bland annat en feministisk ordlista. Några smakprov: […]

 26. Erika September 24, 2016 at 3:41 pm Reply

  Är det här en satir blogg?? Folk kan seriöst inte va så här dumma.. Om den är menad som satir så är den iaf rolig.

 27. mansdagen November 3, 2016 at 12:17 am Reply

  Kvinnor är bättre – men vi snoppbärare fortsätter trycka ner de!

 28. Magnus Nordlund November 23, 2016 at 12:13 pm Reply

  Hej, råkade snubbla över Din blogg idag. Helt jäkla underbar ! Bästa kvittot på att Du träffar rätt och på hur vansinnig argumentation vi vant oss vid är att hälften av kommentatorerna undrar om det kanske är satir…. ROTFLOL.

  Krossa patriarkatet syster !

 29. Charlie Bengtsson September 20, 2018 at 5:16 pm Reply

  Är detta ett skämt eller vad??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: